کد خبر: ۲۰۹۵۳۸
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۴
از سوی دیگر در جبهه مقابل ایران و روسیه قرار دارند، آن هم در شرایطی که چین روز گذشته در شورای امنیت به قطعنامه رأی ممتنع داد بنابراین مساله در این سمت به ایران و روسیه محدود شده است.
 مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان این‌که «اتهام استفاده از سلاح شیمیایی می‌تواند زمینه ساز یکسری تحولات در سوریه و منطقه باشد» گفت: ایران و روسیه باید دیپلماسی عمومی را شکل دهند که با طرف‌های اروپایی هم وارد مذاکره شده و در مورد این اتهام شفاف‌سازی کرده و احتیاط کنند تا بهانه را از دست آمریکا بگیرند.

قاسم محب‌علی در گفت‌وگو با ایسنا درباره تهدید ترامپ، مبنی بر پاسخ شدید به سوریه در پی انتشار گزارش‌هایی ادعایی درباره  استفاده از سلاح‌های شیمیایی اظهار کرد: این مساله در جایی اتفاق افتاده که مخالفین حضور داشته‌اند و طبیعی است که جبهه مخالف دولت سوریه و یا متحدین آن را متهم می‌کنند. آمریکایی‌ها منتظر فرصتی بودند که به اصطلاح وضعیت را در سوریه تغییر دهند و با فشار به روسیه و اخذ امتیازات سیاسی یا نظامی وضعیت آینده سوریه را وارد مرحله جدیدی کنند.

این تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه همچنین بیان کرد: طبیعی است روس‌ها علاقه‌مند نیستند که آن‌جا تحقیقات بین‌المللی صورت گیرد و وتو روسیه در قطعنامه شورای امنیت هم این مساله را تایید می‌کند، در واقع ان ها می‌خواهند تحقیقات به گونه‌ای باشد که نتایج آن قابل کنترل باشد.

مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه در ادامه اظهار کرد: البته، این تحقیقات به تصمیمات سیاسی ربط پیدا می‌کند نه به واقعیت قضیه. بنابراین اگر دولت سوریه چنین اشتباهی را کرده باشد باید منتظر عواقب آن هم باشد اما به هر حال آمریکایی‌ها از این بهانه استفاده کرده و فشار را به دولت سوریه و متحدین آن‌ها اضافه می کنند.

محب‌علی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد شرایط حساسی است و باید احتیاط کرد و ایران نباید جانب احتیاط را از دست دهد، به ویژه این‌که اسرائیل به دنبال این است که تحریکاتی را انجام دهد تا ایران واکنش نشان دهد و در این صورت زمینه را برای عملیات نظامی آمریکا و اسرائل در سوریه فراهم آورد.

وی درباره این‌که جامعه جهانی نسبت به این اقدامات چه واکنشی را باید انجام دهد؟ گفت: مساله، بحث جامعه جهانی نیست؛ زیرا اکنون جبهه‌ای متشکل از آمریکا، انگلیس و فرانسه ایجاد شده که حامیان منطقه‌ای مانند عربستان و رژیم صهیونیستی و حتی ترکیه را هم دارد علاوه بر این، امیر قطر در دیدار با ترامپ هم حمایت خود را اعلام کرده است.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر در جبهه مقابل ایران و روسیه قرار دارند، آن هم در شرایطی که چین روز گذشته در شورای امنیت به قطعنامه رأی ممتنع داد بنابراین مساله در این سمت به ایران و روسیه محدود شده است.

مدیر کل پیشین خاورمیانه  وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ایران و روسیه باید دیپلماسی عمومی را شکل دهند که با طرف‌های اروپایی هم وارد مذاکره شده و این اتهام را شفاف سازی کنند؛ زیرا اتهام استفاده از سلاح شیمیایی می‌تواند زمینه ساز یکسری تحولات در سوریه و منطقه باشد.

وی اظهار کرد: ترامپ به دنبال این است که با افزایش تهدید نظامی، روسیه را وادار کند تا امتیاز دهد همان کاری که با کره شمالی انجام داد در آن‌جا هم تهدیدات را افزایش داد تا نهایتا کره شمالی پذیرفت که وارد مذاکره شود.

وی یادآور شد: طبیعی است در این شرایط روسیه آمادگی واکنش نظامی را نه می‌تواند و نه خواهد داشت، ایران هم از نظر لجستیکی توانایی پاسخ به آمریکا در سوریه را ندارد، در نتیجه اگر جنگ در سوریه متوقف نشود امکان انتقال آن به منطقه و حتی داخل ایران وجود دارد، بنابراین باید احتیاط کرد و بهانه را از دست آمریکا گرفت.

این تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه در پایان تاکید کرد: اگر ایران، روسیه و حتی دولت سوریه احتیاط نکنند، ممکن است قربانی این سیاست ترامپ شوند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین