کد خبر: ۲۰۸۲۸۳
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۲:۲۳
این بیانیه همچنین خواستار ممنوعیت جامع و کامل انتقال تجهیزات، اطلاعات، مواد و تجهیزات، منابع یا وسایل مرتبط با اتم و گسترش کمک در زمینه های علمی یا فناوری هسته ای به اسرائیل شد.
اعضای جنبش عدم تعهد در کمیسیون خلع سلاح سازمان ملل متحد خواستار پیوستن سریع و بدون قید و شرط رژیم صهیونیستی به پیمان منع گسترش سلاح های اتمی( ان پی تی) شدند.

 در این بیانیه که نمایندگی اندونزی به نیابت از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد قرائت کرد، آمده است: اعضای عدم تعهد نگرانی خود را از اجرا نشدن برنامه ایجاد منطقه بدون سلاح هسته ای و کشتار جمعی در خاورمیانه اعلام می کنند.

این بیانیه می افزاید: در این زمینه، کشورهای عضو ان پی تی ابراز نگرانی کردند که اسرائیل تنها طرف در خاورمیانه است که مشارکت در ماموریت های کنفرانس 2010 را رد می کند.

کشورهای عضو جنبش عدم تعهد ادامه داده اند: این جنبش خواستار اجرای کامل و سریع قطعنامه 1995 و موضوعات کنفرانس بازنگری ان پی تی در سال 2010 در خاورمیانه است تا از تاثیرات منفی در اثربخشی و اعتبار ان پی تی و همچنین روند بازنگری عاری سازی سلاح های هسته ای و رژیم منع گسترش خودداری شود.

در بیانیه نم یادآوری شده است: در نشست نهایی جزیره مارگریتا در سپتامبر 2016، سران دولت ها در حالی که به شدت از استقرار یک منطقه عاری از سلاح های هسته ای در خاورمیانه حمایت می کردند، از تمامی طرف های ذینفع خواستند که گام های فوری و عملی برای ایجاد چنین منطقه ای بردارند.

این بیانیه اضافه می کند: آن ها از اسرائیل تنها طرف در منطقه که به ان پی تی ملحق نشده و قصد خود را برای انجام این کار هم اعلام نکرده است، از داشتن مالکیت سلاح های هسته ای خودداری کند، بدون پیش شرط و تاخیر بیشتر به ان پی تی بپیوندد، تمام تجهیزات هسته ای خود را تحت پادمان های کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد و فعالیت های هسته ای خود را با رژیم منع گسترش منطبق کند.

اعضای جنبش عدم تعهد در بیانیه خود با ابراز نگرانی شدید، دستیابی به توانایی هسته ای رژیم صهیونیستی را تهدیدی جدی و مستمر برای امنیت همسایگان و دیگر کشورها دانستند و ادامه فعالیت زرادخانه های هسته ای این رژیم را محکوم کردند.

این بیانیه همچنین خواستار ممنوعیت جامع و کامل انتقال تجهیزات، اطلاعات، مواد و تجهیزات، منابع یا وسایل مرتبط با اتم و گسترش کمک در زمینه های علمی یا فناوری هسته ای به اسرائیل شد.

کمیسیون خلع سلاح از امروز-دوشنبه- کار خود را در مقر نیویورک سازمان ملل متحد آغاز کرد و تا سه هفته ادامه خواهد داشت.

در این نشست ها، آخرین تحولات مرتبط با خلع سلاح و عدم اشاعه هسته ای و پیشگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضای ماورایی بررسی خواهد شد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین