کد خبر: ۲۰۴۹۰۱
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۵
موز، میوه مورد علاقه بسیاری از مردم، متشکل از مواد معدنی و کربوهیدرات­­ می باشد. به همین دلیل بسیاری از ورزشکاران این میوه را انتخاب می کنند.
موز، میوه مورد علاقه بسیاری از مردم، متشکل از مواد معدنی و کربوهیدرات­­ می باشد. به همین دلیل بسیاری از ورزشکاران این میوه را انتخاب می کنند.


مزایایی که موز برای سلامت بدن دارد، بسیار زیاد است، اما همه­ موزها به­ طور یکسان این مزایا را ندارند.

برای مثال، شاید این سوال برای شما پیش بیاید که در یک عدد موز چه میزان کربوهیدرات وجود دارد، و جواب این است که بستگی به اندازه این میوه دارد. می­ خواهید بدانید کربوهیدرات موجود در موز چقدر است؟

کربوهیدرات موجود در موز
بسیار کوچک (۶ اینچ، ۸۱ گرم): ۷۲ کالری، ۱۹ کربوهیدرات
کوچک (۶-۷ اینچ، ۱۰۱ گرم) : ۹۰ کالری، ۲۳ کربوهیدرات
متوسط (۷-۸ اینچ، ۱۱۸ گرم) : ۱۰۵ کالری،۲۷ کربوهیدرات
بزرگ (۸-۹ اینچ، ۱۳۶ گرم) : ۱۲۱ کالری، ۳۱ کربوهیدرات
بسیار بزرگ (۹ اینچ یا بیشتر، ۱۵۲ گرم) : ۱۳۵ کالری، ۳۵ کربوهیدرات
خرد شده (۱ فنجان، ۱۵۰ گرم) : ۱۳۴ کالری، ۳۴٫۲ کربوهیدرات
له شده (۱ فنجان، ۲۲۵ گرم) : ۲۰۰ کالری، ۵۱٫۳ کربوهیدرات
به علاوه در بحث کربوهیدرات موجود در موز شاید کنجکاو باشید که بدانید این کربوهیدرات ­­ها چه اثرات و منافعی برای سلامت شما دارند. این کربوهیدرات­ ها می توانند کارهای مختلفی برای بدنتان انجام دهند.

موز انرژی را افزایش می­ دهند و فعالیت سلول ­ها را نظم می­ بخشند.
شاید به دلیل این ­که در رژیمی باشید که در آن باید کربوهیدرات کمی به بدنتان برسد، بخواهید بدانید کربوهیدرات موجود در موز چقدر است. در این مورد، باید بدانید که حتی اگر این رژیم را داشته باشید، باز هم کربوهیدرات به عنوان منبعی مهم و اصلی شما برای دریافت انرژی و سوخت و ساز مورد نیازتان می ­باشد. بدن شما غذایی زا که می ­خورید، دریافت، و آن را تبدیل به قند و نشاسته می ­کند. این مواد می ­توانند توسط جریان خون جذب شوند. وقتی که این اتفاق افتاد، شکر و نشاسته تبدیل به گلوکز و قندخون می­ شوند. بدن شما به گلوکز برای عملکردی مناسب و صحیح نیاز دارد. گلوکز، ذهن شما را هوشیار و سریع­ تر می­کند، به علاوه انرژی لازم برای تمرینات و فعالیت­ های روزمره را برای بدن تامین می ­کند.

از دیگر مزایایی که موز برای سلامت بدن دارد شامل دارا بودن آدنوزین تری فسفات معروف به ATP است که این ماده منبع مهمی جهت تامین انرژی سلول­ ها می ­باشد و از طریق یک واکنش شیمیایی طبیعی شکل می ­گیرد که ناشی از گوارش کربوهیدرات­، پروتئین­ و چربی است. ATP برای ایجاد عملکرد مناسب سلولی، حیاتی است.
موزها دارای سلول ­های گیاهی هستند که از ATP تشکیل شده­ اند. پس، هنگامی که شما یک عدد موز می­ خورید، تبدیل به گلوکز می ­شود، سپس به مقدار نیاز به ATP تبدیل می­ شود.

و در آخر، مزایایی که موز برای سلامت دارد، انرژی مورد نیاز بدن­ را تامین می کند. پس اگر به دنبال کربوهیدرات موجود در آن هستید و می ­خواهید انرژی بدنتان را بالا ببرید، موز بهترین گزینه برای انتخاب است.

کمک به هضم و گوارش
موز برای سیستم گوارش شما هم مزایایی دارد. اگر به دنبال تعداد کربوهیدرات درون موز هستید، هم­­چنین باید شاخص گلیسمی آن را هم در نظر بگیرید. اگرچه، شاخص گلیسمی موزها پایین می ­باشد. زمانی که مزه آن­ ها شیرین است، دارای فیبر بالایی هستند، که کمک می­ کند فرآیند هضم غذا با سرعت قابل قبولی در بدن­ انجام شود.

علاوه بر این، موز حاوی ژلاتین گیاهی می ­باشد، که یکی از انواع حیاتی فیبرهاست. یک­ سری از این ژلاتین ­ها قابل حل شدن در آب هستند و برخی دیگر نه. اما زمانی که موز رسیده باشد، مقدار ژلاتین­ های گیاهی که در آب حل می ­شوند، افزایش پیدا می­کنند. و این یکی از دلایلی است که باعث نرم ­تر شدن موز می ­شود و میزان فروکتوز موجود را در آن افزایش می دهد. فروکتوز به ثبات میزان کربوهیدرات­ های قابل هضم کمک می ­کند. این مورد نشان می ­دهد که چرا خوردن موزهای رسیده از موزهای سبز بهتر است، اما هرچند وقت یک­ بار برای تنوع، موز سبز بخورید.

در باب موضوع هضم و گوارش، مزایای موز با موادی که در FOS وجود دارد، ادامه می ­یابد. FOS کربوهیدراتی است تشکیل شده از فروکتوزهایی که به وسیله آنزیم­ های موجود در سیستم گوارش، تجزیه نمی­ شوند. در عوض، به قسمت­ های پایین درون روده حرکت می­ کنند و به وسیله باکتری ­های مفید متابولیزه می­ شوند. این قضیه، قسمتی از پاسخ سوال مهمی است که چرا باید سیستم گوارشی را در صورتی که مشکل­­ آفرین است، بهبود بخشید. برای مثال سندرم leaky gut که شاید با آن همانند سایر بیماری ­های گوارشی مشکل داشته باشید.

اطمینان حاصل کنید که بدنتان باکتری­ های مفیدی را که نیاز دارد، دریافت می­ کند تا روده شما بتواند به خوبی به کار خود ادامه دهد.

کربوهیدرات موجود در موز می ­تواند به ورزشکاران در جهت بالا رفتن انرژی­ های ذهنی و فیزیکی کمک کند.
مزایای موز می­ تواند کمک قابل توجهی به ورزشکاران کند. در این ­جا، محققان پژوهش­ ها را به سمت دوندگان پیش بردند. آن ­ها بررسی کردند تا مشخص کنند دوندگان ترجیح می­ دهند چه چیزهایی را قبل، در حین دویدن و بعد از آن بخورند. در طول مسابقه، دوندگان بیشتر از همه خوردن موز را ترجیح می ­دادند. و دلیل این انتخاب ناشی از انرژی است که از گلوکز به دست می ­آید و همین­طور این حقیقت که موز قابلیت هضم بالایی دارد. اگرچه دلایل خاص دیگر در این مطالعه لحاظ نشده ­اند.

پس، اگر هنوز راجع به دانستن کربوهیدرات موجود در موز مصر هستید، باید بدانید که این میوه می­ تواند در انجام بهتر تمریناتی که انجام می­ دهید، مفید باشد. برای نمونه، دانشگاه CORNELL، اثرات موز را روی تمرینات استقامتی امتحان کرد. در این تحقیق، ورزشکاران ۹۰ دقیقه دویدند و به دنبال آن هم ۹۰ دقیقه دوچرخه سواری کردند. هم­چنین ورزشکاران در طول مسیر از PLASBO، مخلوطی از موز در شکل های مختلف استفاده کردند. محققان مشاهده کردند که مصرف میوه موز به صورت جامد به طرز چشم­گیری توانایی انجام ورزش­ های استقامتی را افزایش داده است.
آیا شما ورزشکاری هستید که می­ خواهید بدانید چه مقدار کربوهیدرات در موز وجود دارد؟ یا یک سوال بهتر، این کربوهیدرات­ ها تا چه حد می­ توانند مفید واقع شوند؟ در مجله جامعه بین­ المللی تغذیه ورزشی، تحقیقی بر روی ژیمناستیک ­کارهای جوان بین ۱۲ تا ۱۴ سال انجام شد. آن دسته از این ورزشکاران که کربوهیدرات بیش­تری را به نسبت بقیه مصرف می ­کردند، بیشتر متمرکز بودند و در طی تمرینات، کمتر از بقیه سقوط می ­کردند.

به طور کلی، بهترین کار این است که موز را یک ساعت قبل از تمرین و یا بلافاصله قبل از شروع آن بخورید. خوردن موز قبل از تمرین می­ تواند عملکرد را بهبود بخشد، تا بدن شما بتواند پس از خوردن آن جریان خون را به سمت سیستم گوارش و هضم غذا هدایت کند.

احتیاط کنید!
موز بهترین منبع پتاسیم می­ باشد، که یکی از مواد مغذی است که بدن به آن احتیاج دارد، با این حال، یک ­سری از شرایط خاص پزشکی، می­ توانند با دریافت بیش از اندازه پتاسیم وضعیت حادی پیدا کنند. اگر در این­ باره نگرانی دارید، با پزشکتان مشورت کنید. به­ علاوه، اگر با مصرف این میوه دچار حالات و واکنش­ های زیان­ بار بر روی بدنتان می ­شوید، احتمالاً نسبت به آن آلرژی دارید و باید از خوردن آن پرهیز کنید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین