|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹
کد خبر: ۲۰۶۹۱۵
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۱
یک کارشناس مسائل سیاسی می‌گوید: در صورتی که فرانسه، انگلیس و آلمان به آمریکا دربارۀ خروج از برجام چراغ سبز نشان دهند، احتمال کنار گذاشته شدن برجام از سوی ترامپ جدی تر خواهد شد.
 یک کارشناس مسائل سیاسی می‌گوید: در صورتی که فرانسه، انگلیس و آلمان به آمریکا دربارۀ خروج از برجام چراغ سبز نشان دهند، احتمال کنار گذاشته شدن برجام از سوی ترامپ جدی تر خواهد شد.

افشار سلیمانی، سفیر اسبق ایران در آذربایجان دربارۀ تغییرات اخیر در دولت ترامپ به  خبرآنلاین گفت:

به نظر میرسد با انتصاب پمپئو به عنوان وزیر خارجه آمریکا مثلث ضد جمهوری اسلامی ایران و ضد برجام با حضور ترامپ و نیکی هیلی تکمیل شد.

در شرایطی که آینده توافق هسته‌ای ایران پس از اولتیماتوم ترامپ به اروپا و کنگره برای اصلاح برجام نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد اینک با انتصاب مایک پمپئو به عنوان وزیر خارجه جدید آمریکا که به داشتن مواضع ضد ایران شهره است،‌ ترامپ پیام واضح‌تری به ایران و جامعه بین المللی داده است مبنی بر اینکه آمادگی دارد تا موضع سرسختانه‌تری در رابطه با برجام در 12 می اتخاذ نماید. البته با توجه به اینکه کنگره باید پمپئو را مورد تایید قرار دهد و این پروسه پرسش و پاسخ برای نهایی شدن حدود دو ماه طول میکشد احتمال دارد قبل از شروع فعالیت وزیرخارجه جدید امریکا، ترامپ نسبت به کنار گذاشتن برجام از طریق عدم تمدید تعلیق تحریمها یا شیوه های دیگر اقدام نماید.

به نظر میرسد با تکمیل مثلث ضد ایرانی و ضد برجامی اشاره شده در صورتی که فرانسه، انگلیس و آلمان به آمریکا در رابطه با خروج از برجام چراغ سبز نشان دهند، احتمال کنار گذاشته شدن برجام از سوی ترامپ جدی تر خواهد شد بویژه آنکه مذاکرات اخیر وزیر خارجه فرانسه در تهران با چالشها و اصطکاکاتی همراه بود.

در صورت همراهی اروپا و امریکا در موضوعات موشکی و منطقه ای، چالشهای ایران افزایش خواهد یافت و تلاشهای صرفا سیاسی و نسبی چین و روسیه نیز برای حفظ برجام با نتایج امیدوار کننده ای مواجه نخواهد شد هرچند با توجه به تنشهای اخیر آمریکا و روسیه پس از اعلام استراتژی جدید هسته ای آمریکا و واکنشهای روسیه از احتمال افزایش برخوردار است.

نهایت اینکه بروز شرایط پدیدار شده در دوره پسا تیلرسون در ارتباط با ایران، موجب خوشحالی اسرائیل و عربستان و متحدین عربی این کشور و تقویت جبهه، آمریکایی، عربی و عبری (که پیشتر بنیانش نهاده شده) علیه ایران خواهدشد و تنشها در خاورمیانه بویژه سوریه را افزایش خواهد داد و مجموعه التهابات، نگرانی کشورهای دیگر را برای همکاری اقتصادی با ایران فزونتر خواهد کرد و هزینه های امنیتی و نظامی ایران را افزایش خواهد داد که این امر نیز تاثیر منفی زیادی بر اقتصاد بحرانی ایران خواهد گذاشت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین