کد خبر: ۲۰۲۱۴۶
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۰
رییس سازمان فضایی ایران در یکی از شبکه های اجتماعی درباره سه نوع ماهواره بومی که مراحل توسعه و ساخت را طی می کند، گزارشی ارایه کرد.
رییس سازمان فضایی ایران در یکی از شبکه های اجتماعی درباره سه نوع ماهواره بومی که مراحل توسعه و ساخت را طی می کند، گزارشی ارایه کرد.

«مرتضی براری» شامگاه چهارشنبه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: امروز از پژوهشکده سامانه های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران بازدید کردم و از نزدیک، در جریان آخرین وضعیت پیشرفت پروژه های ماهواره ای این مجموعه قرار گرفتم.

براری افزود: نکته حایز اهمیت و قابل توجه، شور و اشتیاق فراوان کارشناسان و متخصصان این پژوهشکده بود که نوید دهنده آینده ای روشن برای فعالیت های فضایی کشور است.
وی ادامه داد: سه نوع ماهواره در کشور مراحل توسعه و ساخت را طی می کند.
دسته اول ماهواره های مخابراتی است که با ساخت ماهواره مصباح و پرتاب ماهواره امید، این خانواده شکل گرفته و با ماهواره های ناهید1 و ناهید2 در حال توسعه است.
رییس سازمان فضایی ایران افزود: گروه دوم، ماهواره های سنجشی است که فعالیت های تحقیقاتی آن با ساخت و پرتاب ماهواره های رصد، نوید و تدبیر با وضوح تصویر (رزولوشن) در سطح چند صد متر آغاز شده و اکنون با پروژه های دوستی، پیام، ظفر و سها که رزولوشنی چند ده متری دارند، ادامه می یابد.
«این پروژه ها عملا تشکیل دهنده مراحل توسعه برای دستیابی به ماهواره های عملیاتی بوده و گام به گام کشور را به این قابلیت ها نزدیک تر می سازد».
وی اضافه کرد: دسته سوم نیز ماهواره های مکعبی و کوچک است که علاوه بر ایجاد بستر تجربه آموزی و آموزش نیروی انسانی متخصص، در آینده می تواند سرمنشا تحولات جدی در این عرصه باشد.
براری تصریح کرد: امیدواریم با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و تلاش و همت مضاعف کارشناسان و متخصصان کشور، تا افق چشم انداز 1404 شاهد دستیابی کشور به ماهواره های حرفه ای و عملیاتی بومی باشیم.
به گزارش ایرنا، بیست و چهارم بهمن ماه ماهواره مخابراتی ناهید یک، به عنوان دستاورد ماهواره‌ای جمهوری اسلامی ایران در نشست کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (کوپوس) معرفی شد.
آنگونه که چندی پیش رییس سازمان فضایی ایران اعلام کرد، درآمد سالیانه فروش تصاویر ماهواره ای و خدمات ارزش افزوده آن نزدیک به چهار میلیارد دلار است که این رقم در سال های آینده به حدود 150 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
به گفته وی، از آنجا که کشور ما جزو 10 کشور بلاخیز جهان است نیاز به استفاده حداکثری از خدمات سنجش از دور احساس می شود.
براری از تلاش برای ورود بخش خصوصی به این بخش با تدوین پروانه اپراتوری ماهواره مخابراتی و سنجش از دور خبر داد.
حمایت از خودکفایی در تولید کالاهای راهبردی و تولید دانش بومی آن از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (1396) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین