کد خبر: ۲۰۵۲۵۹
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۶
تعدادی از نمایندگان مجلس یکشنبه هفته جاری با رئیس دولت اصلاحات دیدار کردند که در ادامه بخشی از صحبت‌های نمایندگان حاضر در این جلسه را می‌خوانیم.
 درحالی که جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ازجمله اعضای فراکسیون امید و مستقلین ولایی یکشنبه شب گذشته، ۱۳ اسفندماه با سیدمحمد خاتمی دیدار و گفت‌وگو کردند، محمدرضا عارف رییس فراکسیون امید نیز به بیان نکاتی در این دیدار پرداخت که پیش‌تر این سخنان عارف به‌تفصیل منتشر شد. با این حال آن‌چه ازسوی دیگر نمایندگان مطرح شد، تاکنون بازتاب منتشر نشده که در ادامه سخنان نمایندگان حاضر در این جلسه را می‌خوانیم.

ایلنا نوشت: محمدرضا عارف در این نشست، با ارائه گزارشی از فعالیت فراکسیون امید و تشکر از همراهی و همکاری اعضای فراکسیون اعلام کرد: خوشبختانه فراکسیون امید از انسجام خوبی برخوردار است و معمولاً حرکت‌ها بر اساس میثاق با مردم پیگیری می‌شود و عموماً اعضا وفادار به تصمیم جمعی هستند.

حضرتی: اصلاح‌طلبان تنها گروهی هستند که می‌توانند نظام را حفظ کنند

الیاس حضرتی در ادامه این دیدار با اشاره به دوران ریاست‌جمهوری سیدمحمد خاتمی و فضای سالم و بالاترین رشد اقتصادی در آن دولت، خاطرنشان کرد: دوران دیگری برای اصلاحات شروع شد و اشتباهاتی از جانب اصلاح‌طلبان و حکومت بروز کرد و یک شرایط تنگ و تاریک ایجاد شد و برخی تصمیم گرفتند اصلاح‌طلبان را از ریشه بزنند و شما مجبور شدید در دماوند رای بدهید و خیلی از دوستان حتی نتوانستند مراسم دعای کمیل و توسل را برگزار کنند و خیلی‌ها به زندان افتادند اما سال ۹۲ یک فصل جدیدی آغاز شد و آقای عارف، بزرگواری و کناره‌گیری کردند و اصلاح‌طلبان پشت آقای روحانی قرار گرفتند.

این عضو هیات رییسه فراکسیون امید با تأکید بر اینکه اصلاح‌طلبان با وجود همه فشارها نشان داده‌اند که زنده‌اند، یادآور شد: امروز زمان دیگری شروع شده و فکر می‌کنیم تاریخ به گونه‌ای چرخیده که اصلاح‌طلبان باید از آن پراکندگی فاصله بگیرند و منسجم‌تر از قبل و فعالانه عمل کنند.

حضرتی به تلاش‌های داخلی و تلاش‌های سازمان‌یافته خارجی علیه اصلاح‌طلبان اشاره کرد و دلیل این هجمه را در این دانست که اصلاح‌طلبان تنها گروهی هستند که می‌توانند نظام را حفظ کنند.

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس همچنین با تأکید بر اینکه برخورد مسئولانه و فعالانه ما نیاز زمانه ماست، به نیروهای خوشفکر و توانمند اصلاح‌طلب اشاره کرد و گفت: امروز باید برای اتصال این مجموعه بیرون با نمایندگان فکری شود.

درخواست حضرتی از خاتمی برای تشکیل اتاق‌های فکر و کمک به فراکسیون امید

حضرتی همچنین از خاتمی خواست با تشکیل حلقه‌های فکری و اتاق‌های فکری در جهت اتصال این مجموعه‌ها برای رصد مباحث مورد نیاز جامعه، به فراکسیون امید ایده و سوژه داده شود.

عضو هیات رییسه فراکسیون امید بر لزوم ارتباط با تمام ارکان حکومت تأکید و بیان کرد: ما سنگ زیر آسیاب هستیم و برای انقلاب و نظام خودمان می‌مانیم و این را نشان می‌دهیم.

سلحشوری: فراکسیون زنان فارغ از نگاه جنسیتی حضوری موثر دارد

پروانه سلحشوری نیز در ادامه این دیدار توضیحاتی درباره فراکسیون زنان ارائه کرد و گفت: علی‌رغم اینکه تعداد ما کم است اما در کنار هم و باهم هستیم و فارغ از نگاه جنسیتی در تمامی موارد و طرح‌ها و لوایح سعی کردیم که حضور موثری داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: فراکسیون امید را همراهی می‌سازد و امیدوارم مردم و جناب آقای خاتمی را ناامید نکنیم.

رییس فراکسیون زنان مجلس همچنین از اینکه رییس‌جمهور مخالفان خود را کم‌عقل خطاب کرده، گلایه کرد و با یادآوری جمله سیدمحمد خاتمی درباره مخالفان خود مبنی بر اینکه «زنده باد مخالف من»، ابراز امیدواری کرد که بار دیگر گفتمان احمدی‌نژادی رایج نشود.

جعفرزاده ایمن‌آبادی: ادبیات و رفتار دولت با اصول و چارچوب ما همخوان نیست

جعفرزاده ایمن‌آبادی دیگر نماینده مجلس بود که در جلسه با سیدمحمد خاتمی صحبت کرد و با اشاره به خون شهدا که به پای انقلاب ریخته گفت: قصد گله از دولت‌مردان ندارم و همه این دوستان اعتقادی پای قضیه ایستاده‌اند اما حقیقتاً حق این دوستان ادا نمی‌شود. ادبیات و رفتار دولت با اصول و چارچوب ما همخوان نیست.

نماینده مردم رشت در مجلس با تشکر از مواضع سیدمحمد خاتمی در ناآرامی‌های اخیر بیان کرد: افتخار شما این است که پاکدست‌ترین و موفق‌ترین دولت بودید. ما تلاش می‌کنیم این دولت هم موفق باشد اما خود دولت هم باید گوش شنوایی داشته باشد. من نگرانم که مردم از این حرکت ناامید شوند.

نایب رییس نخست فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با بیان اینکه تمام تلاش طرف مقابل ما که اخلاق حزبی را رعایت نمی‌کند ناامید کردن مردم است، خواستار افزایش این نشست‌ها شد و تأکید کرد: من دوست ندارم به آن ۸ سال برگردم و اگر روزی چنین اتفاقی بیفتد، ممکن است تصمیم دیگری بگیرم.

جعفرزاده ایمن‌آبادی در پایان با ابراز امیدواری از اینکه دولت گوش شنوایی داشته باشد گفت: طرف مقابل به دنبال خنثی کردن تلاش های این جریان است و تدبیر و عقلانیت شما می تواند به ما کمک کند.

حسین‌زاده: جریان آشتی و نزدیکی ادیان و مذاهب را دنبال کنید

حسین‌زاده نیز در این دیدار با طرح این سوال که چرا ملت ما در طول سالیان ملت نشد و دولت ما دولت نشد و چرا پدیده دولت ملت در کشور ما شکل نگرفته است، گفت: در این سرزمین ما دنبال چرایی نیستیم. چرا اقوام نمی‌توانند در مسوولیت‌ها باشند؟

وی گفت: مشکل اساسی ما مدیریت نیست بلکه ما هویت ملی را زدودیم و مردم حس سرزمینی ندارند و تعداد کثیری افراد هستند که نمی‌گذارند ایران به مفهوم درست خود ایران شود.

نایب رییس فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه انتظار این است که هر یک از نمایندگان مجلس باید سفیران آشتی باشند، گفت: این زنگ خطر است و تمنا می‌کنم جریان آشتی و مفاهمه و نزدیکی ادیان و مذاهب را دنبال کنید. چه مشکلی پیش می‌آید که شیعه و سنی در کنار هم باشند؟ ما باید عبرت ها و رویکردهایی که دنیا داشته را یاد بگیریم.

وکیلی: نیازمند اصلاحات زودهنگام هستیم

وکیلی نیز در این جلسه با بیان اینکه ذهنیت جمعی ملت ایران تحت‌تأثیر فناوری نوین با ذهنیت جمعی حکومت فاصله زیادی پیدا کرده است، گفت: گسست در درک مطالبات مشهود است.

عضو هیات رییسه مجلس، اصلاح‌طلبان را لولای بین قدرت اجتماعی و قدرت سیاسی دانست و اقدام اصلاح‌طلبان برای پیشگیری از تبدیل مشکلات به ابر چالش‌ها را خواستار شد.

این نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس همچنین با انتقاد از گفتمان دولت روحانی و فاصله گرفتن از اصلاح‌طلبی گفت: گفتمان اصلاح‌طلبی تنها راه جمهوری اسلامی است. ما مجبوریم یا بپذیرانیم که باید با بدنه اجتماعی کنار بیاییم یا کنار برویم. باید فهم درستی از آنچه در ذهن مردم می‌گذرد، داشته باشیم و اصلاحات زودهنگام داشته باشیم.

کواکبیان: توقع‌مان از فراکسیون امید، برآورده نشده است

کواکبیان در این نشست با ابراز نارضایتی از عملکرد فراکسیون امید اظهار کرد: ما توقعی که از فراکسیون داریم، برآورده نشده است و هنوز نتوانسته‌ایم برای رفع ممنوع‌التصویری و حصر اقدام کنیم.

عضو هیات رییسه فراکسیون امید همچنین با انتقاد از عملکرد دولت گفت: این اقدام نامطلوب به پای اصلاح طلبان نوشته می شود و مردم برای انتخابات بعدی پای صندوق ها نمی آیند.

این عضو اصلاح‌طلب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از خاتمی خواست با ایجاد اتاق فکر تولید محتوا شود تا مجلس بتواند اقدام موثرتری داشته باشد.

مازنی: نشست‌های گفت‌وگوی ملی در آینده نزدیک شکل می‌گیرد

مازنی در این نشست با بیان اینکه در مجلس دهم در قیاس با مجلس نهم عقلانیت بیشتری حاکم است، گفت: در فضایی نیستیم که با طرح مطالبات دیگر به آن عقلانیت و اعتدال آسیب بزنیم.

وی با اشاره به ارائه طرح گفت‌وگوی ملی بیان کرد: همه از این طرح استقبال کردند و فضای کشور مهیاست و راهی جز این نداریم و در آینده نزدیک نشست‌ها شکل می‌گیرد و دوستان ما با علاقه‌مندی این بحث را دنبال می کنند.

این نماینده اصلاح‌طلب عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار گفت‌وگوی درون جبهه اصلاحات شد.

نعمتی: اگر مجلس را حفظ نکنیم، تندروهایی بدتر از احمدی‌نژاد خواهند آمد

بهروز نعمتی نیز در ادامه با اشاره به فضای ناامیدی در جامعه بیان کرد: اگر ما نتوانیم این فضایی که امروز در مجلس هست را حفظ کنیم، از سال ۸۴ بدتر خواهیم شد و تندروهایی خواهند آمد که از احمدی‌نژاد بدتر خواهند بود. ۹۰ درصد همفکری را فدای ۱۰ درصد اختلاف دیدگاه نکنیم.

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی همچنین فعال‌تر شدن خاتمی را خواستار شد و گفت: جامعه نیازمند یک نفس تازه است.

رجبی: مشکل همین کاسه غم به دست گرفتن است

در ادامه این نشست برخی نمایندگان در سخنانی کوتاه مشکلات موجود را از نگاه خود مطرح کردند و رجبی مشکل موجود را همین کاسه غم به دست گرفتن عنوان کرد.

نمایندگان حاضر در جملات متعدد فعال‌تر شدن سیدمحمد خاتمی در رسیدگی به امور و برخورد فعالانه‌تر با موضوعات را خواستار شدند و نسبت به سوریه شدن ایران هشدار دادند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین