|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۲
کد خبر: ۲۰۰۸۳۵
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۱
مدیرعامل شستا با اشاره به کوچک سازی، حذف یا ادغام دو هولدینگ عنوان کرد: پس از برجام نیز احساس کرده‌ایم اگر بخواهیم در عرصه بین‌المللی فعال باشیم باید ادغام و ایجاد شرکت‌های بزرگ را شروع کنیم.
 چند سهام خوب در حوزه پتروشیمی، دارو و... نیز به بازنشستگان واگذار می‌شود سهمی را در هیأت مدیره‌ها به زنان اختصاص دادیم و 30 انتصاب جدید داشتیم

مدیرعامل جدید شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی از واگذاری سهام بورسی به بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال آینده خبر داد. به گزارش «ایران» مرتضی لطفی در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: جزئیات واگذاری سبد پرتفویی به بازنشستگان متشکل از چند سهام (انواع سهام) خوب در حوزه پتروشیمی، دارو و... با معاونت اقتصادی تأمین اجتماعی در دست مذاکره است و باید سازوکار آن مشخص شود تا بتوانیم آن را اجرا کنیم اما پیش‌بینی می‌شود این کار در اوایل سال آینده آغاز شود. وی افزود: این تصمیم با تأکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف بهبود معیشت بازنشستگان انجام می‌گیرد و قرار است با واگذاری سهام‌های فوق طی اقساطی از حقوق بازنشستگان کسر شود.

مدیرعامل شستا در ادامه همچنین به توافق تأمین اجتماعی با رایتل برای ایجاد کارت الکترونیک سلامت اشاره و عنوان کرد: این طرح در سه استان گیلان، اصفهان و یزد در مرحله پایلوت است و پیش‌بینی می‌کنیم. شمار افراد تحت پوشش آن به 40میلیون نفر برسد. وی با بیان اینکه شستا در سال 1365 با نیت ارزش‌آفرینی و حفظ منافع بیمه شدگان تأمین اجتماعی شکل گرفت تا از طریق بنگاهداری و سرمایه‌گذاری در زمینه ایجاد ارزش افزوده فعالیت کند، افزود: 39 هزار میلیارد ریال سرمایه فعلی شستا است که 60هزار میلیارد تومان ارزش سهام آن است و در قالب 9هولدینگ دارو، نفت و سیمان، حمل و نقل، انرژی و... فعالیت می‌کنیم.

مدیرعامل شستا با اشاره به تدوین برنامه استراتژیک شستا چشم‌انداز 1401 گفت: قرار است 9 هولدینگ ما به پنج هولدینگ نفت، گاز، بانک و بیمه، دارو، معدن و فلزات کاهش یابد.

لطفی با اشاره به انجام مقدمات واگذاری هشت شرکت زیرمجموعه شستا گفت: امیدواریم این هشت شرکت را به طور قطعی بفروشیم. در مجموع 157 شرکت داریم که واگذاری 105 شرکت خارج از برنامه استراتژیک ما که یا زیان‌ده‌اند یا کوچک مقیاس‌اند و 16هزار میلیارد تومان ارزش دارند را در فاز اول در دست اقدام داریم تا از طریق جراید به عرضه عمومی بگذاریم. تاکنون عملیات واگذاری 50 شرکت انجام شده است.

وی ادامه داد: بیش از 100 هیأت خارجی به ما مراجعه کرده‌اند و در کنار برنامه‌ریزی با اتاق بازرگانی تهران با سفرا و نمایندگان این هیأت‌ها مذاکراتی برای پذیرش سرمایه و سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر انجام شده است و در جمهوری آذربایجان و گرجستان برنامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری داریم.

لطفی با اعلام اینکه 9 پروژه به ارزش 1450 میلیارد تومان را در دست افتتاح در ایام مبارک فجر داریم ،گفت: رونمایی از تعدادی داروی سرطانی به صورت مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام نیز در این ایام صورت می‌پذیرد.

مدیرعامل شستا با اشاره به کوچک سازی، حذف یا ادغام دو هولدینگ عنوان کرد: پس از برجام نیز احساس کرده‌ایم اگر بخواهیم در عرصه بین‌المللی فعال باشیم باید ادغام و ایجاد شرکت‌های بزرگ را شروع کنیم.

وی با اشاره به ادغام شرکت‌ها و هولدینگ‌های حوزه پتروشیمی زیرمجموعه وزارت رفاه اظهار کرد: کلیات طرح تصویب شده و با سرمایه‌گذاری غدیر هم مذاکراتی داشته‌ایم. لطفی با اشاره به ضرورت برخورداری از منابع انسانی متخصص در برنامه راهبردی چشم‌انداز 1401 که در قالب 21 برنامه طراحی و تدوین شده است، گفت: خروج از بنگاهداری سرفصل این برنامه است. در این میان ایجاد و حفظ اشتغال موجود را دنبال می‌کنیم. در قالب این 18پروژه اشتغالزایی برای 20هزار نفر ایجاد خواهد شد. مدیرعامل شستا ادامه داد: بزرگترین پروژه ما پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که تا پایان سال 97 دو فاز دیگر آن به بهره‌برداری می‌رسد. 49 درصد سهام پالایشگاه در دست ماست. پیش‌بینی می‌کنیم مجموع پروژه‌های فعلی ما تا سال 98 به بهره‌برداری برسند.

لطفی با بیان اینکه با استفاده از هوش تجاری و نظام BI، داشبورد مدیریتی برای همه هولدینگ‌ها تدوین کرده‌ایم، گفت: بیش از 40 درصد شرکت‌های ما حاصل از رد دیون‌ هستند که برخی قبل انقلاب راه‌اندازی شده بودند و ماشین‌آلات آنها نوسازی نشدند. همان‌طور که گفته شد واگذاری و خروج این شرکت‌ها در دست اجراست. مدیرعامل شستا درباره به‌کارگیری نیروی انسانی و تغییر مدیران گفت: منشور 9 ماده‌ای از سوی وزیر رفاه تعریف و ارائه شد که در آن بهره‌وری، کاهش هزینه و جلوگیری از هرگونه انتصاب وابستگان لاحق مورد تأکید قرار گرفته است و ما در این زمینه در حال تلاشیم.

وی افزود: در دولت گذشته برخی افراد که هیچ گونه تخصص مدیریتی و یا تعلق خاطری به حقوق کارگران نداشتند به این مجموعه تحمیل شدند. تاکنون ۲۰ نفر شناسایی شدند که به زودی عذر آنها خواسته خواهد شد. همچنین سهمی را در هیأت مدیره‌ها به زنان اختصاص دادیم. 30 انتصاب جدید داشتیم و مدیران عامل 5 هولدینگ با متوسط سن 45 تا 50 سال را تغییر دادیم. لطفی درباره سازوکار واگذاری 50 هزار میلیارد تومان از مطالبات دولت به صندوق‌های بازنشستگی که در مجلس مصوب شد، اظهار داشت: بنا به اطلاعات موجود مطالبه تأمین اجتماعی از دولت 130 تا 140 هزار میلیارد تومان است که تاکنون 60هزار میلیارد تومان حسابرسی و تأیید شده است. وی افزود: البته طبق مصوبه مجلس دولت مکلف شده است بخشی از این 50هزار میلیارد تومان را در قالب تهاتر بدهی‌های سازمان به بانک مرکزی تسویه کند. شرکت‌های تأمین اجتماعی برای تأمین مالی اقدام به دریافت تسهیلاتی کرده‌اند که بدهی ناشی از سود حاصله این تسهیلات 14هزار و 600میلیارد تومان بوده که از این طریق تهاتر و تسویه خواهد شد.

مدیرعامل شستا با بیان اینکه در بودجه سال گذشته نیز پرداخت بخشی از مطالبه تأمین اجتماعی دیده شده بود که فقط 1000 میلیارد تومان آن محقق شد ،عنوان کرد: مذاکراتی با سازمان برنامه و بودجه داشتیم که بتوانیم تا پایان سال مابه التفاوت این مبلغ را نیز دریافت کنیم.

منبع:ایران
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین