کد خبر: ۲۰۶۵۸۹
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۰
حتما تاکنون برایتان پیش آمده که انگشتانتان سوزن سوزن شود ولی علت آن را نمی دانید. اگر انگشتانتان سوزن سوزن می شود و برای علت سوزن سوزن شدن انگشتان پیگیری نکرده اید و به دکتر مراجعه نکرده اید این مقاله را بخوانید.
  حتما تاکنون برایتان پیش آمده که انگشتانتان سوزن سوزن شود ولی علت آن را نمی دانید. اگر انگشتانتان سوزن سوزن می شود و برای علت سوزن سوزن شدن انگشتان پیگیری نکرده اید و به دکتر مراجعه نکرده اید این مقاله را بخوانید.

سوزن سون شدن انگشتان سراغ افراد می رود که علت های متفاوتی می تواند داشته باشد که برای بررسی علت سوزن سوزن شدن انگشتان ابتدا باید به پزشک متخصص مراجعه کنید و پزشک متخصص بنا به سوالاتی که از شما میپرسد برای ادامه درمان نوع آزمایش مربوطه برای تشخیص علت سوزن سوزن شدن انگشتان را تجویز می کند. در ادامه انواع علت سوزن سوزن شدن انگشتان را می خوانید.

علل سوزن سوزن شدن انگشتان
1- 30 درصد موارد احساس سوزن سوزن شدن، به علت بیماری دیابت می باشد. در نوروپاتی دیابتی، این سوزن سوزن شدن ابتدا در هر دو پا و بالای ساق ایجاد می شود و سپس به سمت دو دست و بالای بازو می رود.
2- علت 30 درصد موارد سوزن سوزن شدن ها، ناشناخته و یا ایدیوپاتیک می باشد.
3- 40 درصد باقیمانده به علت یکی از موارد زیر می باشد:
- سندرم درگیری اعصاب : این سندرم شامل سندرم تونل کارپال، فلج اعصاب ساعد و فلج اعصاب ساق پا است.
- بیماری های سیستمیک : این بیماری ها شامل اختلالات کلیه، بیماری کبدی، آسیب عروق، بیماری های خونی، آمیلوئیدوز (پروتئینی غیرمحلول که در کبد، کلیه ها، طحال و دیگر بافت ها ته نشین می شود)، اختلالات بافت همبند، التهاب مزمن، عدم تعادل هورمونی مثل کم کاری تیروئید، سرطان ها و تومورهای خوش خیم که به اعصاب حمله می کنند، است.
- کمبود ویتامین ها : ویتامین های E، B1، B3، B6 و B12 برای درست عمل کردن اعصاب لازم می باشند. برای مثال، کمبود ویتامین B12 موجب کم خونی کشنده می شود و این کم خونی یکی از دلایل مهم نوروپاتی محیطی می باشد. زیاد مصرف کردن ویتامین B6 نیز موجب سوزن سوزن شدن دست ها و پاها می گردد.
- مواد سمی : این مواد سمی شامل فلزات سنگین (مانند سرب، آرسنیک، جیوه و تالیوم) و برخی مواد شیمیایی صنعتی و محیط زیستی می باشد.
همچنین این مواد سمی می تواند شامل داروهای شیمی درمانی، داروهای ضد ویروس و آنتی بیوتیک ها باشد.
- عفونت ها : این عفونت ها شامل بیماری لایم، زونا (آبله مرغان)، ویروس هرپس سیمپلکس (مولد تبخال) و ایدز می باشد.
- بیماری های خودایمنی : شامل سندرم گیلن باره، لوپوس و آرتریت روماتوئید می باشد.
- اختلالات ارثی : شامل گروهی از اختلالاتی می باشد که در مجموع به نام بیماری شارکو- ماری- توث خوانده می شوند.
- حوادث : در این آسیب ها، اعصاب فشرده و له می شوند؛ برای مثال فشرده شدن اعصاب در اثر فتق دیسک و یا دررفتگی استخوان.
گرچه برای نوروپاتی محیطی ارثی درمانی وجود ندارد، ولی بسیاری از انواع اکتسابی با درمان بهبود می یابند

راه های تشخیص
در ابتدا پزشک فرد را معاینه می کند و سئوالاتی راجع به محیط کار، عادات اجتماعی (مثل نوشیدن الکل)، در معرض مواد سمی قرار گرفتن، خطر ایدز و دیگر بیماری های عفونی و سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های عصبی از شما می پرسد.
همچنین پزشک ممکن است آزمایشات زیر را از شما بخواهد:
- آزمایش خون : برای تشخیص دیابت، کمبود ویتامینی، اختلال کبد و یا کلیه، دیگر بیماری های متابولیکی و نشانه های فعالیت غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن صورت می گیرد.
- بررسی مایع مغزی نخاعی : برای تشخیص آنتی بادی های مرتبط با نوروپاتی دیابتی انجام می شود.
- الکترومایوگرام ( EMG) یا آزمایش فعالیت الکتریکی عضله
- سرعت هدایت عصبی
- سی تی اسکن
- ام ار آی ( MRI)
- نمونه برداری از عصب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین