|
|
امروز: شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
کد خبر: ۲۱۱۴۰۸
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹
رهبران دو کشور ابتدا در خاک کره جنوبی با یکدیگر دست دادند اما چند لحظه بعد «اون» از «این» خواست با عبور از خط، وارد خاک کره شمالی شوند که این پیشنهاد با تبسم و لبخند رییس جمهور کره جنوبی، مورد استقبال قرار گرفت ولی بعد از چند ثانیه دوباره هر دو رهبر به خاک کره جنوبی بازگشتند.
 «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی امروز جمعه در آغاز اجلاس سران دو کره اظهار امیدواری کرد که نتایج مذاکرات سران سازنده باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، «کیم جونگ اون»همچنین اعلام کرد: می خواهد مذاکرات صریحی در اجلاس سران درباره مسایل جاری داشته باشد.

«مون جائه این» رییس جمهور کره جنوبی نیز اظهار امیدواری کرد که دیدار با «اون» رهبر کره شمالی در روستای محل برگزاری این اجلاس که اکنون به دو بخش کره شمالی و جنوبی تقسیم شده است به نماد صلح نه شکاف و جدایی تبدیل شود.

 اجلاس سران دو کره ساعاتی پیش با حضور «مون جائه این» رییس جمهوری کره جنوبی و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در بخش کره جنوبی روستای مرزی «پانمونجوم» موسوم به خانه صلح آغاز شد.

مراسم استقبال و تشریفات از سران دو کره توسط گارد تشریفات، با لباس محلی و سنتی و در فضای باز ساختمان محل مذاکره برگزار شد رییس جمهور کره جنوبی با لباس رسمی اما رهبر کره شمالی با لباس سنتی در این مذاکرات شرکت کرده اند.

ایرنا نوشت،رهبران دو کشور ابتدا در خاک کره جنوبی با یکدیگر دست دادند اما چند لحظه بعد «اون» از «این» خواست با عبور از خط، وارد خاک کره شمالی شوند که این پیشنهاد با تبسم و لبخند رییس جمهور کره جنوبی، مورد استقبال قرار گرفت ولی بعد از چند ثانیه دوباره هر دو رهبر به خاک کره جنوبی بازگشتند.

ورود «اون» به خاک کره جنوبی، ورود نخستین مقام ارشد کره شمالی به کره جنوبی بعد از پایان جنگ دو کره در سال 1953 میلادی بود.

تمام لحظات این مراسم از ورود رهبران دو کشور تا مراسم استقبال و همچنین امضای دفتر یادبود در خانه صلح توسط رهبر کره شمالی، به صورت زنده پخش شد.

خبرنگاران تا پشت سالن مذاکره اجازه فیلمبرداری و عکاسی داشتند.

قرار است گفت و گوی رهبران دو کره در این دیدار به بحث عاری سازی هسته ای و تضمین صلح پایدار در منطقه منحصر شود.

«اون»در این سفر 9 همراه داشت که «کیم یو جونگ» خواهر او و «کیم یونگ نام» مرد شماره دو کره شمالی از آن جمله بودند.

رئیس پیشین اداره اطلاعات، رئیس اداره ورزش، یکی از اعضای پولیتبورو، رئیس ستاد ارتش، وزیر دفاع، وزیر امور خارجه و مسئول امور اتحاد دو کره، دیگر مقام های کره شمالی هستند که رهبر این کشور را همراهی کردند.

«سونگ مونگ یو» وزیر وحدت کره جنوبی، «کانک کیونگ وا» وزیر خارجه، «جیونگ کیونگ دو» رییس ستاد کل ارتش، «سونگ یونگ مو» وزیر دفاع و «چونگ یویی یونگ» مشاور امنیت ملی هم از اعضای هیات «این» بودند.

همچنین پس از این دیدار یک درخت کاج در منطقه مرزی دو کره به نشانه صلح و شکوفایی کاشته شده و سران دو کشور آن را آبیاری خواهند کرد.

تکمیلی/ سران دو کره احتمالا تفاهم نامه رژیم دائمی صلح امضا کنند

یک مقام کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد سران دو کره در اجلاس امروز درباره برقراری رژیم دایمی صلح در شبه جزیره 100 دقیقه با یکدیگر گفت و گو کردند و در صورت رسیدن به نتیجه، توافقنامه ای تتظیم و بین آنها امضا می شود.

به گزارش یونهاپ 'یون یانگ چان' اظهار کرد طرفین بحث های سازنده ای درباره خلع سلاح، برقراری رژیم دایمی صلح و توسعه روابط دو کره انجام داده اند و چنانچه در این موارد به توافق نهایی برسند از سوی رهبران دو کشور اعلام می شود.

این مقام اظهار کرد چنانچه طرفین به توافق برسند رهبران دو کشور مجددا برای امضای توافقنامه نهایی با یکدیگر دیدار می کنند.













موافقت ۲ کره با خلع سلاح کامل هسته ای

یک رسانه روسی از موافقت سران دو کره با خلع سلاح کامل هسته ای خبر داد.

 راشاتودی در خبری فوری اعلام کرد که دو کره با خلع سلاح کامل هسته ای موافقت کرده اند.

در همین رابطه برخی رسانه ها نیز با انتشار تصاویری از امضای موافقت نامه میان رهبران دو کره خبر دادند.

رهبران دو کره امروز (جمعه) در کنفرانس خبری مشترکی اعلام کردند که اعلامیه مشترکی به امضا رسانده‌اند که در برگیرنده تحقق صلح دائمی و پایدار در شبه جزیره کره و پاکسازی این منطقه از سلاح هسته‌ای است.

در بیانیه‌ای که در پایان نخستین دور گفتگوها منتشر شد دو طرف تاکید کردند که تا آخر سال ۲۰۱۸ پایان جنگ کره را اعلام و صلح «پایدار و دایمی» برقرار خواهند کرد. از زمان پایان جنگ دو کره در سال ۱۹۵۳ دو طرف در وضعیت ترک مخاصمه به سر می‌برند و هنوز قرارداد صلح میان دو کشور امضا نشده است.

سران دو کشور همچنین وعده داده‌اند تا پایان ماه اوت ترتیب ملاقات خانواده‌هایی که اعضای آن در دو کره زندگی می‌کنند را فراهم کنند. در پی جدایی دو کره هزاران خانواده که اعضای آنها در دو سوی مرز زندگی می‌کردند از یکدیگر جدا شده‌اند و امکان دیدار ندارند.

در بیانیه مشترک همچنین دو کشور بر سر کاهش تسلیحات در شبه جزیره به توافق رسیدند. در بخشی از بیانیه آمده است که هدف مشترک کره شمالی و جنوبی «خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره است.»

کیم جونگ اون در سخنان خود وعده داد که «گذشته تلخ تکرار نشود.»

رهبران دو کره در دیداری تاریخی بعد از جنگ ۱۹۵۳ میلادی بر سازنده بودن نتایج این دیدار اظهار امیدواری کردند. «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در سخنانی در آغاز اجلاس سران دو کره اظهار امیدواری کرد نتایج مذاکرات سران سازنده باشد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین