|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۹
کد خبر: ۲۰۹۶۵۹
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۰
تا چندی پیش اکران نشدن فیلم‌های خارجی در سینماهای کشور از موضوعاتی بود که سال‌ها در مجامع سینمایی مطرح می‌شد.
 تا چندی پیش اکران نشدن فیلم‌های خارجی در سینماهای کشور از موضوعاتی بود که سال‌ها در مجامع سینمایی مطرح می‌شد.

این مسأله البته از چند زاویه قابل بررسی است. به اعتقاد برخی کارشناسان اکران فیلم‌های خارجی نه تنها به ضرر سینمای ایران نیست، بلکه می‌تواند به اقتصاد سینمای ایران کمک هم کند. از سویی دیگر عده‌ای در پاسخ به چرایی مخالفت شان بر اجرای این طرح بر این باورند که فیلم‌های خارجی رقیب فیلم‌های داخلی‌اند و به همین دلیل نباید اکران شوند تا مبادا فیلم‌های داخلی از رونق بیفتند!

به هر حال چندی پیش نظام‌نامه جدید اکران نهایی شد و از سوی سازمان سینمایی وزارت ارشاد منتشر شد. بر اساس این نظام‌نامه، نمایش فیلم خارجی پس از اخذ پروانه نمایش و حواله اکران در پردیس‌های سینمایی مجاز است و تأمین و توزیع فیلم خارجی در اختیار مؤسسه رسانه‌های تصویری است.

نمایش فیلم‌های خارجی در سینماها البته اتفاق مبارکی است، اما باید دید آیا مخاطبان ایرانی برای دیدن فیلم‌های خارجی به سالن‌های نمایش می‌روند؟ آیا شرایط اکران بی کم و کاست برای اکران فیلم‌های روز دنیا در سینماها مهیاست؟ و...

ارتقای حق انتخاب مخاطب
محمد قاصداشرفی، رئیس هیات مدیره انجمن سینماداران، اکران فیلم خارجی در سینماها را مثبت ارزیابی کرد. او در گفت‌وگو با جام‌جم گفت: ما سال‌هاست از اکران فیلم‌های خارجی محروم هستیم و قطعا بخشی از مردم باوجود DVD و دستگاه‌های پخش فیلم در داخل خانه کماکان دوست دارند فیلم‌های خارجی را بر پرده سینماها ببینند. صنعت سینمای ایران نیاز دارد در کنار تولیدات داخلی، فیلم‌های خارجی را هم در سالن‌ها به نمایش بگذارد. البته نمایش این گونه آثار شرایط خاص خود را می‌طلبد و درصدی از کل سالن‌های کشور را شامل می‌شود.
مدیر سینما ماندانا توضیح داد: در هیچ جای دنیا شما نمی‌بینید تنها فیلم‌های تولیدی خودشان را در معرض نمایش بگذارند. به عبارت دیگر در تمام کشورها، هم تولیدات داخلی دارند و هم تولیدات وارداتی. در نتیجه تنوع فیلم و حق انتخاب برای مخاطب بالا می‌رود و انگیزه و رقابت سینماگران داخلی برای بهبود و ارتقای آثار داخلی افزایش می‌یابد.
او در پایان خاطرنشان کرد: البته ذکر این نکته هم ضروری است که اولویت ما در سالن‌های سینما، تولیدات داخلی است و اساسا اکران فیلم داخلی با خارجی همسطح نیست، اما ضروری است فیلم‌های خارجی را هم وارد چرخه اکران کنیم.

آیا مردم فیلم ممیزی می‌بینند؟
حبیب اسماعیلی، مدیر موسسه پخش فیلم رسانه فیلمسازان با تاکید بر این که فیلم‌های خارجی رقیبی برای فیلم‌های داخلی نیستند به جام‌جم گفت: ما از اکران فیلم‌های خارجی واهمه‌ای نداریم و آنها را رقیبی برای فیلم‌های داخلی نمی‌بینیم، اما باید دید فیلم‌های خارجی که برای اکران در داخل کشور خریداری می‌شوند تا چه اندازه با معیارهای جمهوری اسلامی ایران مطابقت دارند. قطعا فیلم‌های بسیاری مطابق موازین کشور ما نیستند، بنابراین چنانچه به اکران عمومی برسند دچار جرح و تعدیل می‌شوند و در این فرآیند شاید نتوانند منظورشان را درست به مخاطب برسانند.
به نظر شما در شرایطی که فیلم‌های خارجی براحتی در دسترس تمام مردم قرار می‌گیرند، آیا مردم می‌روند فیلم خارجی ممیزی شده را در سینماها ببینند؟
تهیه‌کننده فیلم‌های سینمایی «خرگیوش»، «قرمز»، «غزل» افزود: در حال حاضر تمام سینماداران و صاحبان فیلم از کمبود سالن‌های سینما گله دارند. به نظرم اگر قرار بر اکران فیلم‌های خارجی در سینماهاست ابتدا باید سالن‌های بیشتری بسازند و بعد این طرح را به اجرا دربیاورند.
درست است که سالن‌ها طی محدودیت‌هایی خاص در اختیار فیلم‌های خارجی قرار می‌گیرند، اما با این کمبود سالنی که ما داریم این کار درست نیست و در مجموع بعید می‌دانم اکران عمومی فیلم‌های خارجی در ایران نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد.

منبع : جام جم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین