|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۶
کد خبر: ۱۹۸۵۱۶
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۰
در سال‌هاي گذشته از کمک‌هاي مديريت شهري اصولگرا به افراد و نهادهاي خاص به نام نهاد مذهبي و فرهنگي نمونه‌هاي زيادي خبري شده است که در کمتر مواردي شهردار سابق درباره آنها شفاف‌سازي کرد. از جمله اين موارد مي‌توان به به‌کارگيري فردي غير‌متخصص، اما فاميل نزديک به يکي از مداحان معروف، اشاره کرد.
  پس از انتشار خبري کوتاه از کمک مالي ١,٥ ميلياردي شهرداري تهران به حسينیه‌اي نزديک به يکي از مداحان معروف، حواشي زيادي در اذهان عمومي به وجود آمده و حالا شهردار تهران به دو معاون مالي و شهرسازي خود دستور داده تا گزارشي را تهيه و شفاف‌سازي کنند و سازمان بازرسي شهرداري تهران هم به پرونده متخلفان احتمالي رسيدگي کند.

چندي قبل خبري منتشر شد که در آن اعلام شد «معاونت فرهنگي شهرداري تهران در چند سال اخير بيش از هزار ميليارد از بودجه اين معاونت را در اختيار حسينيه‌ها، مساجد و حتي مداح‌ها قرار داده است و براي مثال شهرداري منطقه ۵ در مهرماه امسال ١,٥ ميليارد تومان به حسينيه‌اي به نام ريحانه‌‌الحسين پرداخت کرده که متعلق به يکي از مداحان معروف به نام «بني‌فاطمه» است».
پس از آن برخي از اعضاي شوراي شهر تهران به احتمال صحت چنين اخباري که نمونه‌هاي مشابه آن در دوره مديريت سابق کم نبوده است، واکنش نشان دادند و ناهيد خداکرمي در توييتر خود نوشت: «شرم‌آور است که مؤسسه‌ خيريه، قرارگاه، حسينيه، مسجد، هيئت، هبه، مددسرا و مداحي به پوششي براي نهادينه‌شدن فساد و رانت در شهرداري‌ تهران تبديل شده است. کاري بسيار سخت در پيش داريم. مردم و رسانه‌ها همچنان همراهمان باشند».

اين موضوع از سوي روابط عمومي منطقه پنج تکذيب شد و اعلام کردند که هيچ اعتباري به مداح خاصي پرداخت نشده ‌است. در اين توضيح آمده بود که کمک صورت‌گرفته در قالب مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران در راستاي حمايت از فعاليت‌هاي ديني در برنامه و بودجه سال ۱۳۹۶ شهرداري تهران ذيل سرفصل تملک دارايي سرمايه‌اي و تحت مأموريت فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران بوده است که در بندهايي براي توسعه مساجد، حسينيه‌ها و تکايا مبالغي را مشخص کرده است. بر همين اساس مبلغ ۱۰ ميليارد ريال جهت تجهيز و توسعه هيئت ريحانه‌الحسين(ع) در نظر گرفته شده بود که مبلغ هشت ميليارد ريال از اعتبار مذکور در شش ماه نخست سال جاري به شهرداري منطقه ۵ تخصيص داده شده بود و مبلغ ۵.۵ ميليارد ريال به‌صورت غيرنقد در تاريخ ۳۱ خرداد سال جاري و در دوره تصدي مديريت پيشين شهرداري تهران براي حسينيه مذکور درخواست تعهد اعتبار شده و پس از آن بخشي ديگر از اعتبار در دو فقره چک در شهريور ماه و در آغازين روزهاي تصدي شهردار محترم تهران، در منطقه ۵ در وجه حسينيه مذکور پرداخت شده است».

در هفته گذشته و جاري موضوع شفافيت در بندها و تبصره‌هاي بودجه سال ٩٧ و اصلاح موارد غيرضروري که همواره درباره حذف آنها صحبت شده بود، دوباره مطرح شد و در اين ميان شهردار تهران در راستاي شفافيت عملکرد و پايان‌دادن به موضوعاتي که درباره زيرمجموعه خود گفته مي‌شود، دستور پيگيري ويژه حواشي ساخت يک حسينيه را صادر کرد و از معاون شهرسازي و معماري و مالي و اقتصاد خود خواست تا گزارشي از اين موضوع تهيه کنند. نجفي همچنين از معاون مالي خود خواسته با توجه به کمبود شديد منابع، مشخص شود چطور ٨٠ درصد اعتبار اين پروژه در شش ماه نخست سال پرداخت شده است. شهردار تهران در عين حال سازمان بازرسي شهرداري تهران را موظف کرده است پرونده افرادي را که در دو موضوع تخلفات احتمالي مالي و ساختماني ملک مذکور دخالت داشته‌اند، به هيئت رسيدگي به تخلفات اداري منعکس کند.

در سال‌هاي گذشته از کمک‌هاي مديريت شهري اصولگرا به افراد و نهادهاي خاص به نام نهاد مذهبي و فرهنگي نمونه‌هاي زيادي خبري شده است که در کمتر مواردي شهردار سابق درباره آنها شفاف‌سازي کرد. از جمله اين موارد مي‌توان به به‌کارگيري فردي غير‌متخصص، اما فاميل نزديک به يکي از مداحان معروف، اشاره کرد.

کسي که بدون سابقه مرتبط از يکي از زيرمجموعه‌هاي سايپا مديرعامل شرکت بهره‌برداري مترو تهران شد و به‌همراه خود دوستاني را آورد. مديرعاملي که در دوره مسئوليت او يکي از بيشترين جذب‌هاي غيرقانوني در شهرداري تهران رقم خورد و نزديک به سه‌هزار نفر در اين مجموعه در فاصله زماني سال ٩٢ (سال انتخابات) اضافه شدند. اين موضوع در گزارش حسابرسي سال ٩٢ شهرداري تهران که قبلا رحمت‌الله حافظي منتشر کرده، آمده است. در موردی ديگر در کنار موارد متعدد سوله‌هاي مديريت بحران شهر تهران که به اشخاص و برنامه‌هاي تلويزيوني و بانک‌ها و... اجاره داده يا واگذار مي‌شد، يکي از اين سوله‌هاي مديريت بحران تبديل به مرکز ورزشي و خاص يکي از مداحان و سخنرانان مذهبي که از قضا در ستادهاي انتخاباتي محمدباقر قاليباف هم بود،‌شد.

حسن کردميهن که گفته مي‌شد در حمله به سفارت عربستان نقش داشته تا مدت‌ها در سوله مديريت بحران منطقه ١٦ براي گروه‌هايي خاص و نه شهروندان اين محلات، کلاس‌هايي اختصاصي داشت. علاوه بر اين موارد که بارها درباره آنها در «شرق» و رسانه‌هاي ديگر گزارش تهيه شده است، مواردي نظير انتشار تصاوير چک‌هاي ٢٠ ميليوني براي مداحان وجود دارند که هيچ‌گاه مرجع معتبري درباره صحت‌وسقم آنها صحبت تأييد و رد نداشت و مي‌توان گفت پرونده چنين کمک‌ها و وابستگي‌هايي بين شهرداري تهران و افراد و گروه‌هايي خاص از نهادهاي مذهبي در اذهان عمومي باز است و بهتر است در چنين مواردي شفاف‌سازي صورت‌گيرد.

منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین