|
|
امروز: چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۰
کد خبر: ۱۹۸۱۳۴
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۰
کم خونی یکی از شایع ترین مشکلات تغذیه ای در دنیای امروز است که اگر میزان آن در جمعیتی بین 5 تا 19.9 درصد باشد یک معضل بهداشت عمومی خفیف و در صورتی که شیوع آن بین 20 تا 39.9 درصد باشد یک مشکل سلامت عمومی متوسط محسوب می شود. این آمار زمانی یک مشکل سلامت عمومی شدید به شمار می رود که این عدد 40 باشد.
 کم خونی یکی از شایع ترین مشکلات تغذیه ای در دنیای امروز است که اگر میزان آن در جمعیتی بین 5 تا 19.9 درصد باشد یک معضل بهداشت عمومی خفیف و در صورتی که شیوع آن بین 20 تا 39.9 درصد باشد یک مشکل سلامت عمومی متوسط محسوب می شود. این آمار زمانی یک مشکل سلامت عمومی شدید به شمار می رود که این عدد 40 باشد.

شیوع کم خونی در ایران بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در کودکان پیش دبستانی متوسط، در زنان باردار شدید و در زنان در سنین باروری متوسط است.

در زمینه علل و عوامل موثر در بروز و گسترش کم خونی کمبود آهن می توان به فقر بدن از ریزمغذی هایی مانند فولات، ویتامین B12 و ویتامین A اشاره کرد که در کنار آن بیماری های عفونی مانند مالاریا و آلودگی های انگلی از جمله شیستوزوما نیز تأثیر زیادی در ابتلا به کم خونی دارد.

آثار نامطلوب کم خونی فقر آهن در طول بارداری مادر و اوایل دوران کودکی و سپس نوجوانی می تواند جبران ناپذیر باشد. مطالعات نشان داده است که ضریب هوشی کودکان مبتلا به کم خونی فقر آهن 5 تا 10 امتیاز کمتر از کودکان سالم است. همچنین، میزان ابتلا به بیماری های عفونی به دلیل ضعف سیستم ایمنی این کودکان بیشتر است ضمن اینکه کم خونی فقر آهن توان کاری را نیز کاهش می دهد.

نتایج مطالعات زیادی نشان می دهد که کم خونی گریبانگیر همه گروه های سنی و جنسی در کشور است، اما در کودکان و زنان شایع تر است.

از علل کم خونی در کودکان می توان به فقر تغذیه، قطع زود هنگام شیر مادر و شروع تغذیه با شیر گاو تا قبل از 6 ماهگی اشاره کرد.

در سطح کشور، در گروه سنی 6-2سال، 7.4 درصد کودکان کم خونی خفیف، 2.5 درصد کم خونی متوسط و یک درصد کم خونی شدید دارند. برخی بررسی ها نشان می دهند که فقر آهن در بین شیرخوارانی که از شیرخشک استفاده می کنند، شایع تر از آنانی است که شیر مادر مصرف می کنند.

کم خونی در نوجوانان نیز شایع است و آن چنان که مطالعات نشان می دهد شیوع فقر آهن با دختر بودن و افزایش سن ارتباط معناداری دارد. کم خونی و فقر آهن در بین زنان، به ویژه زنان باردار نیز شایع است و در زنان باردار در ماه آخر بارداری نیز بیش از 50 درصد است.

زهرا عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت وگو با فارس از بهبود وضعیت فقر آهن در کشور خبر می دهد و می گوید: کم خونی ناشی از فقر آهن نسبت به سال 80 حدود 50 درصد کاهش یافته است و این کاهش را در تمام مناطق کشور مشاهده می کنیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین