|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۶
کد خبر: ۲۰۸۹۵۹
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰
به گفته رئیس بنیاد مسکن ۶۷ هزار و ۵۰۰ نفر از زلزله زدگان استان کرمانشاه تاکنون به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات معرفی شدند که ۴۲ هزار و ۹۷۰ واحد با بانک ها قرارداد بسته اند.
 رئیس بنیاد مسکن گفت: تاکنون ۱۰۱ هزار زلزله زده کرمانشاه برای بازسازی منازل شان، در بنیاد مسکن تشکیل پرونده داده اند که حدود ۴۳ هزار واحد به مرحله انعقاد قرارداد با بانک ها رسیده است.

 علیرضا تابش در نشست خبری آغاز چهلمین سال تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه قرار است در سال جاری در سه هزار و ۴۴۸ روستا، طرح بازنگری اجرا شود، گفت: این طرح همان ادامه طرح هادی است که در روستاها اجرا می شد، در زمینه طراحی و تصویب این طرح ها به مرز صد در صد در روستاهای بالای ۲۰ خانوار رسیده ایم که کار اجرای این پروژه ها را در سال جاری آغاز خواهیم کرد.

وی افزود: در سه هزار و ۵۲۰ روستا نیز طرح هادی به صورت نیمه تمام اجرا شده بود که در سال جاری این طرح ها تکمیل خواهد شد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بودجه مسکن روستایی این نهاد را در سال گذشته، هزا رو ۹۱۲ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از این میزان ۶۰ درصد آن تخصیص یافت و در نهایت تنها ۴۷ درصد بودجه مصوب از خزانه به بنیاد مسکن واریز شد.

به گفته تابش بودجه عمران روستایی بنیاد مسکن در سال جاری دو هزار و ۱۷۹ میلیارد تومان به تصویب رسیده که امیدواریم همه این مبلغ به بنیاد تخصیص داده شود.

وی یادآور شد: در سالهای اخیر یک میلیون و ۶۳۰ هزار واحد روستایی نوسازی شده و ۳۵۰ هزار واحد نیز بازسازی شده است. این تعداد واحد مسکونی روستایی با استفاده از ۱۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات احداث شده است. ضمن اینکه در سال جاری نیز احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی را در دست اقدام داریم که مصوبه آن به بنیاد مسکن در روزهای پایانی سال ابلاغ شد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آثار اجرای این طرح نوسازی و بهسازی مسکن روستایی را دستیابی به مقاوم سازی ۴۰ درصدی سازه های روستایی دانست و گفت: این در حالی است که تا سال ۸۴ تنها ۷ درصد سازه های روستایی در برابر زلزله مقاوم سازی شده بودند.

تابش یکی دیگر از برنامه های بنیاد مسکن را بازسازی مناطق زلزله زده از سوانح طبیعی معرفی و اظهار داشت: در سال ۹۶، بیشترین تعداد زلزله های سنگین و مخرب رخ داد که شامل ۳۴ زلزله بالای ۵ ریشتر، ۶ زلزله بالای ۶ ریشتر و یک زلزله بالای ۷ ریشتر است که این تعداد زلزله سنگین در سال های اخیر بی سابقه بوده است.

وی در خصوص اقدامات این بنیاد در بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه در سال گذشته تصریح کرد: کل واحدهایی که مورد کارشناسی و ارزیابی بنیاد مسکن قرار گرفت ۱۲۴ هزار و ۲۴ واحد بود که بیش از صد و یک هزار واحد در بنیاد مسکن تشکیل پرونده دادند. از این تعداد پرونده ۳۵ هزار و ۲۰۰ هزار احداثی و ۵۲ هزار واحد نیز تعمیراتی هستند. ضمن اینکه سه هزار و ۹۶۱ واحد تجاری نیز در میان واحدهای آسیب دیده از زلزله قرار دارد.

به گفته رئیس بنیاد مسکن ۶۷ هزار و ۵۰۰ نفر از زلزله زدگان استان کرمانشاه تاکنون به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات معرفی شدند که ۴۲ هزار و ۹۷۰ واحد با بانک ها قرارداد بسته اند.

تابش با بیان اینکه در جریان بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه، سیمان به طور رایگان در اختیار روستائیان قرار گرفت، یادآور شد: ۵ هزار میلیارد تومان به طور کلی شامل تسهیلات و کمکهای بلاعوض از سوی دولت برای بازسازی مناطق زلزله زده به بنیاد مسکن تحویل داده شد. ضمن اینکه قرار است واحدهای خسارت دیده روستایی احداثی تا پایان شهریور امسال و واحدهای احداثی شهرهای زلزله زده این استان نیز تا پایان شهریور ۹۸ تشکیل خواهد شد.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه وام احداث مسکن روستایی برای سال ۹۷ از ۲۰ به ۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است، اظهار داشت: برخی از بانک ها نسبت به وصول مطالبات وام های قبلی خود از روستائیان اظهار گلایه مندی کردند که ما به آنها اعلام کردیم همه نوع همکاری برای وصول مطالبات معوقه وام های مسکن روستایی را با بانک ها خواهیم داشت. به همین دلیل کارشناسان ما حتی به روستاهای دورافتاده نیز برای گفتگو با روستائیان و تشویق آنها به  بازپرداخت اقساط وام مسکن روستایی مراجعه کرده اند. به همین دلیل است که برخی از روستائیان برای دریافت وام مسکن روستایی جدید با مشکل روبرو شدند و اعلام کردند تعدادی از بانک ها، وام های جدید را با سخت گیری های بیشتری پرداخت می کنند.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی  درباره مسکن اجتماعی خاطرنشان کرد: مجری این طرح، بنیاد مسکن است و سایر نهادها مانند کمیته امداد، سازمان بهزیستی و... و. به عنوان بهره بردار این طرح خواهند بود اما تاکنون به دلیل عدم تأمین مالی این طرح از سوی دولت، علیرغم همکاری دستگاه ها به اجرا در نیامده است.

وی طرح مسکن اجتماعی را شامل ۷ برنامه عنوان کردو افزود: یکی از ۷ برنامه، تأمین زمین اجرای طرح مسکن اجتماعی است که تاکنون هیچ زمینی به بنیاد داده نشده است. ضمن اینکه در سال گذشته جلساتی با سازمان ملی زمین و مسکن برگزار شد و مدیرعامل این سازمان به همکاران خود برای تسریع در واگذاری زمین به بنیاد مسکن اعلام کرد ولی تاکنون زمینی داده نشده است.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین