کد خبر: ۲۰۱۴۹۷
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰
این موضوع در نص قانون اساسی و قوانین عادی وجود دارد و گرچه ممکن است مفهوم حقوق عامه واجد ابهاماتی باشد اما مصادیق مشخصی می توان ذکر کرد که دادستان ها باید برای احیای این مصادیق تلاش کنند.
 رئیس قوه قضاییه حضور میلیونی مردم در راهپیمایی 22 بهمن را موجب افزایش اقتدار ملی و خنثی ساختن توطئه های دشمن دانست و با بیان اینکه چنین حضور باشکوهی پشتوانه عظیم قوا برای خدمت رسانی هرچه بیشتر است، از همه مسئولان خواست که قدردان بصیرت مردم به عنوان یکی از بزرگترین نعمات الهی باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی، راهپیمایی ملت ایران در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را باشکوه، مثال زدنی و چشمگیر توصیف کرد و گفت: این حضور عظیم برای همه جهانیان در این برهه خاص شگفتی آفرید. همه باید خدا را برای نعمت بصیرت، عزم و همت مردم در ایستادگی به پای ارزشهای انقلاب شاکر باشیم. 

حضور یکپارچه مردم، هزینه های میلیون دلاری دشمن را بی فایده می کند

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه حضور مردم موجب افزایش اقتدار ملی و خنثی ساختن دشمنی ها است، تصریح کرد: دشمنان جمهوری اسلامی خصوصاً آمریکا و اذناب آن در طول سال برای ایجاد شکاف میان مردم ایران، ایجاد جو بی اعتمادی نسبت به نظام و سمپاشی درباره اصل و بنیان های انقلاب میلیون ها دلار هزینه می¬کنند و هزاران رسانه، سایت و شبکه برای رسیدن به این هدف ناصحیح، غیرعقلانی و غیرانسانی به راه می اندازند؛ اما حضور هرساله مردم به صورت یکپارچه و منسجم، تمام این هزینه ها را بی فایده و توطئه ها را نقش بر آب می کند.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: این نعمت بسیار بزرگی است که مردم باوجود برخی اختلاف سلیقه و یا مخالفت با برخی روشها و منش ها، وقتی مسئله امنیت و مصالح کشور مطرح است به صورت یکپارچه می ایستند که ما باید نعمت ائتلاف، اتحاد، انسجام، بصیرت، درک بالا و دشمن شناسی مردم را شاکر باشیم.

مردم با وجود مشکلات معیشتی، دشمن شناس هستند

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: دشمن شناسی در شرایطی که مردم مشکلات معیشتی دارند و دشمن هم با سوء استفاده از این شرایط اقدام به سمپاشی علیه نظام می کند، کار دشواری است اما می بینیم که ملت در اقصی نقاط این سرزمین از شهرهای بزرگ گرفته تا روستاهای کوچک با وجود همه مشکلات به این تشخیص در شناسایی دوست از دشمن رسیده اند و با حضور خود در صحنه، اتحاد ملی را به رخ جهانیان می کشند. چنین هوشمندی و درایتی که در مردم وجود دارد قطعاً از عنایات حق تعالی است و همه باید قدردان این نعمت باشیم.

آملی لاریجانی با بیان اینکه مردم عزیز ما در حفظ ارزشها و دستاوردهای انقلاب طی قریب به چهار دهه سنگ تمام گذاشته اند، خاطرنشان کرد: مسئولان باید بنا به تعبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) با روحیه انقلابی و کار جهادی به بصیرت مردم پاسخ دهند و برای خدمت هرچه بیشتر تلاش کنند. نباید فراموش کرد که عبادت صرفاً نماز و روزه نیست بلکه حسب برخی روایات، رفع گرفتاری مردم و رسیدگی به مشکلات آنها از بالاترین عبادات است.

حضور مردم در صحنه بهترین پشتوانه برای قوا جهت خدمت رسانی است

رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: هرکس باید در چارچوب وظایف قانونی و مسئولیت های شرعی و حقوقی که برعهده دارد به صورت صحیح خدمت رسانی کند. نظارت های مستمر و انجام درست امور از مهمترین خواسته های مردم است. کشور ما سرشار از استعدادهای مادی و معنوی است و حضور باشکوه مردم در صحنه نیز همانند آنچه که در راهپیمایی 22 بهمن شاهد بودیم ، بهترین پشتوانه برای قوا جهت خدمت رسانی هرچه بیشتر است. در چنین شرایطی فقط کافی است صادقانه با مردم سخن بگوییم و وظایف خود را به درستی انجام دهیم تا مشکلات کشور رفع شود. 

آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به تلاش برای ایجاد جو بی اعتمادی در کشور از سوی دشمنان تصریح کرد: ما نباید در این زمینه به دشمن کمک کنیم. دشمن سالهاست در پی این است که بگوید فساد گسترده در کشور وجود دارد. ما برای مقابله با چنین توطئه ای، به دور از هرگونه افراط و تفریط باید برخورد جزمی موثر با فساد داشته باشیم و  بدانیم که برخورد با فساد نیازمند عمل است. 

همه دولت های پس از انقلاب خدمات عظیمی داشته اند

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: از سوی دیگر باید خدمات انقلاب به مردم تبیین شود. در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، دولتهایی با گرایش های گوناگون و اشتباهات مختلف سکّان اجرایی کشور را در دست داشته اند که با وجود انتقاداتی که به سیاست ها یا عملکرد هرکدام از آنها وجود داشته است اما خدمات عظیمی هم داشته اند.

آملی لاریجانی با اشاره به اقدامات عمرانی گسترده در چهار دهه اخیر و خدمات رسانی به نقاط مختلف کشور یادآور شد: برق رسانی ها، آب رسانی ها، گازرسانی ها، توسعه خطوط ارتباطی و راههای مواصلاتی و احداث سدها به همراه هزاران خدمت دیگر، با تلاش دولتها تحقق یافته و البته از سرمایه های خود مردم بوده است، لذا منتی بر مردم نیست اما باید نیمه پر لیوان هم دیده شود و انصاف و عقل اقتضا می کند که حقایق را آنگونه که هست ببینیم.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه برخی تبعیض ها همچنان در خدمات رسانی به مردم کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما وجود فساد یا مشکلات معیشتی را انکار نمی کنیم اما قیاس منصفانه با بسیاری از کشورها نشان می دهد که وضع کشور ما آنچنان نیست که دشمنان وانمود می‌کنند گرچه باید "وجود مشکلات" همواره در مقابل چشمان مسئولان باشد و به آنان گوشزد شود. 

ضمن مبارزه منطقی با فساد باید در مقابل تلاش برای ایجاد جو بی اعتمادی ایستاد

آملی لاریجانی با بیان اینکه نباید واقعیات را بپوشانیم، بر لزوم قضاوت های منصفانه تأکید کرد و گفت: نه ادعای وضع ایده‌آل و نه ادعای نفی خدمات هیچکدام صحیح نیست. این شیوه قضاوت منصفانه نیست. مشکلات و خدمات باید در کنار یکدیگر دیده شوند و از سوی دیگر ضمن مبارزه منطقی با فساد باید در مقابل تلاش برای ایجاد جو بی اعتمادی از سوی دشمن ایستادگی کرد. مبارزه با فساد نیز وظیفه همه قوا و دستگاههاست  و نباید اجازه داد که فساد شکل بگیرد. رسیدگی به پرونده های مفاسد وظیفه ذاتی دستگاه قضایی است اما می بینیم که گاه وقتی قوه قضاییه به این قبیل پرونده ها ورود می کند  انگ سیاسی کاری می خورد در حالی که وظیفه ما رسیدگی و صدور حکم است.

جدیت و قاطعیت دادستانها در احیای حقوق عامه

رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنان خود با تأکید بر لزوم جدیت هرچه بیشتر دادستان ها در "احیای حقوق عامه" اظهار کرد: این موضوع در نص قانون اساسی و قوانین عادی وجود دارد و گرچه ممکن است مفهوم حقوق عامه واجد ابهاماتی باشد اما مصادیق مشخصی می توان ذکر کرد که دادستان ها باید برای احیای این مصادیق تلاش کنند. 

آملی لاریجانی با اشاره به ورود دادستان قزوین به موضوع اخذ عوارض از مردم در آزادراه، خاطرنشان کرد: من گرچه در ابتدا مخالف بودم و هنوز هم گزارش طرف‌های مقابل را دریافت نکرده‌ام اما پس از مشاهده مستندات ارسالی از ناحیه دادستان قزوین متوجه شدم قرائن بسیاری وجود دارد که ایشان با استدلال و مبنا پیش رفته و در مقابل عوارضی که برخی شرکت ها بدون استناد قانونی از مردم دریافت می کردند، اقدام کرده است. من از این دادستان محترم و شجاع تشکر می کنم. همه دادستان ها باید به همین شکل یعنی نه صرفاً با استفاده از اقتدار و جایگاه خود بلکه با استدلال قضایی و مبنای حقوقی باید به موضوعات مربوط به حقوق عامه ورود پیدا کنند.

به کشوری که امکان واردکردن دارو هم ندارد چگونه می توان موشک صادر کرد؟

رئیس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود اشاره کوتاهی هم به تحرکات جدید دولت آمریکا و بویژه شخص ترامپ علیه ایران کرد و افزود: آمریکا باز هم با بهانه تراشی و ادعاهای مضحک مبنی بر ارسال موشک توسط ایران به یمن سعی دارد اقدامات ایذائی انجام دهد. این در حالی است که یمن در محاصره است و حتی اجازه ورود دارو به آن نمی دهند پس چگونه جمهوری اسلامی می تواند به این کشور موشک ارسال کند؟

آملی لاریجانی گفت: این ادعاها نیز توطئه ای جدید است که مانند همیشه با حضور مردم در صحنه و توجه و فطانت مسئولان خنثی خواهد شد و راه صحیح انقلاب با کمک مردم و مسئولان روز به روز به تعالی خواهد رسید.

بر اساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق انسان و عبوردهندگان افراد غیرمجاز از مرز در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت که موادی از آن به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین