|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳
کد خبر: ۲۰۱۸۶۶
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۳
مناظره علی کریمی با محمدرضا ساکت، دبیرکل فدراسیون فوتبال، همان‌طور که انتظار می‌رفت یک شب مهم را برای فوتبال ایران رقم زد و پس‌لرزه‌های آن همچنان ادامه دارد.
 مناظره علی کریمی با محمدرضا ساکت، دبیرکل فدراسیون فوتبال، همان‌طور که انتظار می‌رفت یک شب مهم را برای فوتبال ایران رقم زد و پس‌لرزه‌های آن همچنان ادامه دارد.

ستاره سابق تیم ملی ایران که در سه ماه اخیر به‌عنوان منتقد درجه‌یک فدراسیون فوتبال ایفای نقش می‌کند، در تقابل با نماینده فدراسیون فوتبال، درباره قرارداد بحث‌برانگیز تبلیغات محیطی استادیوم‌ها، سیستم غیرشفاف مالی فدراسیون، قرارداد البسه تیم ملی، اخراج مربیان ایرانی تیم ملی، اخراج معاون دبیرکل فدراسیون، نقش یکی از اعضای خارجی کادر فنی تیم ملی، اساسنامه فدراسیون، واریزشدن پول به حساب‌های شخصی و... سؤال‌هایی مطرح و اتهاماتی را متوجه مقامات فدراسیون کرد؛ البته توضیحات مفصل محمدرضا ساکت هرگز نتوانست کریمی را قانع کند. برنامه پرحرارت نود، در نهایت بدون آنکه به نتیجه‌گیری خاصی بینجامد، به پایان رسید. پایان نود شروعی برای تحلیل صحبت‌های طرفین بود. نظرات متفاوتی در فضاهای رسمی و مجازی منتشر شد و می‌توان با سبک‌سنگین‌کردن این نظرات، برنده و بازنده دوشنبه‌شب را انتخاب کرد.

علی کریمی
نظراتی که امروز صبح در فضای مجازی درباره علی کریمی منتشر شده، نشان می‌دهد علی کریمی از نگاه مردم و بخشی از صاحب‌نظران و رسانه‌ها، برنده مناظره دوشنبه‌شب است. خیلی‌ها در صفحات شخصی خود به حمایت از شماره هشت معروف فوتبال ایران پرداختند. نتیجه مناظره را می‌شد در فرودگاه امام خمینی(ره) دید. محمدرضا ساکت روز گذشته برای استقبال از کاروان تیم‌ ‌ملی فوتسال ایران بعد از قهرمانی در آسیا به فرودگاه امام رفته بود، هنگامی که دبیرکل فدراسیون در حال مصاحبه با خبرنگاران بود، تعدادی از مردمی که در فرودگاه حضور داشتند، علیه او شعار دادند و علی کریمی را تشویق کردند. چرا مردم کریمی را برنده می‌دانند؟ ظاهر برنامه این‌گونه بود که کریمی با فن بیان ضعیف‌تر نسبت به ساکت، در مناظره از دبیرکل عقب ماند. اگر کمک عادل فردوسی‌پور نبود، برخی جملات کریمی تکمیل و منظورش به مخاطب منتقل نمی‌شد. از طرفی هنگامی‌ که کریمی مناظره با نماینده فدراسیون فوتبال را به مناقشه با کارلوس کی‌روش تبدیل کرد، دست به یک اشتباه استراتژیک زد. اشتباه بزرگ‌تر را اما کی‌روش انجام داد. او در پیامی، صحبت‌های کریمی را «بزدلانه» خواند. از اینجا بود که کریمی به برنده تبدیل شد. موج حمایت‌ها از کریمی به این دلیل است که کی‌روش او را «بزدل» خواند. کریمی با اطلاعات درخور ‌توجهی وارد برنامه شد، اما در ارائه مطالبش چندان مسلط نبود، ‌اکنون دیگر کسی به این کار ندارد که کریمی از ساکت چه پرسید و چه جوابی گرفت؛ حالا این صحبت مطرح است که سرمربی تیم ملی به یکی از محبوب‌ترین چهره‌های فوتبال ایران که قصد داشته با نابسامانی‌های فوتبال مبارزه کند، بزدل گفته است. از طرفی همین که کریمی رودرروی مدیران قرار می‌گیرد و آنها را به ناپاکی متهم می‌کند، برای بخش زیادی از مردم و اهالی فوتبال حرکتی تحسین‌برانگیز و خوشایند است.

درست است که او سخنور نبود و پراکنده صحبت کرد، اما دست روی چند نکته مهم گذاشت و در نهایت با پاس گل کی‌روش، پایانی خوش برایش رقم خورد. تشکر کریمی از استقلالی‌ها و عذرخواهی از عادل فردوسی‌پور به دلیل رفتار هفته قبلش که لوگوی نود را پرت کرد نیز دو امتیاز مثبت دیگر به حساب کریمی واریز کرد. در آن‌سو منتقدان کریمی هم عنوان می‌کنند او در سال جام جهانی آرامش تیم ملی را به هم ریخت، برای اتهاماتش مدرک قانع‌کننده نداشت، عصبی حرف زد و برخی از صحبت‌هایش تسویه‌حساب شخصی با کی‌روش بود.

کارلوس کی‌روش
اشتباه بزرگ دوشنبه‌شب را باید به پای سرمربی پرتغالی تیم ملی نوشت. او که از صحبت‌های کریمی درباره یکی از اعضای کادر فنی‌اش (سباستین) شاکی شده بود، ابتدا قصد داشت برای پاسخ‌گویی روی خط بیاید، اما بعد نظرش عوض شد و در یک پیامک به فردوسی‌پور به کریمی تاخت: «عزیزان متأسفانه باور بنده مبنی بر اینکه در زندگی می‌توان استعداد را خرید، اما شخصیت را نه، امروز تبدیل به یک حقیقت شد. در زمان و در جای مناسب بنده جواب آقای ترک‌کننده را می‌دهم. این بسیار واضح بود که آقای ترک‌کننده کار با پا و سرش بسیار بهتر از مغز و‌ زبانش است. واژه‌های غیرمؤدبانه و غیرمحترمانه‌اش، دروغ‌هایش، تهمت‌های بزدلانه و غیرواقع‌اش فقط خود او را زیر سؤال می‌برد، فقط احترام به خودش را از بین می‌برد و باعث شرمساری ١٢٤ بازی ملی‌اش و هم‌تیمی‌هایش می‌شود. در این هیچ شکی نیست که او به کمک احتیاج دارد». استفاده از کلمه بزدل خطای بزرگ کی‌روش بود. او حالا سیلی از هواداران کریمی را روبه‌روی خود می‌بیند و به توهین به اسطوره فوتبال ایران که قصد دارد فردی پرسشگر باشد، متهم شده است. دیروز در فضای مجازی به کی‌روش حمله شد؛ افرادی مثل محمد خاکپور و محمد مایلی‌کهن نیز شدیدترین انتقادها را نثار سرمربی تیم ملی کردند. در ورزشگاه آزادی هم تماشاگران پرسپولیس جانب کریمی را گرفتند. مشخص نیست چرا کی‌روش برای جواب‌دادن به کریمی عجله کرد؟ چه لزومی داشت به این فرد محبوب، بزدل بگوید؟ دلیلی نداشت خود را وارد دعوای فدراسیون و کریمی کند. کاش کی‌روش برای خارج از زمین هم مشاور داشته باشد.انتقادهای کریمی از کی‌روش کمی از چارچوب انصاف خارج شده بود و اگر کی‌روش که در بین مردم محبوب است، خود را وارد غائله نمی‌کرد، حالا کریمی مورد انتقاد قرار می‌گرفت و متهم به برهم‌زدن آرامش تیم ملی می‌شد. کی‌روش که از نظر فنی مورد تأیید همگان است و می‌خواهد ایران را به خوبی برای جام جهانی آماده کند، برای خودش دردسر خرید و مطمئنا تا چند هفته باید با عواقب پیام بی‌موقعش درگیر باشد. کی‌روش در ماه‌های اخیر بدون هیچ‌گونه درگیری خاص به کارش ادامه می‌داد؛ اما حالا آن آرامش دچار چالش شده است. استفاده از مشاوران کاردان و مدیریت فدراسیون می‌تواند زمینه‌ای ایجاد کند که در آینده این معضلات تکرار نشود.

عادل فردوسی‌پور
یکی از برنده‌های بی‌چون‌وچرای دوشنبه‌شب، عادل بود که موفق شد پس از هفته‌ها افت یک نود تاریخی را روی آنتن ببرد. از طرفی این برنامه دستاوردهای دیگری هم برایش داشت. تا پیش از دوشنبه‌شب عادل یکی از اهداف جملات نیشدار کریمی بود. مجری نود به جانبداری از فدراسیون متهم می‌شد؛ اما او دوشنبه‌شب در نقش یار کمکی کریمی ظاهر شد. دیگر کسی نمی‌تواند او را متهم به حمایت از فدراسیون کند. کریمی هم در پایان به این موضوع اعتراف کرد. عذرخواهی کریمی از عادل هم باعث شد تا رابطه این دو کاملا ترمیم شود. عادل در روزهای گذشته در کف محبوبیت و مقبولیت خود در دو دهه اخیر قرار گرفته بود؛ اما با یک بازگشت رؤیایی از بحران خارج شد. برنامه دوشنبه‌شب البته برای مجری نود بدون عواقب هم نخواهد بود. برخی او را آتش‌بیار معرکه می‌دانند. فدراسیونی‌ها از او گلایه دارند که در سال جام جهانی منافع ملی را به خطر انداخت. همچنین عنوان می‌شود بهتر بود او پیامک کی‌روش را نمی‌خواند. کلمه بزدلانه جرقه این آتش بود. آیا بهتر بود فردوسی‌پور این کلمه را سانسور می‌کرد؟ در آن سو این نظر هم مطرح است که کی‌روش دقایقی بعد متن پیامش را در فیس‌بوک منتشر کرد و اگر فردوسی‌پور هم آن را روی آنتن نمی‌گفت، بالاخره علنی می‌شد. درست است که فردوسی‌پور در قواره یک برنده نود را به پایان رساند؛ اما در روزهای آینده با این انتقاد روبه‌رو می‌شود که برنامه‌اش تیم ملی را به حاشیه برده است. رابطه او با فدراسیون و کی‌روش دیگر آن رابطه گرم قبل نخواهد بود.

مدیران فدراسیون
ظاهر مناظره دوشنبه‌شب به سود ساکت بود؛ نماینده فدراسیون متین و شمرده به سؤال‌های کریمی که بیشتر حالتی عصبی و پرخاشگر داشت و سرش داخل گوشی‌اش بود، پاسخ می‌داد و برای هر ابهام توضیح مفصلی داشت؛ اما این فقط ظاهر یک نمایش تلویزیونی بود. تحلیل‌ها نشان می‌دهد پاسخ‌های ساکت خیلی‌ها را قانع نکرده است. در توضیح او درباره ازبین‌رفتن بخشی از قرارداد ١٦٠‌میلیاردی فدراسیون با شرکت ایران‌نوین همچنان چندین سؤال وجود دارد. مشخص است قرارداد خوبی بسته نشده بود. این موضوع درباره بحث درباره قرارداد ٦٠٩٠ و البسه تیم ملی هم وجود دارد. درست است که بخشی از این مشکلات در زمان قبل از حضور ساکت به وجود آمده؛ اما دفاع او نتوانست به ‌طور کامل فدراسیون را تبرئه کند. به‌هرحال این یک واقعیت است که افکار عمومی به اینکه ساکت از چه روزی دبیرکل بوده، توجه ندارد و او را نماینده مدیریت فدراسیون در این ١٠‌ساله می‌دانند. نمی‌توان ساکت را با وجود حفظ آرامش و تسلط در صحبت‌کردن برنده مناظره دانست. توضیحات او درباره دلیل اخراج معاونش پس از درگیرشدن با دستیار کی‌روش و اخراج مربیان ایرانی تیم ملی هم کامل نبود. مشخص بود که در قرارداد نوین نباید از داوری استفاده می‌شد و کاهش قرارداد باید به تصویب مجمع می‌رسید که همه اینها تخلف به نظر می‌رسد. در تأییدشدن اساسنامه فدراسیون از سوی فیفا هم همچنان نظرات متفاوت است. فدراسیون دیروز بیانیه‌ای دراین‌باره منتشر کرد؛ اما همچنان نقاط مبهم سر جای خودش هست. ساکت دیروز دیگر درباره برنامه نود صحبت نکرد. مهدی تاج هم از مناظره استقبال کرد. چند مدیر دیگر فدراسیون هم با اتهاماتی درخور‌توجه روبه‌رو شدند. علی کفاشیان و عباس ترابیان از سوی کریمی متهم شدند که چند‌ هزار دلار از فدراسیون را به حساب شخصی واریز کردند و درباره واریز پول فدراسیون به حساب فردی به نام هوشنگ مقدس هم سؤالاتی مطرح شد. ترابیان، رئیس کمیته‌ فنی و توسعه فوتسال، دیروز پس از بازگشت از چین‌تایپه عنوان کرد ترجیح می‌دهد فعلا صحبتی نکند. کفاشیان در گفت‌وگویی کوتاه درباره واریز بخشی از پول‌های تیم ملی در فیفا به حساب هوشنگ مقدس و باز‌گرداندن این پول به فدراسیون فوتبال گفت: «یک دلار از طریق فیفا و اِی‌اف‌سی به مقدس داده نشده است. نباید اطلاعات ناقص داده شود. تمام حساب‌های تیم ملی بررسی شده و الحمدلله یک دلار هم جابه‌جا نشده است». نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال درباره دعوت به کمیته اخلاق در پرونده ٧٠‌هزار‌دلاری پول حق پخش هم گفت: «درباره برخی از پرونده‌ها که ابهاماتی بود، از من به‌عنوان مطلع سؤال کردند و من هم جواب دادم. پرونده‌های مختلفی وجود دارد. وظیفه کمیته اخلاق است که از افراد مطلع سؤال کند. خیلی هم خوب است که این سؤالات می‌شود و ابهامات برطرف می‌شود». هوشنگ مقدس هم در گفت‌وگو با خبر آنلاین خود را از اتهامات مبرا دانست. «علی کریمی باید مدرک بیاورد که ریالی از پول فیفا به حساب من واریز شده است؛ در غیر‌این‌صورت از طریق مقامات قضائی این مسئله را دنبال می‌کنم. یک ریال هم از پاداش صعود ایران به جام جهانی برزیل به حساب من واریز نشد. اگر کسی مدرک دارد، رو کند. مگر می‌شود فیفا به حساب یک فرد پول بریزد؟». مسئولان فدراسیون برای عادی‌کردن شرایط، کار سختی پیش‌رو خواهند داشت.

منبع : شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین