کد خبر: ۲۱۱۶۲۸
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۴
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خواستار راه اندازی نهضت آموزشی برای بهره برداران شد و اظهار داشت: در حوزه دامپزشکی نیاز به بازنگری در آموزش دانشگاهی و ضمن خدمت و آموزش بهره برداران داریم.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: دامپزشکی از منظر اقتصادی، بهداشتی و امنیت غذایی نقش مهمی دارد و ارزش کار دامپزشکان باید در جامعه تبیین شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر اسکندر زند امروز شنبه در مراسم روز جهانی دامپزشکی در تهران اظهار داشت: ما برای مدل سازی امنیت غذایی در سال ۲۰۵۰ کار جامعی انجام داده ایم و در این راستا به سه محور افزایش تولید سطح، کاهش ضایعات و تغییر الگوی غذایی رسیده ایم و در همه این محورها، دامپزشکی نقش پر رنگی را دارد.

وی با تاکید بر ساماندهی قوانین و مقررات مربوط به کیفیت محصولات کشاورزی و دامی تصریح کرد: ما باید محصول گواهی شده داشته باشیم و امروز دغدغه مردم در زمینه مصرف آنتی بیوتیک ها، کود، سم و وجود عناصر سنگین در محصولات کشاورزی باید ردیابی شود.

زند در عین حال نقش دامپزشکی در هرم پنجگانه غذایی کشور را مهم ارزیابی کرد و گفت: بخش عمده هرم غذایی در کشور ما تحت پوشش محصولات دامی است و نظارت بر کیفیت آن بر عهده دامپزشکی می باشد.

وی افزود: در سال های اخیر، نقش بیماری های غیر واگیر پر رنگ شده که بخشی از آن به مواد غذایی باز می گردد و از این رو، اهمیت نقش دامپزشکی در تامین بهداشت کشور مشخص تر می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: حکومت برای حکمرانی نیاز به ابزارهای مختلف دارد و یکی از این ابزار ها در بخش کشاورزی، دامپزشکی است که باید مورد توجه و حمایت قرار گیرد.

وی به اهمیت تحقیقات دامپزشکی نیز اشاره کرد و اذعان داشت: آمارها و اطلاعات نشان می دهد که نقش پیشگیری در دامپزشکی جهان طی چند سال آینده، چند برابر وضع امروز می شود و بودجه ای که برای خرید واکسن در دنیا اختصاص داده می شود حاکی از این است که ما ظرف هفت یا هشت سال آینده، هزینه هایی که صرف خرید واکسن برای پیشگیری می کنیم ۴ تا ۵ برابر امروز خواهد شد.

زند بر توسعه تحقیقات دامپزشکی تاکید کرد و گفت: ما نیاز به تحقیقات تحلیلی و گزارش های سالانه آن داریم تا نگاه سرمایه داران و سیاستمداران را تغییر دهیم.

وی در همین حال تقویت تحقیقات توصیفی ، فناورانه و توصیه های ترویجی برای کشاورزان را ضروری خواند و تصریح کرد: تا امروز ۲۷۰۰ محتوای ترویجی واگذار کردیم که تنها ۳۵ مورد آن مربوط به دامپزشکی بوده است.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خواستار راه اندازی نهضت آموزشی برای بهره برداران شد و اظهار داشت: در حوزه دامپزشکی نیاز به بازنگری در آموزش دانشگاهی و ضمن خدمت و آموزش بهره برداران داریم.

وی با بیان این که اراضی کشاورزی کشور به ۱۰ هزار پهنه تقسیم بندی شده است و هر پهنه یک مسوول دارد، گفت: از این ظرفیت باید برای ترویج کشاورزی استفاده کرد.

زند اذعان داشت: ما آمادگی واگذاری صنعت واکسن های دامی به بخش خصوصی را داریم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین