کد خبر: ۲۰۵۱۸۰
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۱
ایده این آزمایش زمانی به فکر دکتر گلد استین آمد که متوجه شد همسرش هنگام به دنیا آوردن دخترش درد داشت و با گرفتن دست وی درد او کاهش یافت.
 محققان درد در تحقیق اخیرشان دریافته‌اند هنگامی که زوج‌ها در هنگام درد دست یکدیگر را می‌گیرند، امواج مغزی آنها با یکدیگرهماهنگ می‌شوند و درد آنها کاهش می‌یابد.

محققان دانشگاه کلرادو بولدر در تحقیق اخیرشان پی برده‌اند، هنگامی که یکی از زوجین هنگام درد شریکش با او همدردی می‌کند، امواج مغزی آن دو با یکدیگر هماهنگ می‌شوند و هرچه آن امواج مغزی بیشتر با هم هماهنگ شوند، درد بیشتر کاسته می‌شود.

پاول گلداستین، نویسنده ارشد این مطالعه و محقق درد در آزمایشگاه شناختی و عاطفی عصب‌شناسی در کلرادو بولدر گفت: «ما راهکارهای زیادی برای ارتباط در دنیای مدرن ارائه داده‌ایم و اکنون ما تعاملات فیزیکی کمتری با یکدیگر داریم».

این مطالعه جدیدترین تحقیق در خصوص پدیده‌ای به نام همگاه‌سازی بین فردی است.

ایده این آزمایش زمانی به فکر دکتر گلد استین آمد که متوجه شد همسرش هنگام به دنیا آوردن دخترش درد داشت و با گرفتن دست وی درد او کاهش یافت.

او و همکارانش در دانشگاه هایفا این آزمایش را روی 22 زوج 23 تا 32 ساله که حداقل یک سال با یکدیگر بودند انجام دادند و چندین سناریو آزمایشی دو دقیقه‌ای را بر روی آنها انجام دادند و همزمان کلاهک‌های الکتروآنسفالوگرافی (EEG) فعالیت امواج مغزی آنها را اندازه گیری می‌کردند.

این سناریو سه مرحله داشت؛ در مرحله اول زوج‌ها بدون اینکه یکدیگر را لمس کنند تنها کنار یکدیگر نشستند، در مرحله ی دوم کنار یکدیگر نشسته و دستان یکدیگر را گرفتند و در مرحله آخر هر یک از افراد در یک اتاق جداگانه نشستند.

بار دیگر محققان خانم‌ها را در معرض یک درد خفیف در بازو قرار دادند و سپس این سناریو را تکرار کردند.

محققان دریافتند هنگامی که خانم‌ها درد داشتند وشریکشان نمی‌توانست دست آنها را بگیرد، اتصال امواج مغزی آنها کاسته شد.

گلداستین افزود: «به نظر می‌رسد که درد کاملا همگاه سازی بین فردی زوج‌ها را قطع می‌کند سپس لمس شریکشان این اتصال را برقرار می‌کند».

آزمایش‌های بعدی نشان داد که هرچه این همگاه‌سازی بین مغزهای افراد بیشتر شود، احساس درد در زوجین کمتر می‌شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین