|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۵
کد خبر: ۲۰۸۳۵
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۸
یک مدرس حوزه و دانشگاه در مورد تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران به قصد سالم سازی محیط کار گفت: این اقدامات اگر ریشه قلبی و اعتقادی نداشته باشند اثرش موقتی است و تاثیر عمیقی نخواهد داشت.
حجت‌الاسلام غرویان در مورد تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران به دلیل آنچه «غیرت» ذکر می‌شود، گفت: به نظر من غیرت به این معناست که چه زن و چه مرد نسبت به همسر خود تعصب داشته باشد و اجازه سوءاستفاده به دیگری ندهد. حس مالکیت شخصی نسبت به همسر یک امر طبیعی است و در برخی حیوانات هم وجود دارد که این یک غیرت طبیعی است و نمی‌شود انکارش کرد.

غرویان به تفکیک جنسیتی در محل‌ کار اشاره کرد و افزود: اینکه تفکیک جنسیتی با توجه به شرایط اجتماعی در همه محیط‌ها امکان دارد یا ندارد و یا اینکه لزوما تفکیک جنسیتی غیرت دینی را به وجود می‌آورد یا نمی‌آورد محل تامل و بحث است.

وی تصریح کرد: اینکه آیا بعد از تفکیک جنسیتی واقعا همه مردان و زنان غیرت‌مند می‌شوند و آیا همه محیط‌های اجتماعی مثل قطار، مترو، اتوبوس، تاکسی، خیابان، بازار و در مجموع همه جا را می‌توانیم تفکیک کنیم، باید محل بحث و گفت و گو باشد و باید درباره آن اظهارنظر کرد.

غرویان با تاکید بر اینکه لزوما غیرت دینی به معنای تفکیک جنسیتی نیست، افزود: معتقدم باید بیشتر روی تقویت ابعاد تقوا و ایمان درونی افراد در جامعه کار کنیم که غیرت دینی از درون انسان مایه بگیرد نه از بیرون. نباید شرایطی را فراهم کنیم که غیرت دینی به اصطلاح ظاهری و صوری باشد.

غرویان با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم فرهنگ عفاف، عفت و حجب و حیا از درون افراد مایه بگیرد، افزود: در جاهایی که ضرورت ندارد اختلاط زن و مرد باشد درمورد تفکیک جنسیتی حرفی نیست و هم خانم‌ها و هم آقایان راحت هستند و شاید باعث آرامش و امنیت بیشتر هم بشود.

وی با طرح این پرسش که آیا در همه زمینه‌ها این کار امکان‌پذیر است، افزود: بعضی کارها احتیاج به همفکری و همکاری زن و مرد دارد و در چنین شرایطی باید دید تفکیک جنسیتی افت کاری می‌آورد یا نمی‌آورد. آیا راندمان کاری بیشتر می‌شود یا کمتر می‌شود اینها بحث‌هایی است که علمای دین و روانشناسان باید درمورد آن اظهارنظر کنند.

غرویان تصریح کرد: نباید اینگونه مطرح شود که در سازمانی که تفکیک جنسیتی صورت نگرفته، لزوما غیرت دینی هم وجود ندارد.

وی ادامه داد: قطعا آقای قالیباف هم منظورشان این نیست که هرجایی غیر از مجموعه شهرداری تهران بی‌غیرت هستند و غیرت دینی ندارند.

غرویان با اشاره به اینکه فکر می‌کنم یک مقدار بار احساسی و هیجانی در این مفهوم وجود دارد، افزود: باید جدا از بار احساسی و هیجانی‌اش بحث کارشناسی و علمی صورت بگیرد و بعد تصمیم‌گیری شود.

وی با بیان اینکه در هر تصمیمی باید شرایط زمان و مکان را در نظر بگیریم، افزود: در شرایطی که تعداد خانم‌های تحصیلکرده از آقایان بیشتر است این خانم ها نیاز به شغل دارند، بنابراین آقا و خانم هر دو مجبورند که شاغل باشند.

غرویان تصریح کرد: به هر حال ممکن است در محیط کار آقایان و خانم‌ها با هم گفت و گو کنند که این از لوازم زندگی مدرن است و بالاخره ما باید واقعیت‌های دنیای جدید را بپذیریم و به لوازمش هم ملتزم باشیم یا اینکه برگردیم به 500 یا هزار سال قبل و در چادر و غار زندگی کنیم.

وی افزود: برخی اسلام را طوری تفسیر می‌کنند که به نظر من با تفسیر آنها انسان باید در غار زندگی کند این در حالی است که حضرت امام فرمودند خانم‌ها باید به صحنه سیاست و اجتماع بیایند.
منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین