رييس‌جمهوري در ديدار اصحاب رسانه:
کد خبر: ۲۰۱۹۹
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰
اصحاب رسانه عصر پنجشنبه در محل سالن اجلاس سران با رييس‌جمهوري ديدار کردند. حسن روحاني در ابتداي سخنان خود با اشاره به فرارسيدن ليالي قدر گفت: «مي‌خواهم از بيان سحرگاه امروز مولاي متقيان حضرت علي (ع) شروع کنم که گفتند بسم‌الله و بالله الي ملت رسول‌الله فزت ورب الکعبه. کسي که در لحظه خطر و موقعي که شمشير زهرآلود بر فرق مبارکش وارد مي‌شود نه هدف را فراموش مي‌کند و نه راه و نه يار را فراموش مي‌کند.»
روحاني با اشاره به مساله آزادي بيان و تاکيد بر اين موضوع در قانون اساسي گفت: «اگر متني که در حال حاضر به‌عنوان قانون اساسي در پيش‌روي ماست، عنوان قانون اساسي را نداشت الان يک عده‌اي به آن اتهام مي‌زدند.» روحاني با اشاره به اصول مندرج در قانون اساسي در ارتباط با رسانه‌ها از جمله رسانه ملي افزود: «در قانون اساسي بر مساله آزادي بيان و نقش افکار عمومي در رسانه ملي تاکيد شده، البته با رعايت موازين اسلامي و مصالح کشور. تاکيد بر مصالح کشور شده نه مصالح قبيله‌اي و جناحي. اين آن چيزي است که در قانون اساسي ما آمده است. قانون اساسي مهم‌ترين وظيفه رسانه را آزادي بيان عنوان کرده است.»
دولت حمايت همراه با نقد سازنده مي‌خواهد
رييس‌جمهوري خطاب به اهالي رسانه گفت: ‌«دولت از شما حمايت همراه با نقد سازنده را مي‌خواهد. دولتمردان و کار ما را نقد دلسوزانه و سازنده کنيد. البته براساس آنچه مقام‌معظم‌رهبري فرمودند نه براي مچ‌گيري و آزار.» او ادامه داد: «بگذاريد مسوولان اجرايي کشور با راحتي فکر و ذهن بيشتر وظايف خود را انجام دهند.» رييس‌جمهوري گفت: «بياييد کاري کنيم که خداوند را از ياد نبريم. انقلاب و اسلام را از ياد نبريم. ملت و سرزمين خود را از ياد نبريم و وحدت ملي را که پايه اساسي قدرت ملي است، فراموش نکنيم.»روحاني افزود: «آن را بنويسيم، بر آن اصرار کنيم، تيتر کنيم و ترويج کنيم که خواست ملت است. امروز مردم ما اشتغال مي‌خواهند در روزگاري که اين همه جوانان تحصيلکرده در کشور هستند، بيکاري وجود دارد. مردم پايان رکود تورمي را مي‌خواهند، در روزگاري که در طول 40سال گذشته هيچ‌گاه بيکاري، تورم و رکود به اندازه زمان قبل از آغاز فعاليت دولت يازدهم نبوده است.»
منتقدان را وابسته به بيگانه لقب ندهيم
رييس‌جمهوري با بيان اينکه «نگذاريم که ديگران ما را از هم جدا کنند»؛ گفت: «هرکسي را که به نفع نظام و حکومت سخن گفت‌ او را فردي وابسته به قدرت يا رسانه او را وابسته به قدرت لقب ندهيد و هرکسي که نقدي با صداي بلند و حرفي را در راستاي نقد مسير حرکت به زبان آورد، او را به‌عنوان وابسته به بيگانه لقب ندهيم.»روحاني افزود: «آستانه تحمل‌مان را بالا ببريم. همديگر را تحمل کنيم، همه به انقلاب، نظام، کشور و فرهنگ ايراني و اسلامي افتخار مي‌کنيم. سليقه‌هاي مختلف را بپذيريم. دنياي امروز دنياي يک‌دستي نيست، بلکه دنيايي متنوع و متکثر است.» رييس قوه‌مجريه با اشاره به مذاکرات تيم مذاکره‌کننده کشورمان با گروه 1+5 گفت: «آنچه ما در اين مذاکرات مي‌خواهيم برد - برد است، چيزي که به نفع همه خواهد بود. پيروزي در اين مذاکرات به نفع ملت ايران، منطقه و همه خواهد بود.»پيش از سخنان رييس‌جمهوري پنج نفر از فعالان رسانه‌اي نقطه‌نظرات خود را بيان کردند.
درخواست احياي دانشکده روزنامه‌نگاري
مهدخت بروجردي طي سخناني به بيان مشکلات موجود در کشور در عرصه آموزش روزنامه‌نگاري پرداخت و ابراز خوشحالي کرد که با آمدن دولت تدبير و اميد رشته روزنامه‌نگاري از ورطه حذف‌شدن نجات پيدا کرد. او از رييس‌جمهوري خواست تا وزارت علوم براي احياي دانشکده روزنامه‌نگاري تمام تلاشش را به کار گيرد. اين استاد ارتباطات همچنين درخواست کرد تا هر چه زودتر با همکاري دولت زمينه‌هاي لازم براي ايجاد بنياد علمي دکتر معتمدنژاد فراهم شود.
قوچاني: مطبوعات را اعدام نکنيد
سردبير مهرنامه هم در اين مراسم به بيان ديدگاه‌هاي خود پرداخت و گفت: «ما روزنامه‌نگاريم؛ مي‌نويسيم؛ خطبه نمي‌خوانيم. به زبان قلم سخن مي‌گوييم نه به زبان قدرت، هر چند زبان اهل قدرت را به‌خوبي مي‌شناسيم.» محمد قوچاني عنوان کرد: «سخنم خطاب به همه کساني که مي‌گويند هيچ چيز عوض نشده است. همان‌هايي که مي‌کوشند 24خرداد را از ياد ببرند و در خواب بازگشت سوم تير هستند. همان کساني که سعي مي‌کنند حافظه کوتاه‌مدت ملت را پاک کنند و نگذارند از يادها برود که در آن سال‌هاي سخت به يک تماس تلفني آن مدعي‌العموم معزول کارمان را از دست مي‌داديم و همچون حلزون‌هاي خانه‌به‌دوش کوچ مي‌کرديم و چون کرگدن‌هاي پوست‌کلفت خم به ابرو نمي‌آورديم و کارمان را از سر مي‌گرفتيم.»قوچاني گفت: «ما مامور به حرفه بوديم و آنها نيز مامور به وظيفه و کار ما روزنامه‌نويسي بود و کار آنها روزنامه‌ننويسي، هر دو ما به تکليف عمل مي‌کرديم؛ اما ما مانديم و آنها رفتند و ما روزنامه‌نگار مانديم و آنها مدعي‌العموم و رييس‌جمهور و وزير ارشاد و اطلاعات نماندند.» او گفت: «مطبوعات را اعدام نکنيد. ما روزنامه‌نگاريم و به اين حرفه عشق مي‌ورزيم و آن را با هيچ مقامي عوض نمي‌کنيم، اما ثبات حرفه‌اي حق ماست به کوچک‌ترين انتقاد و اشتباهي حق، عشق و کارمان را از ما نگيريد.» قوچاني افزود: «ما از کوچ خسته شده‌ايم. يکجانشيني حق ماست.»
احساس عدم امنيت رسانه‌هاي غيردولتي
همچنين وکیلی دبيرکل انجمن روزنامه‌هاي غيردولتي در ادامه اين مراسم گفت: «من در اينجا مي‌خواهم از کارهاي نکرده دولت تشکر کنم. از جانب خودم و بخشي از رسانه‌هاي همراه با دولت از شما و دولتمردانتان قدرداني مي‌کنيم که در طول يک‌سال گذشته رفتاري در شأن جمهوري اسلامي ايران داشته‌ايد و تاکنون شاهد قانون‌گريزي و قانون‌ستيزي از سوي شما و دولتمردان‌تان نبوده‌ايم يا کمتر با آن مواجه شده‌ايم.» محمدعلي وکيلي افزود: «از شما قدرداني مي‌کنيم که تاکنون در اين مدت از زبان شما کلامي خلاف ‌شأن نشنيده‌ايم و کلام مسوولانه مي‌شنويم.»مديرمسوول روزنامه ابتکار با بيان اينکه «عدم تعادل، قطار رسانه‌اي ما را کند و نشاط فضاي رسانه‌اي را گرفته است»، گفت: «رسانه‌ها به بهانه کوچک‌ترين خطا توقيف مي‌شوند. روزنامه خوب قانون به دليل يک خطاي جزيي و قابل بخشش و در عين حال قابل تکرار در رسانه‌هاي ديگر در محاق توقيف رفته است.» او گفت: «بيماري کنوني جامعه رسانه‌اي در کشور عدم تعادل ساختاري است. ما شاهد عدم تعادل بين رسانه‌هاي بخش خصوصي با رسانه‌هاي دولتي، شبه دولتي و حاکميتي هستيم و اين عدم تعادل در طول سال‌ها باعث شده که منابع به چاه طويل رسانه‌هاي دولتي برده شود و سهم رسانه‌هاي غيردولتي در اين عرصه ترحمي بوده است.»دبيرکل انجمن روزنامه‌هاي غيردولتي در مورد مقوله امنيت در عرصه رسانه افزود: «بخشي از رسانه‌ها در گذر از خطوط قرمز از آنچنان ضريب امنيتي برخوردار هستند که نه به جايي پاسخگو هستند و نه جايي ياراي سوال خواستن از آنها را دارد.» وکيلي گفت: «اما رسانه‌هاي غيردولتي و مستقل در انجام وظايف حداقلي خود دچار احساس عدم امنيت هستند و اين عدم تعادل در شأن جمهوري اسلامي ايران و زيبنده جامعه فرهنگي و رسانه‌اي ما نيست.»
رسانه‌ها حرف حق و حرف مردم را بزنند
سردبير و مديرمسوول ماهنامه دنياي تصوير از ديگر سخنرانان با بيان اينکه «رييس‌جمهوري که از اهالي حاشيه کوير هستند قدر يک بوته را مي‌دانند چه برسد به رويش درخت سبز»؛ گفت: «بايد در تهيه امکانات اجرايي براي رسانه‌ها عدالت وجود داشته باشد.» علي معلم با بيان اهميت درک و توجه به مفهوم امنيت ملي و گستردگي آن افزود: «متاسفانه در کشور امنيت ملي با امنيت اشخاص، گروه‌ها و جناح‌ها اشتباه گرفته مي‌شود.» او گفت که رسانه‌ها بايد حرف حق و حرف مردم را بزنند.
حمايت دولت بدون انتقاد سازنده به زيان دولت است
«حمايت از دولت را بدون انتقاد سازنده، مصلحانه و خيرخواهانه به زيان دولت مي‌دانيم. اين انتقادات را عين کمک به دولت مي‌دانيم.» عباس درويش‌توانگر خطاب به رييس‌جمهوري گفت: «از دولتمردان خود بخواهيد که سعه‌صدرشان را در برابر انتقادات بالا ببرند و به صرف چند انتقاد معمولي، عرصه را به رسانه‌ها تنگ نکنند و رسانه‌ها از پوشش اخبار دولت محروم نشوند.»در اين مراسم که همراه با ضيافت افطار بود، اهالي رسانه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء به امامت حجت‌الاسلام و‌المسلمين حسن روحاني با حضور او افطار کردند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین