از سوی دیگر بنا به آمار صندوق بین المللی پول، 41 درصد یارانه بنزین در ایران به 20 درصد ثروتمند جامعه و تنها هشت درصد آن به 20 درصد فقیر جامعه تعلق میگیرد که نشان میدهد ثروتمندان از این حیث پنج برابر فقرا یارانه میگیرند.
در این باره همچنین گزارش یکی از نهاد های رسمی کشور نشان می دهد که انرژی حدود 4.2 درصد از کل هزینههای خانوارهای شهری و 6.3 درصد از کل هزینههای خانوارهای روستایی را به خود اختصاص داده است.
براساس گزارش صندوق بینالمللی پول، این وضعیت در زمینه یارانه برق متناسب تر است به طوریکه 31 درصد یارانه برق در ایران به 20 درصد بالای جامعه به لحاظ درآمد و 13 درصد آن به 20 درصد کم درآمد تعلق میگیرد.
همچنین در زمینه نفت سفید 28 درصد یارانهها به 20 درصد بالایی ثروتمند و 11 درصد یارانهها به 20 درصد دارای درآمد پایین تعلق میگیرد.
صندوق بینالمللی پول همچنین گزارش داده که 19 درصد یارانه بنزین و گازوئیل به 40 درصد کم درآمدتر جامعه و 35 درصد یارانه برق به این قشر تعلق میگیرد.
در این گزارش آمده ایران در سال 2012، سه درصد تولید ناخالص داخلی را به یارانه بنزین و گازوئیل و در سال قبل تر 3.5 درصد تولید ناخالص داخلی را به یارانه برق اختصاص داده است.