|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۴
کد خبر: ۲۰۰۳۷۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۹
جودو در ژاپن به دو گروه تقسیم می‌شود که گروه اول شامل رئیس، سیاست‌گذاری و روابط بین‌الملل این کشور در زمینه جودو است. این گروه کار تخصصی خود را می‌کنند و گروه دوم نیز که متشکل از مدیر و مربیان تیم‌های ملی است کار فنی را انجام می‌دهند.
  محسن منافی تنها ایرانی در دنیای جودو است که موفق به دریافت "دان 7 " شده است.

محسن منافی نیازی و موفقیت برای کسب دان 7 در رشته جودو.او اولین ایرانی است که موفق شده این افتخار را کسب کند.اما آنچه که باعث تعجب خود ژاپنی ها که در جدود صاحب سبک هستند شده،این ست که منافی چطور در 50 سالگی موفق به کسب این عنوان شده است.خودش در این مورد می گوید:«سال 1990 در حالی که هیچ سابقه ورزشی نداشتم با مشورت دوستان در ایران در کدوکان ثبت‌نام کردم، من علاقه‌مند به پیگیری رشته بودم و به سمت جودو کشیده شدم، در یک سال ابتدایی حضور در این رشته سختی‌های زیادی را متحمل شدم، اما پس از گذشت یک سال موفق به کسب دان یک جودو شدم. در طی 12 سال نیز دان 6 این رشته را کسب کردم و در کمترین زمان ممکن پله‌های ترقی را طی کردم.  در حال حاضر نیز در ماه گذشته و در 50 سالگی موفق به کسب دان 7 این رشته به عنوان اولین ایرانی شدم که این مساله حتی برای خودو ژاپنی‌ها نیز عجیب بود.مطمئن باشید در 12 سال آینده نیز دان 8 را برگزار خواهم کرد.»

خبرنگاری از او پرسید که کیهانی،دیگر جودوکار ایرانی بر این باور است که او اولین ایرانی بوده که دان 7 را به دست آورده که منافی گفت:«کیهانی از ریش سفیدان جودو است.از خدای من است که نفرات دیگری از ایران هم به این عنوان برسند.من این را از شما دارم می شنوم.البته در جودو کسانی مانند پوتین رئیس جمهور روسیه بودند که افتخاری موفق به کسب دان شده‌اند و حتی پوتین دان 5 افتخاری را کسب کرده است اما اینکه کسی در کدوکان به عنوان یک ایرانی دان 7 را کسب کند من خبر ندارم و فکر می‌کنم کسب این عنوان توسط من یک خبر خوب و یک افتخار ملی برای جودو ایران است که انگیزه جوانان را افزایش می‌دهد.»

منافی با بیان اینکه حاضر است تجربیاتش را در اختیار فدراسیون قرار بدهد ادامه داد:«بنده در طی این سال‌ها خالصانه در خدمت فدراسیون بودم و از زمان ریاست مهرانی با فدراسیون جودو ارتباط خوب و همکاری داشتم. در طی سال‌های حضور در ژاپن نیز پل ارتباطی جودوی ایران و ژاپن بودم و برای حضور مربیان ژاپنی در ایران و یا شرکت مربیان ایرانی در کلاس‌های مربیگری در ژاپن تلاش کردم. در زمان ریاست چند رئیس در فدراسیون جودو ایران به عنوان نماینده جودوی ایران افتخار فعالیت داشتم و در حال حاضر نیز برای من بزرگترین لذت انتقال تجربه‌هایم از حضور در کدوکان به جودوی کشورم است. قطعا علاقه‌مند هستم که تجربیات خود را به جودو کشور انتقال دهم و همانطور که در گذشته در خدمت فدراسیون بودم باز هم اعلام می‌کنم در صورت تمایل در خدمت جودوی ایران هستم.»

او در خصوص دلایل عدم رشد جودوی ایران در مقایسه با ژاپن هم این واکنش را نشان داد:«عِرق خاصی به جودوی ژاپن دارم، چرا که در کدوکان مهد جودوی ژاپن از صفر شروع و به این جایگاه رسیدم همیشه برای من افتخار است چیزهایی که در جودو یاد گرفته‌ام به دیگران منتقل کنم و دوست دارم در خصوص فلسفه جودو ژاپن نیز توضیحاتی ارائه کنم. جودو در ژاپن به دو گروه تقسیم می‌شود که گروه اول شامل رئیس، سیاست‌گذاری و روابط بین‌الملل این کشور در زمینه جودو است. این گروه کار تخصصی خود را می‌کنند و گروه دوم نیز که متشکل از مدیر و مربیان تیم‌های ملی است کار فنی را انجام می‌دهند. برای هدایت تیم ملی ژاپن حتما باید 3 عامل در فرد انتخاب شده وجود داشته باشد. این 3 عامل نیز عبارتند از قهرمانی المپیک، قهرمانی جهان و مهمتر از آنها کسب مدال طلا در جودوی اوپن ژاپن است، جودوی اوپن در ژاپن با حضور 36 جودوکار از بهترین ورزشکاران این کشور برگزار و شرایط کشتی پهلوانی ما را دارد. فرد برگزیده در این مسابقات از نظر شاخص مسئولان فدراسیون ژاپن حتی از قهرمانی در المپیک و جهان جایگاه بالاتر خواهد داشت.»

اما حرف های پایانی منافی.آنجا که او گفت به هیچ عنوان به دنیال ریاست یا مربیگری در تیم ملی نیست و نخواهد بود:«من علاقه ای به هیچ کدام از این دو موقعیت ندارم چرا که ریاست و سرمربیگری در جودو ایران یک شغل و موقعیت است و شغل اصلی من جودو نیست، جودو اصل زندگی من است اما در کنار آن فعالیت اقتصادی خاص خود را دارم و دوست ندارم در این دو پست فعالیتی داشته باشم، من علاقه‌مند هستم اگر قرار است تجربیاتم به علاقه‌مندان جودوی ایران انتقال پیداکند با برگزاری سمینارها و کلاس‌های آموزشی این اتفاق بیفتد. با گرفتن دان 7 اصلا به دنبال ریاست یا سرمریگری تیم ملی نیستم و افق دید من بالاتر از این حرف‌هاست.تنها هدف من در آینده جودو ایران افتتاح یک آکادمی ورزش‌های رزمی در آینده نزدیک است، علاقه‌مند هستم با افتتاح این آکادمی رشته‌های جودو ایران را درست کنم و با جو کودکان 7 تا 12 ساله دانش خود را به آنها انتقال دهم.»

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین