|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸
کد خبر: ۲۰۰۳۳۴
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۹
بن کسپیت جزو روزنامه‌نگاران معروف اسرائیلی است که برای نوشتن این زندگی‌نامه دیدارهایی با دوستان نتانیاهو و کسانی که طی چند سال گذشته برای او کار کرده‌اند،‌ داشته است.
 انتشار زندگی‌نامه بنیامین نتانیاهو به قلم یک روزنامه‌نگار مشهور اسرائیلی جزئیات جدیدی را درباره وی فاش کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه یدیعوت آحارونوت در پیوست ویژه خود بخش‌هایی از کتاب زندگی‌نامه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به نوشته بن کسپیت، روزنامه نگار و نویسنده معروف اسرائیلی با نام "سالهای‌ نتانیاهو" را به چاپ رساند. این کتاب قرار است به زودی منتشر شود.

وی در این کتاب درباره روابط نتانیاهو با دخترش "نوعا" که حاصل ازدواج قبلی وی است و دلیل موافقت نتانیاهو برای مذاکره با حماس جهت  معامله گلعاد شلیط صحبت کرده است.

بن کسپیت جزو روزنامه‌نگاران معروف اسرائیلی است که برای نوشتن این زندگی‌نامه دیدارهایی با دوستان نتانیاهو و کسانی که طی چند سال گذشته برای او کار کرده‌اند،‌ داشته است.

نوعا نتانیاهو

کسپیت در کتاب خود نوشته است: رسانه‌های اسرائیلی هر جا که صحبت از خانواده نتانیاهو می‌شود دو پسر وی از همسرش سارا یعنی یائیر و افنیر را مطرح می‌کنند اما نتانیاهو دختری ۳۹ ساله به اسم نوعا از همسر سابقش دارد. روابط وی با دخترش نوعا بعد از ازدواج با سارا به شدت دشوار شد بطوریکه وی مجبور بود برای دیدار دخترش مخفیانه اقدام کند.

نتانیاهو اوایل تلاش می‌کرد رابطه‌اش را با دخترش حفظ کند و همواره در قهوه‌خانه‌ای در تل‌آویو به دور از چشم مردم با او دیدار می‌کرد. چرا که نگران بود خبر این دیدار به گوش سارا برسد. نوعا شرایط مالی خوبی نداشت. او بعد از ازدواج به یک زن متعصب از گروه حاریدیم تبدیل شد.

نتانیاهو هیچگاه درباره فرزندان نوعا صحبت نمی‌کند. او تنها یکبار در مراسمی برای یکی از فرزندان نوعا حضور یافت و دیگر به سراغ آنها نرفت. حتی نوه‌های او نمی‌دانند که نتانیاهو پدربزرگ واقعی آنهاست.

نزدیکان نتانیاهو همواره تلاش می‌کنند تا نام زن سابق نتانیاهو و دخترش را نیاورند.

گفته شده دختر نتانیاهو دچار یک مشکل روانی شده بود و همسر سابق نتانیاهو همواره در این باره سکوت می‌کرد.

نتانیاهوی جوان

در  کتاب کسپیت آمده است:  نتانیاهوی جوان قبل از عکس گرفتن برای تبلیغات انتخاباتی حرکات غیرمعمولی داشت. او کاراته‌کا  بود و گاه با بالا بردن هفت‌تیری خیالی حرکات مردان "غرب وحشی" را تقلید می‌کرد. دشمنان نتانیاهو در حزب لیکود با دیدن این سیاستمدار جوان با چنین حرکاتی غیرمعمول فهمیدند او سیاستمداری از نوع دیگر است.


ترور اسحاق رابین

بن کسپیت نوشته است: می‌توان گفت نتانیاهو پشت اعتراضات و تظاهرات علیه اسحاق رابین، نخست وزیر سابق اسرائیل با هدف سرنگونی دولت وی بعد از امضای توافقنامه‌های اسلو با طرف فلسطینی بوده است. طی این اعتراضات شعارهایی از جمله رابین خائن است سر داده می‌شد.

رئیس وقت شاباک، اداره امنیت داخلی اسرائیل، در پی افزایش اعتراضات، نتانیاهو، رئیس وقت حزب لیکود را احضار و از وی خواست اوضاع را آرام کند. اعتراضات تند حزب لیکود آن زمان شدت گرفته بود و نتانیاهو با سخنرانی‌هایی علیه رابین وی را به نقض سنت‌ها و ارزشهای اسرائیل متهم می‌کرد رابین نیز وی را از عوامل تحریک مردم خوانده بود. شاباک نیز به اطلاعاتی دست یافته بود که نشان دهنده تهدیداتی علیه جان رابین بود اما نتانیاهو علیه این تظاهرات کار جدی انجام نداد و با خاخام‌های اسرائیلی که مردم را علیه رابین تحریک می‌کردند، روبرو نشد.


توهم استراق سمع

نویسنده زندگی‌نامه نتانیاهو می‌نویسد: نخست‌وزیر اسرائیل همواره در این توهم است که همگان او را شنود می‌کنند به ویژه آمریکایی‌ها که توانایی زیادی در این امر دارند. به همین سبب نشست‌هایش را در مقر موساد در تل‌آویو برگزار می‌کند چراکه در آنجا کسی نمی‌تواند  او را شنود کند؛ البته حضور نتانیاهو در مقر موساد دلیل دیگری نیز دارد و آن ویسکی" گران قیمتی است که او با ایهود باراک، وزیر جنگ سابق می‌نوشد.

رسوایی هواپیمای اطفای حریق آمریکایی

کسپیت در بخش دیگری از "سالهای نتانیاهو" آورده است: در جریان آتش سوزی سال ۲۰۱۰ در جبل الکرمل نتانیاهو برای انجام یک شوی تبلیغاتی با اصرار یک هواپیمای اطفای حریق آمریکایی را اجاره کرد تا در آسمان با این هواپیما عکس بگیرد.

به رغم اینکه مسئولان اطفای حریق گفته بودند که کشاندن هواپیما به آن منطقه لازم نیست و هزینه زیادی برمی‌دارد و این نیروها توانسته‌اند آتش سوزی را مهار کنند اما نتانیاهو می‌خواست "عکس پیروزی" را با این هواپیما بگیرد.

معامله شلیط

در بخش دیگری از این کتاب آمده است: نتانیاهو که در طول حیات سیاسی‌اش به اصل "عدم مذاکره با تروریست‌ها" پایبند بود و شهرت سیاسی‌اش را نیز بر همین اساس به دست آورد سال ۲۰۱۱ با واقعیتی روبرو شد که او را مجبور به کناره‌گیری از این اصل به خاطر بقای سیاسی‌اش کرد.

معامله گلعاد شلیط، سرباز اسرائیلی که برای پنج سال اسیر حماس بود و از طریق مذاکره با این جنبش که به گفته نتانیاهو یک "گروه تروریستی" است، صورت گرفت به مثابه "هدف برای توجیه وسیله" بود.

آن زمان اعتراضات گسترده‌ای علیه سیاست نتانیاهو در اسرائیل در اعتراض به اوضاع نامناسب معیشتی در جریان بود که آسیب زیادی به محبوبیت نتانیاهو زد. برای همین وی تصمیم گرفت به خاطر به دست آوردن مجدد اقبال عمومی از اصل عدم مذاکره با تروریست‌ها کناره‌گیری کند.

نتانیاهو و ایهود باراک بر سر عکسی که می‌خواستند با شلیط بعد از رسیدنش به اسرائیل بگیرند با هم درگیر شدند. هواپیمایی که شلیط را از مصر به اسرائیل منتقل می‌کرد مدت زمان زیادی در آسمان ماند چراکه شلیط بیهوش شده بود اما دافید میدان، مذاکره کننده اسرائیلی که در این هواپیما بود فهمید که نتانیاهو  و باراک هرگز از گرفتن این عکس تاریخی کوتاه نخواهند آمد درنتیجه دستور داد که به جای بردن شلیط به بیمارستان، این پرواز همچنان طولانی شود تا شلیط به هوش بیاید.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین