|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۸
کد خبر: ۲۱۱۷۲۸
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۸
عضو کابینه تدبیر و امید، مقررات دست و پاگیر را یکی از عوامل اخلال گر در فرآیند تربیتی دانش آموزان برشمرد و عنوان کرد: ایجاد فضای رقابتی در مدارس امر تربیت را به شدت با مشکل مواجه می کند و شور و نشاط دانش آموزان را از بین می برد.
وزیر آموزش و پرورش زیربنای توسعه و پیشرفت آموزش و پرورش را منوط به توسعه دوره ابتدایی دانست و گفت: قوانین دست وپاگیر روند تربیتی در مدارس را با کندی مواجه می کند.

 پیش ازظهر امروز، سید محمد بطحایی ضمن بازدید از بخش‌های مختلف معاونت آموزش ابتدایی در ساختمان علاقمندان در جمع صمیمی کارکنان این حوزه، با تبریک هفته معلم، اظهار کرد: خدمت و اندیشیدن در حوزه تعلیم  و تربیت، توفیقی و فضیلت بزرگی است که باید مغتنم شمرده شود، زیرا انتهای این فرصت مشخص نیست، لذا با تشخیص سریع و صحیح اولویت ها، راهکارهای درست را انتخاب کنیم.

وزیر آموزش وپرورش، کار در دوره ابتدایی را به مثابه مبارزه‌ای دانست که نیازمند همکاری همه اعضا مجموعه است و اظهار کرد: همان طور که زیربنای توسعه هر کشوری آموزش و پرورش است، زیربنای توسعه آموزش و پرورش نیز دوره ابتدایی است، تغییر شخصیت دانش آموز در دوره های بعد تحصیلی بسیارسخت و گاهی اوقات شکننده خواهد بود، زیرا شاکله تعلیم وتربیت در مقطع ابتدایی شکل می گیرد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر  دوره ابتدایی همواره در محجوریت قرار داشته و کمتر موردتوجه بوده است.

بطحایی، رکن اصلی تعلیم وتربیت را معلم دانست و تصریح کرد: اگر بهترین فضای آموزشی را داشته باشیم و عالی‌ترین برنامه و محتوای درسی و آموزشی را نیز ارائه دهیم، اما معلم شایسته در مدرسه حضور نداشته باشد، اهداف تعلیم و تربیت محقق نمی‌شود.

وی افزود: مکان اصلی که تعلیم وتربیت در آن باید محقق شود، مدرسه است بنابراین؛ همه مشکلات باید در کف مدرسه رفع شود، لذا حوزه‌های ستادی در سطح منطقه، استان و مرکز تنها باید هماهنگ کننده باشند و اجازه دهند تصمیمات مربوط به دانش آموز، در مدرسه اتخاذ شود و معلمان مشکلات را بررسی و نسبت به حلّ آن خود اقدام کنند.

عضو کابینه تدبیر و امید، مقررات دست و پاگیر را یکی از عوامل اخلال گر در فرآیند تربیتی دانش آموزان برشمرد و عنوان کرد: ایجاد فضای رقابتی در مدارس امر تربیت را به شدت با مشکل مواجه می کند و شور و نشاط دانش آموزان را از بین می برد.

وی ادامه داد: مدارس ابتدایی به غلط از مدارس متوسطه الگوبرداری می کنند و آنها نیز از دانشگاه تأثیرپذیرند و این موضوع روند تربیتی را با کندی مواجه کرده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وزیر آموزش و پرورش مهمترین مانع تحول در آموزش و پرورش را مقاومت افراد در مقابل تحول  دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از مقررات برای برخی افراد حالت تقدس و عرف پیدا کرده است، لذا در برابر تغییر آن، افراد به شدت مقاومت می کنند.

وی گفت: کارشناسان حوزه های ستادی نباید دچار روزمرگی شوند و سعی کنند مشکلات آموزش و پرورش را یکی پس از دیگری رفع کنند و منتظر نباشند از جای دیگر راهکار ارائه شود.

در این دیدار صمیمی و قبل از سخنان وزیر سه نفر به نمایندگی از حوزه پیش دبستانی، عشایری و دبستانی نکاتی را در حضور وزیر بیان کردند که برخی از آنها به شرح زیر است؛

- ضرورت خودداری از ارسال بخشنامه‌های متعدد به مدارس.

- ارائه طرح کاهش سن ورود به دبستان، رفع محرومیت مضاعف دانش آموزان عشایری، بازگشت ۳۰ هزار کودک به مدارس با اجرایی طرح راهبران آموزشی، ارتقای پوشش تحصیلی پیش دبستانی از ۳۸ به ۷۰ درصد.

- برگزاری کلاس‌های ویژه مناطق ۲ زبانه در دوره پیش دبستانی، ضرورت حفظ اقتدار معلم، تقویت اقتدار آموزش و پرورش با حذف آزمون‌ها، تقویت انگیزه معلمان عشایری و ضرورت ایجاد مدارس شبانه‌روزی در مناطق عشایر با هدف افزایش پوشش تحصیلی هستند.

گفتنی است؛ در پایان یک دلنوشته و یک اثر نقاشی مربوط به دانش آموزان مناطق زلزله زده به وزیر آموزش و پرورش تقدیم شد.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین