|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۷
کد خبر: ۲۰۷۹۴۴
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۷
آمریکا قصد دارد در آینده سهم کمتری از هزینه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد را پرداخت کند. با این همه، این کشور بزرگ‌ترین تامین‌کننده بودجه "کلاه‌آبی‌های سازمان ملل" باقی خواهد ماند.
 ​​​​​​​ سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت اعلام کرد، آمریکا در حال حاضر ۲۸ و نیم درصد کل هزینه "کلاه آبی‌ها" را تامین می‌کند اما این مقدار در آینده به ۲۵ درصد تقلیل خواهد یافت. به گفته او آمریکا خواستار تقسیم "یکسان" هزینه‌ها میان کشورهای عضو سازمان ملل است.

 آمریکا قصد دارد در آینده سهم کمتری از هزینه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد را پرداخت کند. با این همه، این کشور بزرگ‌ترین تامین‌کننده بودجه "کلاه‌آبی‌های سازمان ملل" باقی خواهد ماند.

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست چهارشنبه شورای امنیت در نیویورک اعلام کرد سهم آمریکا که در حال حاضر ۲۸ و نیم درصد کل هزینه "کلاه آبی‌ها" را شامل می‌شود در آینده به ۲۵ درصد تقلیل خواهد یافت. او گفت که آمریکا خواستار تقسیم "یکسان" هزینه‌ها در میان کشورهای عضو سازمان ملل است.

بدین ترتیب هیلی آنچه را دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از این اعلام کرده است، اجرا می‌کند. سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت که با وجود آنکه آمریکا سهم خود در پرداخت بودجه نیروهای حافظ صلح را کاهش خواهد داد، این کشور همچنان بزرگترین تامین‌کننده مخارج این نیروها باقی خواهد ماند. او تاکید کرد که البته بر هیچ کشوری نباید مسئولیت پرداخت بیش از ۲۵ درصد هزینه‌ این نیروها را تحمیل کرد.

به گزارش دویچه وله، سال گذشته سازمان ملل در پی فشار آمریکا آشکارا از بودجه نیروهای حافظ صلح کاست. بودجه سال جاری این نیروها بالغ بر ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است که حدود ۶۰۰ میلیون دلار یا ۷ درصد کمتر از سال گذشته است. دولت آمریکا سهم خود در بخش‌های دیگر سازمان ملل را هم کاهش داده و خواستار اصلاحات جدی و کارآیی بیشتر در سازمان ملل متحد است. آنتونیو گوترش که از سال ۲۰۱۷ دبیر کلی سازمان ملل متحد را عهده‌دار است، هدف خود را اجرای اصلاحات گسترده در این سازمان جهانی اعلام کرده است.

در بحثی که در شورای امنیت راجع به آینده ماموریت‌های نیروهای حافظ صلح درگرفت، هایکو ماس (از حزب سوسیال دمکرات)، وزیر امور خارجه آلمان نیز شرکت داشت. او در جریان بحث خواهان برخوردی قاطع با سوء استفاده جنسی توسط سربازان کلاه‌آبی سازمان ملل شد. هایکو ماس گفت که سربازانی که دست به سوء استفاده جنسی زده‌اند "درست انسان‌هایی را تنها گذاشته‌اند که قسم خورده بودند از آنان محافظت کنند".

رسوایی سوء استفاده جنسی از کودکان توسط برخی از "کلاه‌آبی‌ها" از سال ۲۰۱۳ با افشای تجاوز شماری از سربازان فرانسوی در شهر بانگی، پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی آغاز شد. کارمند سازمان مللی که این موارد را گزارش داده بود از کار برکنار شد، اما پیگیری ماجرا سبب شد که موارد دیگری نیز برملا شود و خطاکاران به دادگاه کشیده شوند.

آلمان پس از آمریکا، چین و ژاپن چهارمین کشور بزرگی است که هزینه ماموریت‌های نیروهای حافظ صلح سازمان ملل را می‌پردازد. به گفته وزارت امور خارجه آلمان، سهم آلمان بالغ بر ۴۶۶ میلیون دلار یا نزدیک به ۶ و نیم درصد کل بودجه سالانه این نیروهاست.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین