کد خبر: ۲۰۵۱۷۰
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۶
سفر آقای دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری کشورمان به عراق نقطه عطفی در روابط دو کشور محسوب می‌شود و سبب شتاب بیشتر در توسعه روابط در کلیه زمینه‌ها خواهد شد.
  روزنامه ایران در یادداشتی به قلم ایرج مسجدی/ سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار ایران در عراق نوشت:

قرار است امروز آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری به عنوان رئیس کمیته عالی مشترک ایران و عراق در رأس یک هیأت عالیرتبه سیاسی، اقتصادی  برای یک دیدار رسمی وارد بغداد شود. روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق در یک دهه گذشته همواره گسترش یافته و در یک سال گذشته از شتاب بیشتری برخوردار شده است و در سال جاری بارها مقامات عالی از دو کشور دیدار کردند از جمله چندین بار نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس مجلس، وزیر خارجه و دیگر مقامات عراقی از تهران دیدار و متقابلاً مقامات کشورمان از جمله رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری و وزرای مختلف از عراق دیدار کردند، این سفرها موجب توسعه روابط میان دو کشور در ابعاد مختلف از جمله اقتصادی شده‌اند. به طوری که امروز عراق دومین مقصد صادراتی کالاهای غیر نفتی جمهوری اسلامی است و در 9 ماهه اول سال جاری این رقم به 132/6 میلیارد دلار رسیده است. علاوه بر این، صدور انرژی (گاز و برق)  از ایران به عراق افزایش یافته و درآمد بسیار خوبی را برای کشور به همراه آورده است. سفر آقای دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری کشورمان به عراق نقطه عطفی در روابط دو کشور محسوب می‌شود و سبب شتاب بیشتر در توسعه روابط در کلیه زمینه‌ها خواهد شد. و می‌توان انتظارداشت در یک دوره پنج ساله در صورت تمایل طرفین مبادلات اقتصادی فیمابین  به 20 میلیارد دلار در سال برسد. بدون شک اراده و  تدبیر مقامات عالیه دو کشور موجب شده است که روابط فیمابین به یک روابط راهبردی تبدیل و به گونه‌ای طراحی شود که مرزهای دو کشور  تبدیل به مرزهای ثبات، همکاری، دوستی و در یک کلام تبدیل به مرزهای صلح، توسعه، امنیت  و بالندگی شده و به عنوان الگویی موفق از همکاری در روابط بین‌الملل مطرح شود.

 دلایل گسترش روابط دو کشور :
- اراده رهبران و مردم دو کشور با توجه به بصیرت و آگاهی آنها برای رشد و گسترش روابط در کلیه زمینه‌ها.
- همسایگی دو کشور و مرز طولانی زمینی و آبی بین دو کشور.
- از بین رفتن موانع عدم گسترش رابطه از جمله متلاشی شدن حکومت دیکتاتوری در این کشور.
- همکاری دو کشور در مبارزه با تروریست و داعش
- اداره دو کشوربر مبنای آرای مردم در انتخابات و مردم سالاری
- اهداف و منافع مشترک  فیمابین از جمله اصول سیاست خارجی طرفین و زمینه‌های همکاری
- همکاری دو کشور برای مبارزه با تروریسم و اشغالگری
- انتقال تجربه کشورمان در بازسازی
- صدور خدمات فنی و مهندسی  جمهوری اسلامی ایران به عراق با توجه به اینکه از این رابطه هردو می‌توانند سود ببرند.
- همکاری‌های جهانگردی به طوری که هرساله بیش از پنج میلیون  جهانگرد به خصوص جهانگرد مذهبی از دو کشور به کشور دیگر مسافرت می‌کنند.
- هماهنگی‌های سیاسی و بین‌المللی بین دو کشور در مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی

- گسترش روابط علمی و فرهنگی میان دو کشور زمینه دیگری است که می‌تواند مبنای روابط قرار گیرد و جمهوری اسلامی همان گونه که بارها اعلام کرده است، آمادگی دارد دستاوردهای علمی خود را در زمینه‌های مختلف در اختیار همه قرار دهد و بدون شک کشورهای همسایه در اولویت هستند.

- یکی دیگر از زمینه‌های مهم همکاری می‌تواند همکاری در محیط زیست باشد که کشورهای منطقه و بخصوص ایران و عراق به همکاری بیشتر در این خصوص نیازمند هستند.
با این اوصاف می‌توان انتظار داشت، ارتقای روابط دو کشور موجب افزایش امنیت، ثبات و صلح در منطقه خواهد شد، همچنین این روابط می‌تواند الگویی برای همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین