کد خبر: ۲۰۱۸۲۶
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۴
با این‌که تمام نظرسنجی‌ها به نفع کریمی است، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال اما روز گذشته درباره نتیجه مناظره برنامه نود و اتفاقات رخ‌داده در مصاحبه‌ای گفت: «در چنین مواردی به برد و باخت نباید فکر کرد، برنده این مناظره فوتبال بود، سوالاتی که کریمی مطرح کرد شاید سوالات دیگران هم بود اما ساکت به آنها جواب داد و درنهایت این فوتبال بود که برنده شد.»
  مناظره علی کریمی به‌عنوان منتقد و محمدرضا ساکت، به‌عنوان نماینده فدراسیون فوتبال در یک برنامه تلویزیونی، ابعاد بسیار زیادی داشت و پای مسائل مختلف را به میان کشید. در تمام این سال‌ها، کسی مانند علی کریمی نتوانسته بود مدیران فدراسیون را این‌طور به چالش بکشد. کریمی در جریان برنامه نود سوالاتی مطرح کرد و جواب‌های غالبا نامفهوم ساکت و مدیران فدراسیون در ماه‌های اخیر و به‌ویژه مناظره نود،‌ می‌تواند سرنخ‌های خوبی برای نهادهای نظارتی و رسانه‌ها برای پیگیری این مشکلات باشد. هرچند که انتقادهایی نیز به این مناظره وارد است. با این حال مناظره دوشنبه‌شب سوژه داغ هواداران در فضای مجازی شده است و بسیاری از فوتبالدوستان به حمایت از علی کریمی پرداختند.

شروع عجیب علی کریمی

بعد از سلام‌وعلیک کریمی، او با توپ پر به فدراسیون فوتبال حمله کرد. «طرف صحبت من مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال است نه محمدرضا ساکت. با این حال ایشان زحمت کشیده‌اند و آمده‌اند ولی حرف‌هایی که من می‌زنم، بیشتر خطاب به تاج است.» کریمی با این شروع عملا نشان داد که دبیرکل فدراسیون را قبول ندارد، حتی در جای دیگری از مناظره هم وقتی فردوسی‌پور از تاج به خاطر پاسخگونبودن درباره ابهامات انتقاد کرد. او به کنایه و البته با لحنی که با انتقادهایی مواجه شده، گفت: «این‌جور مواقع زیر سرم است»! کنایه کریمی به توجیه تاج برای عدم پاسخگویی در برنامه نود در جریان حاشیه‌های مربوط به انتخابات هیأت‌رئیسه در مجمع ٢٩ آذر بود.

ایراد به کریمی، فن بیانش خوب نبود

تنها ایراد جدی‌ای که به کریمی گرفته می‌شود، فن بیان و نحوه صحبت‌کردن او در طول مناظره به‌ویژه دقایق ابتدایی برنامه بود. کریمی برای مطرح‌کردن سوالات خود هم حتی با مشکلاتی گفتاری مواجه بود و با این‌که خیلی‌ها قبول داشتند برخی سوالات او درست و بجاست‌، کریمی به خاطر همین خوب صحبت‌نکردن در یکی دو مورد نتوانست با محمدرضا ساکت وارد چالش شود. البته بسیاری از مردم هم او را مورد تمجید قرار دادند که با این‌که نمی‌توانست خیلی خوب حرف بزند، باز هم با جسارت تمام سوالات را مطرح کرد. البته برای این حقیقت یک توضیح هم وجود دارد. کریمی یک سخن‌ور و تحصیلکرده نبود و با ادبیات ساده و عامیانه و اخلاق نترس خود در این مناظره شرکت کرد. ضمن این‌که کریمی به‌عنوان یکی از بزرگترین و محبوب‌ترین بازیکنان تاریخ فوتبال ایران در تمام این سال‌ها برای دومین‌بار بود که در یک برنامه زنده تلویزیونی حاضر می‌شد. او همیشه از حضور در برنامه‌های زنده طفره می‌رفت اما این‌بار برای نشان‌دادن حقایق تلخ فوتبال با تمام ضعف‌هایی که داشت، به برنامه نود رفت و سوالات بسیار مهمی مطرح کرد.

واکنش مسئولان به ادعاهای جادوگر

کریمی در طول مناظره چندبار در جواب توضیحات و توجیه‌های ساکت خطاب به او اعلام کرد؛ به جاده خاکی نرود که اگر قرار بر رفتن به جاده خاکی است، آن‌وقت صحبت‌هایی را مطرح می‌کند که جای آن در این برنامه نیست. با این وجود سرمربی کنونی سپیدرود رشت برای این‌که نشان بدهد حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، از همان ابتدا تعارف را کنار گذاشت و به سراغ پرونده مهم ٦٩‌میلیارد تومان تخفیف مدیران فوتبال ایران به شرکت ایران نوین اسپانسر سابق تبلیغات محیطی رفت. او به همه ثابت کرد این خسارت هنگفت به صورت غیرقانونی به شرکت مذکور داده شده و سازمان بازرسی هم به آن ایراد گرفته است. کریمی حتی ثابت کرد که بقیه مطالبات سازمان لیگ از شرکت ایران نوین هم از این شرکت اخذ نشده است. بعد از ایران نوین نوبت به برگ برنده‌های دیگر رسید. کریمی یکی پس از دیگری افشاگری کرد. وقتی پای قرارداد سه‌ساله سامانه ٦٠٩٠ به میان آمد، مشخص شد این قرارداد بعد از یک‌سال فسخ شده است. منتهی وقتی ساکت تاکید کرد؛ ٢‌میلیارد تومان از این سامانه درآمدزایی شده است،‌ کریمی با نشان‌دادن قرارداد به همه ثابت کرد که در ١٠ماه ابتدایی طبق ماده دوم قرارداد منعقد شده باید ١٤‌میلیارد تومان درآمدزایی می‌شد این مبلغ پول در اختیار باشگاه‌ها قرار می‌گرفت نه ٢ میلیارد! بحث پرداختی‌های عجیب و غریب فدراسیون به حساب هوشنگ مقدس هم سروصدای زیادی به راه انداخت. کار به جایی رسیده که این تاجر دوبی‌نشین تهدید کرده از کریمی به دادگاه شکایت خواهد کرد. علی کفاشیان هم تأکید داشته برای حقوق کی‌روش تمام پول‌ها به حساب بانکی شخصی این مدیر به ‌صورت مستقیم واریز شده است که اسناد کریمی نشان می‌دهد به دفعات پول کی‌روش را از ایران به حساب مقدس در دوبی واریز کرده‌اند تا به این شکل به دست مربی پرتغالی و دستیارانش برسد. افشاگری درباره لخت‌کردن بازیکنان تیم‌ملی جوانان‌، قرارداد آدیداس و خریدن لباس از تیم‌ملی‌، اخراج دستیاران ایرانی کی‌روش به خاطر مصاحبه‌نکردن علیه برانکو ایوانکوویچ،‌ اخراج افشین پیروانی سرپرست تیم‌ملی (که در حیطه اختیارات کی‌روش نبود) و از همه مهمتر داستان سباستین پسرخوانده کی‌روش دیگر نکات مهمی بود که کریمی به آن اشاره کرد. این آخری البته با واکنش سرمربی تیم‌ملی همراه شد تا اسطوره فوتبال ایران را بزدل خطاب کند.

چهره‌های مطرح پشت کریمی

ورزشکاران و هنرمندان سرشناس مختلفی چون رضا صادقی،‌ علی انصاریان، مهدی مهدوی‌کیا، ‌مجید نامجو مطلق، محمد مایلی‌کهن، ‌نیکبخت واحدی‌، ‌آتیلا حجازی،‌ پژمان جمشیدی،‌ امیر جدیدی،‌ امیر جعفری،‌ مهناز افشار‌، محسن چاووشی،‌ فرزاد فرزین، احسان علیخانی و...‌ در حمایت از کریمی حرف زدند. این موج لحظه به لحظه در حال بزرگ‌شدن است؛ چهره‌های مشهور دیگر جامعه هم به جمع حامیان کریمی پیوسته‌اند. در کنار این موضع بسیاری از اهالی فوتبال هم حمایت خوبی از جادوگر داشته‌اند. بسیاری از آنها حتی با هجوم به صفحه اینستاگرام و فیس‌بوک کی‌روش واکنش تندی به پیام سرمربی تیم‌ملی به کریمی داشتند. در این شرایط به نظر می‌رسد محبوبیت بسیار زیاد کریمی در جامعه باعث شد تا مردم از سرمربی محبوب تیم‌ملی هم گلایه کنند. تشویق بی‌امان علی کریمی در بازی روز گذشته پرسپولیس و شعارهای تند تماشاگران علیه کی‌روش هم تایید‌کننده این داستان است.

نظرسنجی‌ها به سود علی کریمی

اینستاگرام کریمی سه میلیونی شد. نتیجه تمام نظرسنجی سایت‌ها، ‌خبرگزاری‌ها و کانال‌های تلگرامی با اختلافی فاحش و چشمگیر به نفع علی کریمی است که در مناظره بارها و بارها اعلام کرد كه توضیحات ساکت او را قانع نکرده و مردم درباره همه چیز قضاوت کنند. محمدرضا ساکت که به یک مدیر سخنور معروف است از دید نظرسنجی‌ها قافیه را به علی کریمی باخته و این در حالی است که او در خیلی از موضوعات توانست پاسخ قابل قبولی ارایه دهد. او در واکنش به برخی از سوالات جنجالی کریمی ازجمله «اطلاعی ندارم» استفاده کرد.

فوتبال برنده مناظره!

با این‌که تمام نظرسنجی‌ها به نفع کریمی است، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال اما روز گذشته درباره نتیجه مناظره برنامه نود و اتفاقات رخ‌داده در مصاحبه‌ای گفت: «در چنین مواردی به برد و باخت نباید فکر کرد، برنده این مناظره فوتبال بود، سوالاتی که کریمی مطرح کرد شاید سوالات دیگران هم بود اما ساکت به آنها جواب داد و درنهایت این فوتبال بود که برنده شد.»

نقدی بر اقدام مجری برنامه نود برای برپایی مناظره میان کریمی و ساکت

فردوسی‌پور و تلاش برای بقا

صادق درودگر - کارشناس مدیریت ورزش

عادل فردوسی‌پور به‌عنوان یک فرد رسانه‌ای که در حوزه فعالیتش موفق است، بیشتر از این‌که تلاشش برای بهبود شرایط فوتبال باشد، به دنبال جذب مخاطب است. دوشنبه‌شب عادل فردوسی‌پور می‌توانست با توجه به شرایط حساس فوتبال ایران و حضور تیم‌ملی در جام‌جهانی، متنی که مربوط به پاسخ کارلوس کی‌روش به علی کریمی بود را نادیده بگیرد اما این کار را انجام نداد و برای این‌که برنامه خود را سر پا نگه دارد، به جنجال‌ها دامن زد. فردوسی‌پور در روزی که نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا به میدان رفتند و درحالی ‌که فردای برنامه نود هم پرسپولیس و استقلال در آسیا بازی داشتند، به جای این‌که به بحث و تحلیل درباره وضع این تیم‌ها بپردازد، در زمانی نامناسب چنین مناظره‌ای را برگزار کرد. بهتر بود فردوسی‌پور این مناظره را هفته آینده یا در روزهایی که فوتبال ایران بازی‌های حساس بین‌المللی نداشته باشد، برگزار کند اما او برای این‌که مخاطبان خود را نگه دارد، به این مناظره تن داد. در واقع فردوسی‌پور هرگاه که احساس می‌کند برنامه‌اش دچار افت شده، سوژه‌های جنجالی را مثل ماجرای جادوگری در فوتبال به راه می‌اندازد اما دیگر آن را پیگیری هم نمی‌کند. عادل با وجود این‌که شخصی تاثیرگذار در حوزه فوتبال ایران است اما در کنترل مصاحبه با میهمان‌های برنامه‌اش توانایی ندارد. او در مناظره علی کریمی و محمدرضا ساکت هم فقط بیننده بود و نتوانست به خوبی این مناظره را هدایت کند. البته عادل حسن‌هایی هم دارد که غیرقابل انکار است، چون او بارها توانسته پشت پرده‌های فوتبال را رو کرده و از وقوع برخی اتفاقات ناخوشایند جلوگیری کند اما برگزاری این مناظره بیشتر از این‌که به سود فوتبال ایران باشد، به نفع برنامه نود شد. به نظر من فردوسی‌پور به این دلیل آنتن برنامه‌اش را در اختیار علی کریمی قرار داد که او کاری با میکروفن برنامه نود کرد که لطمه زیادی به اعتبار این برنامه زد. به همین دلیل فردوسی‌پور برای حفظ اعتبار برنامه خودش مجبور بود که این تریبون را در اختیار کریمی قرار دهد تا بتواند باز هم اعتبار گذشته‌اش را بین هواداران این بازیکن که عمدتا از پرسپولیسی‌ها هستند، به دست بیاورد. با این حال رویه سوال‌پرسیدن و جواب‌خواستن رویه‌ای است که به نفع فوتبال ایران خواهد بود و خوشحالم که فدراسیون فوتبال هم حاضر به پاسخگویی شده است. سوالاتی که کریمی در برنامه نود پرسید، خود من به‌عنوان عضو کمیته رفع ابهام در مجمع فدراسیون فوتبال از علی کفاشیان پرسیدم اما هیچ پاسخی از او نگرفتم. به اعتقاد من اهالی فوتبال اگر دلشان برای این رشته می‌سوزد، رویه خود را تغییر دهند و به جای این‌که با عصبانیت و فریاد در رسانه‌ها حرف بزنند، به جلسات هم‌اندیشی با حضور مدیران بزرگی مثل محمد دادکان و مهندس صفایی فراهانی بیایند تا هم راه‌حل‌های خود را برای مشکلات فوتبال مطرح کنند هم التهابات و جنجال‌ها را از فضای این رشته دور کنند.

 

چرا سرمربی پرتغالی، جادوگر را «بزدل» خطاب کرد؟

دعوای‌ کی‌روش- کریمی به ضرر تیم‌ملی

شهروند| ورود کارلوس کی‌روش به مناظره جنجالی برنامه نود و پیام تندی که علیه کاپیتان سابق تیم‌ملی منتشر کرد، باعث شده تا اهالی فوتبال نگران شرایط تیم‌ملی در فاصله چند ماه تا جام‌جهانی باشند. روز گذشته بسیاری از همبازیان علی کریمی و هواداران فوتبال در فضای مجازی واژه «بزدل» که توسط کی‌روش در قبال سرمربی سپیدرود به کار برده شد، سوژه کردند و گاهی موضع‌گیری‌هایی نیز علیه سرمربی پرتغالی داشتند.

ورود کریمی به نیمکت تحت امر کی‌روش


علی کریمی در بخش‌هایی از مناظره برنامه نود به ماجرای تغییر دستیاران کارلوس کی‌روش در تیم‌ملی در سال‌های اخیر اشاره کرد. حضور فردی به نام سپاستین در ماه‌های اخیر در کادرفنی تیم‌ملی و همچنین ماجرای اخراج دستیاران ایرانی ازجمله انتقادهای علی کریمی بود که خشم کی‌روش را به همراه داشت. وقتی دبیرکل فدراسیون نتوانست دلایل قانع‌کننده‌ای در پاسخ به سوالات کریمی درباره دستیاران کی‌روش بدهد، فردوسی‌پور از واکنش سرمربی پرتغالی تیم‌ملی خبر داد.

بزدل دردسرساز


پاسخ کی‌روش که توسط مجری برنامه نود ترجمه و خطاب به علی کریمی خوانده شد، کلمه‌ای را در خود جای داده بود که شاید برای تبعاتی در پی داشته باشد: «هیچ تردیدی وجود ندارد که شما استعداد را می‌توانید بخرید اما شخصیت را نمی‌توانید بخرید. من قطعا در فرصت مناسب جواب تمام این بی‌احترامی‌ها، دروغ‌ها و اتهام‌های بزدلانه را خواهم داد. این شخص احترامش را از دست می‌دهد و به آن ١٢٤ بازی ملی و هم‌باشگاهی‌هایش بی‌احترامی می‌کند.» کلمه بزدل به کلیدواژه‌ای برای حمایت از علی کریمی تبدیل شد و دستیار سابق کی‌روش هم اعلام کرد که به او توهین شده است.

سوژه جدید کی‌روش

درچند ‌سال اخیر شاهد جنگ لفظی کی‌روش با خیلی از اهالی فوتبال در ایران بوده‌ایم. حتی برانکو ایوانکوویچ که به‌عنوان یک مربی خارجی در ایران کار می‌کند، از مصاحبه‌های تند مرد پرتغالی در امان نبوده و مدتی با او جنگ لفظی در رسانه‌ها داشت. درشرایطی که بعد از جدایی ناگهانی علی کریمی از تیم‌ملی در آستانه جام‌ملت‌های آسیا ٢٠١٥ هیچ‌وقت کی‌روش به این صراحت در مقام انتقاد از کاپیتان سابق تیم‌ملی برنیامده بود، این‌بار نتوانست خودش را کنترل کند. به نظر می‌رسد سوژه جدیدی برای مصاحبه‌های کی‌روش فراهم شده و از این پس باید شاهد کنایه‌های تند او علیه کریمی باشیم.

تیم ملی ضرر می‌کند؟

به نظر می‌رسد آغاز یک جنگ رسانه‌ای میان علی کریمی و کارلوس کی‌روش که هر ٢ از محبوبیت بالایی بین مردم ایران برخوردار هستند، در فاصله چند ماه مانده تا جام‌جهانی می‌تواند تیم‌ملی را تحت‌تأثیر خود قرار دهد. باید دید فدراسیون در این میان می‌تواند نقشی برای فروکش‌کردن آتش اختلافات میان کی‌روش و کریمی ایفا کند یا مثل گذشته مرد پرتغالی به اظهارات جنجالی خود علیه یک مربی ایرانی ادامه خواهد داد. البته تجربه ثابت کرده کی‌روش معمولا در زمان برپایی اردوهای تیم‌ملی در واکنش به حواشی سکوت می‌کند و حالا نیز شاید همین رویه را در پیش بگیرد.

 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین