کد خبر: ۲۰۱۲۸۰
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۸
روسیه ایران را به عنوان یک بازیگر کلیدی در حل بحران سوریه در نظر می گیرد، اما با رویدادهای امروز، به نظر می آید یا پیام اسرائیل به تهران از طریق مسکو منتقل نمی شود یا پیام ها اغلب از سوی مقامات ایرانی نادیده گرفته شده اند.
 اورشلیم پست نوشت: شنبه روزی بود برای تشدید اختلافات اسرائیل و سوریه، آن هم پس از یک دهه نسبتا بدون درگیری نظامی جهت دار. اگرچه رد پای هواپیماهای اسرائیلی در طول یک دهه گذشته بر مرزها حس می شد اما اتفاقات اخیر نشان می دهد ، قوانین بازی در مرز شمالی اسرائیل تغییر کرده است.

آنا ارونهایم ،گزارشگر این روزنامه اسرائیلی ادامه می دهد: شنبه صبح یک هواپیمای بدون سرنشین ایرانی از پایگاه هوایی T4  در استان حمص سوریه خارج شد. این هواپیمای بدون سرنشین وارد مرزهای اسرائیل شد و ساکنان بلندی های جولان توسط صدای آژیر متوجه ورود شیء ناشناس به قلمرو اسرائیل شدند .  

به سرعت و در پاسخ به این موضوع بود که جت های اسرائیلی برای حمله به این پهباد وارد عمل شده و سپس با حمله به بخش هایی از سوریه، پاسخگوی این اتفاق شدند .یک فروند F16s اسرائیل نیز هدف اصابت سیستم ضدهوایی موشکی سوریه قرار گرفت و سقوط کرد .

این حادثه به عنوان یک رویداد قابل توجه توسط نیروهای ارتش و دولت اسرائیل در نظر گرفته می شود .

پس از این اتفاق نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو همراه با وزیر جنگ و سرپرست کل نیروهای مسلح و مدیران ارشد اطلاعاتی جلسه ای مشترک ترتیب داد. با وجود این که این حادثه به تنهایی رویدادی جدی  تلقی می شود . اما سوالاتی نیز در این میان مطرح است . برای مثال یک سوال مهم این است که  آیا هواپیمای بدون سرنشین به عنوان طعمه ای توسط ایرانی ها استفاده شده تا جت های اسرائیلی را به خاک سوریه بکشانند، جایی که ضدهوایی سوریه منتظر آن ها بود؟

این نخستین بار نیست که یک پهباد ایرانی توسط اسرائیل سقوط می کند. در ماه سپتامبر و نوامبر نیز پهبادهای حزب الله توسط ارتش اسرائیل در شمال هدف قرار گرفتند . از سوی دیگر این نخستین باری نیست که جت های اسرائیلی هدف سیستم ضد موشکی سوریه قرار می گیرند .جت های اسرائیلی توسط دفاع هوایی سوریه (که عمدتا روسی است و از سری مدل های  SA-2s، SA-5s و SA-6s  است )،سقوط کرد .البته پیش تر نیز تاکتیک های دفاعی سوریه به رخ اسرائیل کشیده شده بود .

نگاهی به سوابق روابط 2 دولت نشان می دهد در سپتامبر 2016، هواپیماهای اسرائیلی حملات تلافی جویانه ای را در سوریه  ترتیب دادند و با موشک های زمین به هوا که در مسیر بازگشت به پایگاه جنگنده های سوری  قرار داشتند،آن ها را هدف قرار دادند.

طی ماه مارس سال گذشته نیز  اسرائیل از سیستم دفاع موشکی پیشرفته Arrow خود برای اولین بار در شرایط جنگی استفاده کرد ، این واقعه پس از استقرار جت های اسرائیلی در نزدیکی پالمیرا رخ داد.اما با همه این وقایع  تا امروز، بدون شک جدی ترین حادثه بین اسرائیل و سوریه از زمان وقوع جنگ داخلی واقعه روز شنبه تلقی می شود. طی این روز ، برای نخستین بار(از سال 2006 تا کنون )  اسرائیل هواپیماهای خود را به حالت جنگی از مرز خارج کرد  و این نخستین جت اسراییل پس از سال 1986 بود که سقوط می کرد ؛سالی که یک فانتوم در نزدیکی مرزهای جنوبی لبنان سقوط کرد .  

با این حال طی اتفاقات روز شنبه و حتی پس از سقوط جت ، اسرائیل به موج حملات خود ادامه داد و  12 هدف در سوریه را بمباران کرد. ود .

کوپرواسر یکی از اعضای ارشد اندیشکده «مرکز اورشلیم برای امور عمومی»، در خصوص اتفاقات اخیر گفت: از آنجایی که ایرانیان در حال مقابله با اسرائیل که در تلاش برای جلوگیری از دستیابی تهران به خواسته های خود است، آنها اکون در حال انجام اقداماتی هستند که پیشتر انجام نمی دادند.

تنش ها در مرز شمالی اسرائیل طی ماه های اخیر افزایشی بی سابقه داشته است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز اخیرا در جریان بازدید از مسکو نگرانی های اورشلیم درباره  ایران را مطرح کرده است .

روسیه ایران را به عنوان یک بازیگر کلیدی در حل بحران سوریه در نظر می گیرد، اما با رویدادهای امروز، به نظر می آید یا پیام اسرائیل به تهران از طریق مسکو منتقل نمی شود یا پیام ها اغلب از سوی مقامات ایرانی نادیده گرفته شده اند.

کوپرواسر در بخش دیگری گفت: ایرانی ها در حال استفاده از روس ها هستند، درحالیکه بنیان های حکومت اسد را محکم و حضور خود در دمشق را مستحکم تر می کنند.

وی افزود: روس ها به نوعی در حال تبدیل به ابله هایی هستند که از سوی ایران مورد سو استفاده قرار می گیرند. ما باید در مورد اینکه سوریه چه کشوری در آینده خواهد بود، مراقبت به خرج دهیم. ما دیروز صبح مزه ی آن را چشیدیم.
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین