کد خبر: ۲۰۸۷۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۰
محققان در حال طراحی و توسعه اپلیکیشن هایی هستند که می تواند در جراحی قلب به صورت موثری به جراحان و متخصصین قلب کمک کند.
 این روزها ظاهرا هر کاری با تلفن های هوشمند می توان انجام داد. هر روز شاهد بهبودهای بهتری در فناوری گوشی های هوشمند و هم چنین اپلیکشن های خوب در بازار هستیم و در این بین دوربین گوشی های هوشمند هم به صورت مداوم در حال بهبود و ارتقا هستند. به نظر می رسد که به نقطه ای نزدیک می شویم که محققان بتوانند از گوشی های هوشمند و وبا کمک اپلیکیشن های جدیدتر، برای اهداف پزشکی نیز استفاده کنند. باید از تلاش های محققان تشکر کنیم که می توانند فناوری را به خدمت کاربران در آورند. با توجه به تلاش های آنها، به نظر می رسد که در آینده نزدیک شاهد برنامه های ساده و کاربردی گوشی های هوشمند در حوزه جراحی قلب باشیم .

بر اساس اخبار دریافتی محققان در حال کار کردن روی اپلیکیشن هایی هستند که باعث می شود جراحی قلب ایمن تر به انجام برسد و می تواند در این عمل مهم و حساس به کمک متخصصان و جراحان بیاید. برای جلوگیری از انسداد شریان های قلب در حین عمل جراحی پزشکان بررسی دقیق و همه جانبه ای را انجام می دهند تا انسدادی رخ ندهد. این اپلیکیشن جدید در این حوزه می تواند به پزشکان کمک کند.

در حال حاضر روش مورد استفاده برای آزمایش، تست آلن (Allen test) نامیده می شود. تست آلن در پزشکی، روشی سریع می باشد تا پزشک بتواند بفهمد میزان خون رادیال در بیمار به چه صورتی است. این تست، بهترین تست پیش از انجام نمونه‌گیری در سنجش گاز خونی است. برای انجام این تست، در حالی که دست بیمار به طرف بالا قرار گرفته است، از وی خواسته می شود، چند بار دست خود را باز و بسته کرده و سپس بصورت مشت شده نگه دارد. در حالی‌ که با دو انگشت، پزشک روی مسیر شریان رادیال و اولنار بیمار، فشار وارد می کند، از بیمار خواسته می شود که مشت خود را باز کند و بلافاصله پزشک ، انگشت خود را از روی شریان اولنار بیمار بر می دارد. در صورتی که کف دست در عرض ۱۵ ثانیه یا کمتر پر خون و از حالت رنگ پریدگی خارج شود تست آلن را مثبت تلقی می کنند و از شریان رادیال نمونه‌گیری گازومتری انجام می شود. پزشکان مثبت بودن تست را در پرونده بیمار ثبت می کنند. انجام این تست برای یک بار کافی است و در طول بستری بیمار نیازی به تکرار ندارد.
اما با استفاده از این برنامه، با کمک دوربین گوشی هوشمند (که در این مورد محققان از آیفون 4 استفاده می کنند) برای نظارت بر تغییر رنگ در نوک انگشتان استفاده می شود. بر اساس مقایسه آنها با آزمایش آلن، به نظر می رسد که برنامه از دقت 92 درصدی برخوردار بوده است. البته این را هم بگوییم که آزمون معمولی آلن از دقت 82 درصدی برخوردار است.

براساس گزارش دکتر ارنست و دکتر بنجامین هاببرت، محققان مرکز قلب دانشگاه اتاوا در کانادا، استفاده از یک گوشی هوشمند برای نظارت بر تغییرات رنگ در نوک انگشتان، در تشخیص تغییرات بسیار دقیق تر از قدرت تشخیص چشم پزشکان خواهد بود.

استفاده از این برنامه در حال حاضر، هنوز تا حد زیادی تجربی است و به صورت رسمی استفاده نمی شود. اما این واقعیت وجود دارد که این برنامه و برنامه های مشابه می توانند در حوزه پزشکی به کمک پزشکان و بیماران بیایند. و به آسانی هم قابل دسترس و استفاده هستند. کار کردن با چنین برنامه هایی که دقت بالایی دارند می تواند بدون اینکه هزینه های اضافی ایجاد کند، در جهت بهتر شدن فرآیندها باشد. باید ببینیم این رویکردها و این برنامه ها چه زمانی به صورت رسمی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین