سخنان پژمانفر
بسيار خشنتر از برخورد آن مأمور است
او در ادامه به سخنان بنيانگذار انقلاب ارجاع ميدهد «حضرت امام ميفرمايند حفظ نظام از اوجب واجبات است. با برخوردهاي اينگونه به اعتماد مردم به نظام لطمه وارد کردهايم. بنده متهم ميشوم به ارتداد. شايد اين مأمور آموزش نديده؛ اما ادبيات آقاي پژمانفر بسيار خشنتر از برخورد آن مأمور است. اسلام دين رأفت و مهرباني است، نه خشونت. از تريبون مجلس به نام اسلام چنين اتهاماتي ميزنند».
پارسايي در ادامه به کنايه ميگويد «بنده به آقاي پژمانفر عرض ميکنم که
شايد اين ادبيات براي تهديد مخالفتان در حوزه انتخابيهتان مؤثر باشد؛ اما
اين اينجا مؤثر نيست. بنده دوشادوش رزمندگان هشت سال از شرف و ناموس اين
خاک دفاع کردهام، آقاي پژمانفر تهديد شما وحشتناکتر و ترسناکتر از
گلولههاي دشمن نيست؛ اما بيان آن از تريبون مجلس دردناک است».
نصرالله پژمانفر، نماينده عضو جبهه پايداري مشهد و کلات، کتابچه آييننامه
داخلي را بالا ميگيرد و با اصرار فراوان بالاخره رئيس جلسه به او وقت
تذکر ميدهد.
حرفهاي پارسايي پوپوليستي است
او ميگويد «بنده ديروز درباره مطلبي که آقاي پارسايي فرمودند، بهعنوان يک تذکر درباره برخوردي که از سوي يک مأمور نيروي انتظامي صورت گرفته، نکاتي را مطرح کردم. نبايد بين نيروهاي نظامي و انتظامي پليس خوب و بد درست کنيم. از برخي تشکر کرده و بعضي را زير سؤال ببريم». به گفته او «پارسايي گفت که واجبي فداي يک مستحب شده است. آنچه آقاي پارسايي تعبير کرده، اين است که امربهمعروف و نهيازمنکر مستحب بوده؛ بنابراين شوراي نظارت بر دفتر نمايندگان دقت کنند که مستحب همان امري است که نيروي انتظامي مکلف به انجام آن بوده است. خطاب به پارسايي گفتم شما که مجتهد نيستيد، بايد ببينيد حکم چيست. حرفهاي پارسايي پوپوليستي است».
علي مطهري که در نبود علي لاريجاني رياست جلسه را بر عهده داشت، نيز در پاسخ به تذکر نماينده اصولگراي مشهد و کلات ميگويد «سخنان آقاي پارسايي هم در واقع سهواللسان بود و سهوا چنين صحبتي کردند و نميخواست چنين فتوايي صادر کند».
چرا به جاي منطق حجاب را با اجبار گشت ارشاد تحميل ميکنيم
واکنش نمايندگان تنها به صحن علني مجلس محدود نميشود. پروانه سلحشوري، رئيس فراکسيون زنان مجلس، در همين زمينه به ايسنا گفته «نبايد حجاب را با اجبار گشت ارشاد به مردم تحميل کنيم؛ بلکه بايد آن را با منطق براي مردم تبيين کنيم. چطور در شرايطي که اجبار حجاب در ترکيه وجود ندارد، اقبال به آن بيشتر شده؛ اما در کشور ما با اين موضوع با لجبازي برخورد ميشود. چرا به جاي منطق، حجاب را با اجبار گشت ارشاد به مردم تحميل ميکنيم».
او البته بحث را فراتر از ماجراي گشت ارشاد مطرح کرده و نقدي جدي به صداوسيما داشته «اين درد همه ماست که بيشتر آمار جراحيهاي زيبايي صورت در ايران است. در موضوعات کليدي چنين آماري نداريم. چند دختر ورزشکار در صداوسيما نشان داده شدند تا دختران ايراني از آنها الگو بگيرند».
محاکمه مأمور خاطي فراموش نشود
عبدالکريم حسينزاده نيز به «شرق» ميگويد «آيا ما قبول داريم که مجريان قانوني هستند که از قانون تعدي ميکنند؟ اگر اين گزاره را بپذيريم، بايد با مأمور خاطي برخورد شده و محاکمه شود. چطور وقتي هنوز حکمي صادر نشده، مأموري به خودش اجازه ميدهد با افراد چنين برخوردي کند». او همچنين تأکيد کرده «هيچکس در مجلس منافاتي با امربهمعروف و نهيازمنکر ندارد؛ اما آيا کتککاري و زدن افراد امربهمعروف است، آن هم اعمال خشونت عليه خانمها که در دين اسلام بسيار مذمت شده است. ما حق نداريم فرد خلافکار را بزنيم؛ چه برسد به خانمي که بنا داريم در قالب گشت ارشاد به او تذکر امربهمعروفي بدهيم. برخورد غيرخشن ديده شده در ويدئوي اخير مردم را بسيار عصباني کرده و تبعات فراواني براي منافع ملي ما به بار آورده است. آيا کسي هزينه اين تبعات را بررسي خواهد کرد؟».
او در ادامه به اهميت منشور حقوق شهروندي و ضرورت حفظ آن اشاره دارد «شما حقوق شهروندي را ببينيد. اين حقوق ايجاب ميکند بتوانيم حقوق بديهي شهروندان {حتي متخلف} را هم رعايت کنيم. نه اينکه مأمور گشت ارشاد با ناسزاگويي و اعمال خشونت در روز روشن جايگاه قانون را پيش چشم مردم تضعيف کند».
ويدئوي اعمال خشونت گشت ارشاد عليه خانمي در پارک طالقاني بهسرعت در شبکههاي اجتماعي پيچيد و مردم را عصباني کرد. بسياري از نمايندگان مجلس {اغلب نزديک به طيف اصلاحطلب} خواستار برخورد با مأمور خاطي شدهاند. ديروز 9 نماينده مجلس در تذکر به وزير کشور از او خواستند تا به اين مسئله رسيدگي کند. در ميان امضاکنندگان اين تذکر نام هاجر چناراني به چشم ميخورد. نماينده اصولگراي نيشابور.