|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی کرد
کد خبر: ۲۰۳۱۶
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
215 فرصت پول‌ساز صنعتی و معدنی برای سال 93 از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شد. این فرصت‌ها به تفکیک حوزه‌های صنعتی و معدنی در 15 گروه اعلام شده که در آن «کانی غیرفلزی»، «تجهیزات پزشکی» و «فلزات و مصنوعات فلزی» در اولویت‌های اول تا سوم سرمایه‌گذاری هستند. وجود ذخاير غني فلزي و غيرفلزي، رشد مستمر تقاضاي داخلي و بين‌المللي، نيروي كار فراوان و دسترسي به آب‌هاي آزاد از جمله مزيت‌هاي کشور است که لزوم سرمایه‌گذاری در کانی‌های غیرفلزی و مصنوعات فلزی را دوچندان کرده است. از سوی دیگر، «اکتشاف معدن»، «استخراج معادن»، «پتروشیمی و پالایشگاه»، «شیمیایی»، «پلیمری»، «سلولزی»، «غذایی»، «دارویی»، «نساجی و پوشاک»، «برق و الکترونیک»، «ماشین‌سازی و تجهیزات» و «خودرو و نیرو محرکه»، دیگر گروه‌هایی هستند که در اولویت‌ سرمایه‌گذاری قرار گرفته‌اند. علاوه‌بر رشته فعاليت‌هاي اعلامي، توسعه واحدهاي موجود كه توليد آنها به ميزان بيش از 85 درصد ظرفيت اسمي بوده و نيز بيش از 30 درصد محصولات خود را صادر کرده‌اند نيز جزو اولويت‌هاي سرمایه‌گذاری محسوب مي‌شود. حمایت قانونی و همکاری برای ایجاد و تقویت نهادهای مالی، پولی و توسعه‌ای در جهت حمایت پایدار و هدایت شده از توسعه این بخش، از جمله برنامه‌های دولت است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی کرد
215 فرصت پول‌ساز صنعتی
گروه صنعت و معدن: وزارت صنعت، معدن و تجارت 215 اولویت و فرصت پول‌ساز سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی سال 93 در کشور را در 15 گروه اعلام کرد. فهرست اعلام شده در حالی است که گروه کانی غیرفلزی، گروه تجهیزات پزشکی و گروه فلزات و مصنوعات فلزی به ترتیب در رتبه اول تا سوم اولویت سرمایه‌گذاری قرار دارند.
فهرست این اولویت‌ها به تفکیک گروه‌های صنعتی و معدنی مطرح شده؛ به طوری که در گروه اکتشاف معدن 4 مورد، گروه استخراج معادن 2 مورد، گروه فلزات و مصنوعات فلزی 21 مورد، گروه کانی غیرفلزی 37 مورد، گروه پتروشیمی و پالایشگاه 19 مورد، گروه شیمیایی 6 مورد، گروه پلیمری 20 مورد، گروه سلولزی 15 مورد، گروه غذایی 5 مورد، گروه دارویی 7 مورد، گروه نساجی و پوشاک 11 مورد، گروه برق و الکترونیک 5 مورد، گروه ماشین‌سازی و تجهیزات 13 مورد، گروه تجهیزات پزشکی 36 مورد و گروه خودرو و نیرو محرکه 14 مورد، اولویت‌های سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی اعلام شده است.
علاوه‌بر رشته فعاليت‌هاي اعلامي، توسعه واحدهاي موجود كه توليد آنها به ميزان بيش از 85 درصد ظرفيت اسمي بوده و نيز بيش از 30 درصد محصولات خود را صادر کرده‌اند نيز در اولويت‌هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت محسوب مي‌شود.
بنا بر اين گزارش، منظور از اولويت‌گذاري به رشته فعاليت‌هاي مندرج در فهرست اعلامي، پشتيباني و حمايت‌هاي حوزه اختيار اين وزارتخانه و پیشنهاد درخواست پشتیبانی از سوی سایر دستگاه‌ها است. اولویت‌های سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در حالی اعلام شده که محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت سال گذشته زمان گرفتن رای اعتماد از مجلس در حوزه سرمایه‌گذاری 6 محور را مورد تاکید قرار داد. حمایت قانونی و فرهنگی از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، ایجاد زمینه‌های جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، همکاری در بازنگری و توسعه مناطق آزاد تجاری و ایجاد کلیه تسهیلات لازم برای توسعه سرمایه‌گذاری، کمک به سرمایه‌گذاری در جهت ایجاد برندهای تجاری ایرانی و ترویج و توسعه آن در بازارهای جهانی، همکاری برای ایجاد و تقویت نهادهای مالی، پولی و توسعه‌ای در جهت حمایت پایدار و هدایت شده از توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت، تسهیل و کمک به سرمایه‌گذاری خارجی در صنایع مختلف و تحت برندهای معتبر براي اتصال تجارب عملی، مدیریتی و فناوری از جمله محورهای برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت است.
بر اساس اعلام این وزارتخانه علاقه‌مندان سرمایه‌گذاری در کشور می‌توانند براي طی فرآیند سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف صنعتی و معدنی به درگاه اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت يا سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌های کل کشور و برای برخی رشته فعالیت‌های مهم به حوزه ستادی وزارت مراجعه و مراحل کار را طی کنند. در درگاه اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت کلیه اطلاعات و خدمات مرتبط با حوزه سرمایه‌گذاری در طرح‌های صنعتی و معدنی اعم از تاسیس واحد تولیدی (صدور جواز تاسیس، تمدید و ابطال یا انتقال جواز، اعلام پیشرفت طرح‌های سرمایه‌گذاری و درخواست تسهیلات بانکی احداث واحد تولیدی، درخواست پروانه بهره‌برداری و...)، بازسازی و تکمیل واحدهای تولیدی (تسهیلات بازسازی و...)، اکتشاف و استخراج معادن، خرید واحد تولیدی و خرید سهام درج شده است.
بر اساس این اطلاعات برای تمامی طرح‌های سرمایه‌گذاری دارای جواز تاسیس، لازم است هر 6 ماه پیشرفت پروژه اعلام شود؛ در غیر این صورت جواز تاسیس ابطال خواهد شد. از سوی دیگر، طرح‌هایی که جواز تاسیس داشته و با توجه به اولویت طرح، پیشرفت مناسب داشته باشند، امکان دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی را خواهند داشت؛ اما پیش از درخواست تسهیلات، لازم است پیشرفت پروژه توسط سرمایه‌گذار اعلام شده باشد. در مورد دریافت تسهیلات بانکی برای احداث واحد تولیدی نیز اعلام شده که پروژه‌های سرمایه‌گذاری که دارای جواز تاسیس است، پس از بررسی مدارک و مستندات مورد نیاز شامل گزارش توجیه فنی، اقتصادی و مالی، آخرین وضعیت مالیاتی، بیمه‌ای و بانکی شرکت (و سایر مستندات که حسب مورد متفاوت است) به‌منظور بهره‌مندی از تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی خواهند شد. در این بخش همچنین از سرمایه‌گذاران خواسته شده که برای کاهش زمان و منابع، امکانات بدون استفاده (طرح‌های نیمه تمام یا واحدهای غیرفعال) را به كار گيرند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین