کد خبر: ۱۹۹۸۹۷
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۳
مشاور وزیر بهداشت در امور زنان با بیان اینکه با معاونت درمان وزارت بهداشت نیز به عنوان اولین قدم، موضوع تدوین آیین‌نامه طرح انطباق را پیش بردیم، گفت: این آیین‌نامه در سال 1380 ابلاغ شده بود و بالاخره سال 94 کمیته انطباق بر مبنای این طرح و با ابلاغ شخص وزیر بهداشت در دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل شد.
 مشاور وزیر بهداشت در امور زنان با اشاره به برخی همکاری‌های این حوزه با معاونت‌های بهداشت و درمان وزارت بهداشت، گفت: در حوزه بهداشت برنامه‌ای برای بهبود تغذیه زنان روستایی و عشایر طرح‌ریزی شده و در معاونت درمان نیز در راستای اجرای طرح انطباق در بیمارستان‌ها حرکت می‌کنیم.

دکتر ساره محمدی  با اشاره به برخی اقدامات و همکاری‌های حوزه امور زنان وزارت بهداشت با حوزه‌های آموزش، بهدشت و درمان، گفت: خوشبختانه حوزه امور زنان وزارت بهداشت با سایر حوزه‌های این وزارتخانه همکاری‌های خوبی را آغاز کرده است. به عنوان مثال اقدامات خوبی را با معاونت دانشجویی آغاز کرده‌ایم و بر اساس آن امیدواریم بتوانیم بسته‌های مناسبی با اولویت بانوان در این زمینه تدوین کنیم. البته هدف ما از این برنامه‌ها تحکیم بنیان خانواده است.
تدوین بسته خدماتی برای بهبود تغذیه زنان عشایر و روستایی

وی با بیان این که فعالیت‌های گسترده‌ای را هم با حوزه بهداشتی وزارت بهداشت آغاز کرده‌ایم، افزود: به طوریکه در حال حاضر طرحی را برای بهبود تغذیه در زنان عشایر و روستایی پیش می‌بریم و بر همین اساس امروز، شنبه 14 بهمن ماه همایشی در این زمینه برگزار می‌شود. در این راستا قرار است یک بسته خدماتی در این باره تدوین شود تا بتوانیم یکسری مکمل‌ها و جایگزین‌های غذایی را با هزینه  مناسب‌تر در اختیار زنان عشایر و روستایی قرار دهیم تا این قشر بتوانند از فرآورده‌های غذایی با هزینه کمتر و ارزش غذایی بالاتری استفاده کنند.

محمدی با بیان اینکه یک بسته خدماتی را در این زمینه در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و با همکاری حوزه امور زنان و وزارت جهاد کشاورزی تدوین خواهیم کرد، افزود: در این زمینه دانشگاه‌های علوم پزشکی که بازوهای خدماتی وزارت بهداشت در سراسر کشور محسوب می‌شوند، این خدمات را به زنان عشایر و روستایی ارائه خواهند داد. بنابراین استارت اجرای این برنامه زده شده و امیدواریم بتوانیم با کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی به تدریج آن را انجام دهیم.
طرح انطباق؛ در راستای حفظ کرامت انسانی بیماران

مشاور وزیر بهداشت در امور زنان با بیان اینکه با معاونت درمان وزارت بهداشت نیز به عنوان اولین قدم، موضوع تدوین آیین‌نامه طرح انطباق را پیش بردیم، گفت: این آیین‌نامه در سال 1380 ابلاغ شده بود و بالاخره سال 94 کمیته انطباق بر مبنای این طرح و با ابلاغ شخص وزیر بهداشت در دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل شد.

محمدی تاکید کرد: بر اساس این طرح باید کرامت انسانی بیماران در بیمارستان‌ها حفظ شود. البته این طرح که در گذشته ابلاغ شده بود، دارای مواردی بود که باید مورد بازنگری قرار می‌گرفتند و برخی قسمت‌هایش باید با جزییات بیشتری شرح داده می‌شد تا بیمارستان‌ها بهتر بتوانند آن را اجرا کنند. در عین حال این طرح بیشتر درباره زنان و کودکان و در مرحله بعد آقایان است و به این موضوع می‌پردازد که بیمار ناراحتی یا اضطرابی به دلیل نحوه پوشش، ‌نحوه انتقال به اتاق عمل و... در بیمارستان نداشته باشد. این اقدام با کمک معاونت‌های درمان، ‌پرستاری و دانشجویی انجام شده و امیدواریم آیین‌نامه آن بزودی از سوی وزیر بهداشت ابلاغ شود.

وی با بیان اینکه این طرح حیطه‌های مختلف بیمارستانی اعم از نحوه انتقال بیماران به اتاق عمل، شرایط بیمار در ریکاوری، نوع پوشش بیمار و... را شامل می‌شود، افزود: همه این موارد باید به گونه‌ای انجام شود که بیمار احساس ناراحتی نکند. به عنوان مثال یکی از اقدامات لازم، حضور پرستار هم‌جنس برای انتقال بیماران به بخش‌ها و ... است.
ویزیت گروهی ممنوع!

مشاور وزیر بهداشت در امور زنان همچنین گفت: یکی از موضوعاتی که در آیین‌نامه اولیه وجود داشت این بود که دانشگاه‌ها روی مطب‌ها و کلینیک‌ها هم نظارت بیشتری از نظر حفظ حق و کرامت مراجعین داشته باشند تا با این اقدام از ویزیت همزمان و گروهی بیماران چه هم‌جنس و چه غیرهم‌جنس به شدت احتراز شود؛ چراکه حق بیمار این است که در زمان ویزیتش با پزشک تنها باشد و به تنهایی معاینه شود تا به راحتی بتواند مسائلش را با پزشک مطرح کند. بنابراین در این آیین‌نامه روی این موضوع توجه ویژه‌ای شده است. ازطرفی ما هم باید در این حوزه نظارت بیشتری داشته باشیم.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین