|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۲
کد خبر: ۱۹۷۴۶۵
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۴
نماینده مردم بردسیر و سیرجان گفت: در کمیسیون تلفیق ۲۰۰ تا هزار میلیارد تومان برای جوایز صادراتی در نظر گرفته شده است. جوایز صادراتی از سال ۸۵ تعطیل و تبدیل به معضلی برای کشور شد.
نماینده مردم بردسیر و سیرجان گفت: در کمیسیون تلفیق ۲۰۰ تا هزار میلیارد تومان برای جوایز صادراتی در نظر گرفته شده است. جوایز صادراتی از سال ۸۵ تعطیل و تبدیل به معضلی برای کشور شد.

شهباز حسن پور در نخستین نشست شورای برنامه‌ریزی شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایع دستی که عصر امروز ۲۷ دی‌ماه در عمارت کوشک برگزار شد، بیان کرد: مطمئن باشد از فروردین سال آینده جوایز صادراتی پرداخت می‌شود تا موجب رونق کسب و کار باشد.

او ادامه درباره مشکل بیمه هنرمندان اظهار کرد: اخیرا درباره این موضوع با وزیر کار به جمع‌بندی رسیدیم تا تمامی کسانی که تا کنون تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند، به ویژه در بخش صنایع دستی و فرش به انتخاب خودشان تحت پوشش بیمه روستایی قرار بگیرند. مبلغ بیمه روستایی از ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان است. بیمه روستایی نیز مثل تامین اجتماعی بازنشستگی دارد. پیش از این بیمه روستایی مختص روستائیان بود اما حالا کلیه افرادی که در شهرهای کشور زندگی ‌می‌کنند می‌توانند از این بیمه برخوردار شوند و استفاده کنند.

نماینده مردم بردسیر و سیرجان بیان کرد: می‌توانیم شبکه ایران کالا را در اختیار مجموعه صنایع دستی کشور بگذاریم و در اولین فرصت نشستی را در این مرکز داشته باشیم تا تولید کنندگان و صنعتگران برنامه‌ای که با سلیقه خودشان در نظر گرفته‌اند را برای پخش رایگان در اختیار صدا و سیما قرار دهند. همچنین دوستانی که تمایل داشته باشند می‌توانند اعلام آمادگی کنند تا صفر تا صد تولیدات خود در کارگاه‌هایشان به صورت زنده در صدا و سیما پخش شود.

حسن پور همچنین اعلام کرد: بعد از یک سال و نیم تلاش در مجلس شورای اسلامی، امروز آقای ظریف معاون اقتصادی خود را انتخاب کرد و معاون صنایع دستی می‌توانند وقت بگیرند تا اولین جلسه‌شان را هفته آینده برگزار کنند. یکی از دستورالعمل‌های معاون اقتصادی پیگیری صنایع دستی است تا بروشور صنایع دستی استان‌ها به کلیه سفارت‌خانه‌ها ارسال شود و بتوانیم نمایشگاه‌هایی در کشورهای خارجی داشته باشیم. متاسفانه ما در ۸۰ درصد از کشورهای جهان هیچ حضوری نداریم.

از ما و دولت هیچ خیری به شما نمی‌رسد

او با بیان اینکه از ما و دولت هیچ خیری به شما نمی‌رسد، گفت: باید این موضوع را بپذیرید و تغییر رویکرد دهید و دست‌تان به سوی دولتی‌ها دراز نباشد. عملا مجلس شورای اسلامی نمی‌تواند ۲ تا ۳ درصد در برنامه‌ها تغییر ایجاد کند. ما نیز به آقای مونسان – رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری –امید بسته‌ایم. ما ۸۰ میلیون جمعیت داریم در حالی که هنوز هشت میلیون گردشگر هم نداریم.

نماینده مردم بردسیر و سیرجان درباره حذف مالیات بر ارزش افزود صنعتگران نیز بیان کرد: با رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور- سید کامل تقوی‌نژاد – هماهنگ کنید تا در اولین فرصت جلسه‌ای در این زمینه داشته باشیم و به جمع‌بندی برسیم و بخش عمده تولیدات صنایع دستی صادر تا نیازی به ارزش افزوده نباشد.

حسن پور همچنین اعلام کرد: آمادگی داریم برای کلیه کسانی که تمایل دارند نمایندگی گلیم سیرجان را در شهرهای خودشان فعال کنند وام قرض الحسنه بدهیم. همچنین به افرادی که به ازای هر نفر ایجاد اشتغال کنند، ۲۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه با سود ۲ درصد پرداخت می‌کنیم.

پاسپورت معنوی کشور ما، فرش ماست

علی وقف چی – رییس فراکسیون فرش و صنایع دستی نیز در این نشست توضیح داد: امروز نیاز به فرهنگ‌سازی جهانی برای صلح جهانی داریم و ارزان‌ترین آن صادرات محصولات فرهنگی(صنایع دستی و فرش) است. امروز  پاسپورت معنوی فرش ماست و می‌تواند در جهان بالنده باشد.

او با بیان اینکه معتقدیم باید خلاء‌های قانونی رفع شود، گفت: فراکسیون فرش و صنایع دستی بزرگترین فراکسیون مجلس است. زمانی که سفیر بلژیک از نمایشگاه فرشی در زنجان بازدید می‌کرد وقتی متوجه این موضوع شد، دلیل آن را پرسید و من پاسخ دادم ما تصمیم داریم تا جایگزینی برای نفت داشته باشیم. باید حتما محصولات‌مان صادرات محور باشد.

رییس فراکسیون فرش و صنایع دستی درباره بیمه هنرمندان اعلام کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت صنعت، معدن و تجارت دغدغه‌هایشان را مطرح کردند و پیشنهاد شد بیمه ۵۰۰ هزار نفر از هنرمندان تامین شود. امید وارم این اتفاق مبارک بیفتد.

وقف‌چی همچنین مهمترین دلیل حذف مالیات بر ارزش افزوده در طرح حمایت از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی کشور از سوی شورای نگهبان را مطرح شدن این موضوع در قانون مالیات دانست.

او اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی این ظرفیت را دارد که به صورت همه جانبه در خدمت صنعتگران و هنرمندان باشد تا هم کارنامه درخشانی از خود به جا بگذارد و هم دغدغه هنرمندان بر طرف شود.

تصور ایتالیایی‌ها از ثبت جهانی مریوان برای کلاش

منصور مرادی- نماینده مردم مریوان در مجلس نیز بیان کرد: وقتی «کلاش» (گیوه) مریوان ثبت جهانی شد، ایتالیایی‌ها فکر می‌کردند مریوان به عنوان یک شهر اسلحه سازی ثبت جهانی شده است.  

او ادامه داد: امروز وقتی از توسعه صحبت می‌شود منظور توسعه همه جانبه است. ۱۰۶ هزار میلیارد دلار در بودجه سال ۱۳۹۷  در نظر گرفته شده که پیش بینی می‌شود کاهش پیدا کند. کردستان یک استان فرهنگی است اما به دلیل دید کوتاه مسئولان محروم نگه داشته شده است. اگر برنامه دولت کوچک کردن آن است باید توجه ویژه‌ای به صنایع دستی داشته باشد زیرا این «هنر- صنعت» بدون سرمایه آن چنانی درآمدزایی زیادی دارد. کردستان ۷۴ نوع صنایع دستی دارد و با توجه به افزایش حاشیه شهرنشینی می توانیم با توجه به صنایع دستی برنامه‌ای برای توسعه روستاها داشته باشیم.

پیشنهاد کمیته نماینده شهرهای جهانی و ملی

بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور نیز در این نشست گفت:ما بیشترین تعداد شهرهای جهانی را در چهار سال اخیر به خودمان اختصاص دادیم. در آستانه گذار از یک دوره شهری به دوره دیگری هستیم و این نشان می‌دهد که شهرهای ما به عنوان مراکز سکونت در حال تغییر هویت هستند.

او ادامه داد: بزرگترین مراکز تولید برخلاف گذشته در شهرها وجود دارد. ما از شهرهای کوچک به کلانشهر و دنیای شهری رسیدیم. شهرها در حال پوست‌اندازی هستند و آنچه که مهم است دنبال هویت و ماهیت تازه می‌گردند به همین دلیل نهادهایی، عناوینی مثل شهرهای جهانی را می‌دهند تا هویت تازه‌ای ایجاد شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور اضافه کرد:یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به هویت‌بخشی کمک کند،صنایع دستی است. وقتی اسم شهری تغییر می‌کند یعنی تولد مجددی صورت گرفته است. ما به دنبال صرف نام تازه نیستیم آنچه مهم است این است که نقش خودشان را در پشت شهرهای مدرن ایفا و تخصص‌گرایی در آنها ایجاد شود.

نامورمطلق در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت:انتخاب شهر ملی و روستای جهانی پیشنهاد ایران بود که در شورای جهانی مصوب شد و بعد از انتخاب شهرها و روستای جهانی رقابت خوبی بین شهرهای کشور ما ایجاد شده است. به عبارتی همه شهرها آرزو دارند یکی پس از دیگری جهانی شوند. این امر موجب می‌شود صادرات صنایع دستی افزایش پیدا کند. در اوایل دولت یازدهم حدود ۱۰۰ میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشتیم که این رقم اکنون به ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.

همچنین معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی پیشنهاد داد:کمیته نماینده شهرهای جهانی و ملی را نیز داشته باشیم.

در ادامه این مراسم دبیران شهرهای جهانی نیز به مدت پنج دقیقه درباره اقداماتی که تاکنون در این شهرها بعد از عنوان جهانی انجام شده و همچنین خواسته‌هایشان صحبت کردند.

فرش به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگردد

فرشاد به‌آفرین دبیر شهر جهانی تبریز نیز بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری متولی فرش دستباف نیست اما پرونده تبریز با عنوان شهر جهانی فرش از سوی این سازمان تشکیل شد. ما در تبریز از سایر ارگان‌ها برای کسب این عنوان تلاشی ندیدیم اما با اقداماتی که سازمان انجام داد توانستیم از نظر تبلیغی و ماهوی تاثیرات خود را بگذاریم.

او درباره اینکه چرا تبریز به عنوان شهر جهانی فرش انتخاب شد، توضیح داد: بیش از ۲۰۰ هزار بافنده در استان آذربایجان‌شرقی مشغول به کار هستند و حدود ۳۵ درصد از فرش کشور در تبریز تولید می‌شود. همچنین وجود دانشگاه فرش که یکی از دانشگاه‌های ممتاز محسوب می‌شود دلیل انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی بود. حدود ۲۰۰۰ واحد صنعتی و فروش فرش در این شهر وجود دارد. همچنین ۱۲ بازارچه و تیمچه در داخل بازار تبریز در حوزه فرش فعالیت می‌کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی تبریز درخواست کرد فکری به حال فرش شود زیرا درخواست هنرمندان و بافندگان این است که فرش به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگردد.

درخواست برای حذف مالیات ارزش بر افزوده صنعتگران

علیرضا قاسمی دبیر شهر جهانی لالجین همدان نیز گفت: لالجین هزار کارگاه سفال و بیش از۴۰۰۰  صنعتگر داشت اما بعد از کسب عنوان جهانی شهر سفال پیشرفت‌های خوبی در این زمینه کرده است. قبل از آنکه این شهر ثبت شود اعتبارات عمرانی به آن تعلق نمی‌گرفت. پیگیری‌های صنایع دستی در سطح محدودی بود اما بعد از کسب عنوان جهانی اتفاقات خوبی افتاد و حتی در کشور هلند صاحب فروشگاه دائمی سفال لالجین هستیم.

او ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی برای دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت آن انجام شده تا از استادان سایر شهرهای جهانی در این حوزه استفاده کنیم. همچنین استانداردهای نقاشی روی سفال با همکاری معاون صنایع دستی کشور تدوین شده که در زمینه بازاریابی کمک می‌کند.

قاسمی درخواست کرد قانونی تصویب شود تا هنرمندان صنایع دستی از مالیات ارزش افزوده معاف شوند زیرا صنعتگران و تولیدکنندگان این حوزه قشر ضعیفی محسوب می‌شوند.

اصفهان قابلیت برگزاری نمایشگاه بین‌المللی را دارد

جعفر صالحی دبیر شهر جهانی اصفهان نیز در این نشست گفت: استان اصفهان بالاترین نشان ملی و مهر اصالت در حوزه صنایع دستی را دارد. این استان بیش از ۴۰ هزار هنرمند و بیش از ۷۰۰ فروشگاه صنایع دستی دارد. در واقع بزرگترین موزه دنیا و قلب تپنده صنایع دستی در اصفهان است.

او از نمایندگان مجلس حاضر در این نشست درخواست کرد: فرش به دامان خانواده صنایع دستی برگردد. همچنین از ظرفیت ۶۵ کشور اسلامی که عضو سازمان ارتباطات اسلامی هستند در حوزه مراودات فرهنگی استفاده شود.

صالحی بیان کرد: شهر اصفهان قابلیت برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی را دارد و این موضوع باید در دستور کار قرار بگیرد. ما عنوان نمایشگاه بین‌المللی سیمرغ را نیز انتخاب کردیم.

اعلام میزبانی مریوان برای استقبال از شورای شهرهای جهانی آسیا و اقیانوسیه

حامدی دبیر شهر جهانی مریوان با عنوان کلاش (گیوه) نیز بیان کرد: مریوان می‌تواند در ابتدای سال ۹۷ میزبان شهرهای جهانی آسیا و اقیانوسیه باشد. این شهر بیش از ۳۵۰۰ صنعتگر و بیش از ۴۶۰ واحد کارگاهی فعال در حوزه کلاش‌بافی دارد. این شهر ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارد اما هنوز زیرساخت‌های آن فراهم نشده است.

حامدی اضافه کرد:در مدت کوتاهی که این شهر ثبت جهانی شده توانستیم زمینی برای دبیرخانه دائمی این شهر بگیریم. همچنین در نظر داریم شهرک و بازارچه‌ای در مریوان ایجاد کنیم اما برای این کار نیاز شدید به کمک‌های فنی و اعتباری داریم. همچنین قرار است رشته کلاش‌بافی را با کمک آموزش و پرورش در هنرستان‌های این شهر دنبال کنیم.

۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای روستای جهانی کلپورگان

بهروز عیسی زهی معاون صنایع دستی سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: روستای کلپورگان در ۲۵ کیلومتری شرق سراوان قرار دارد و تا مرز پاکستان ۷۰ کیلومتر فاصله دارد. بیشتر فعالیت مردم در این روستا قاچاق سوخت است. پیشنهاد ثبت جهانی این روستا را آقای نامور دادند که از آن استقبال شد.

او با بیان اینکه این روستا به تازگی ثبت شده و اقدامات زیادی تاکنون برای آن انجام نشده است، گفت: در این مدت کوتاه تور اختصاصی برای انجمن سفال و سرامیک داشتیم. همچنین ۱۵ بهمن‌ماه نشست تخصصی بسته‌بندی سفال کلپورگان برگزار می‌شود. همچنین ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای ایجاد زیرساخت در نظر گرفته شده است زیرا شهر سراوان فاقد امکانات و زیرساخت‌های لازم برای پذیرش گردشگر است که امیدواریم هرچه زودتر این زیرساخت‌ها فراهم شود.

گوهرسنگ‌ها جدا از طلا و جواهر نیست

ملیحه سلطانی دبیر شهر جهانی مشهد به عنوان گوهرسنگ‌ها نیز اعلام کرد: گوهرسنگ‌ها جدا از طلا و جواهر نیست. مشکل اساسی‌ای که ما در این حوزه داریم مالیات بر ارزش افزوده است که تولیدکننده را فلج کرده متاسفانه از ۳۰۰ کارگاه ۱۰۰ کارگاه مشغول به کار هستند. سرمایه‌گذاران در این حوزه نیز طالب وام نیستند و نیاز به کمک و حمایت دارند تا پا بگیرند.

گلیم سیرجان مشکل فروش دارد

غلامرضا فرخی معاون صنایع دستی کرمان نیز بیان کرد: ما در سیرجان مشکل تولید نداریم و تنها مشکل ما فروش است. زیرا ۸۰ درصد محصولات به شکل غیررسمی به فروش می‌روند.همچنین بیمه صنعتگرانی که در کارگاه‌ها مشغول به کار می‌شوند از سوی سازمان بیمه‌گر قطع می‌شود و این یکی از مشکلات بزرگ ماست. ما نیاز داریم تا هنرمندان به صورت متمرکز در کارگاه‌های گلیم‌بافی فعالیت کنند و گردشگران داخلی و خارجی این فعالیت را از نزدیک ببینند.همچنین در راستای معرفی این شهر جهانی چند بوم‌گردی در دارستان دهکده جهانی گلیم راه‌اندازی شده است.

گزارشی از روستاها و شهرهای ملی صنایع دستی

ویدا توحدی رییس بخش بین‌الملل و مشاور معاونت صنایع دستی نیز با اعلام اینکه شورای انتخاب شهرهای ملی صنایع دستی را تشکیل داده‌ایم،گفت:شاخص‌های جهانی را روی شهرها و روستاهای ملی متمرکز کردیم تا پرونده‌هایی که درخواست می‌شود به این شورا فرستاده شود.از زمانی که فهرست شهرهای ملی شکل گرفت پنج شهر و روستای ملی انتخاب شد و اتفاقات خوبی در این زمینه افتاد. به عنوان مثال میبد به عنوان شهر زیلو شاهد ۱۴ درصد رشد بافنده، ۳۴ درصد رشد نمایشگاه و ۱۱ درصد رشد کارگاه‌های کوچک بوده است. همچنین تغییرات بسیاری در کارگاه‌های رنگرزی افتاد و تلاش برای رنگرزی گیاهی افزایش پیدا کرد.

او ادامه داد: روستای خراشاد در حوزه حوله‌بافی با رشد ۱۰۰ درصدی همراه شده است. پیش از این ۲۴۰ هنرمند در این روستا فعالیت می‌کردند که این  تعداد به ۳۵۰ نفر رسید. همچنین ۲۰ کارگاه حوله‌بافی با تکنولوژی روز راه‌اندازی شد که در حال حاضر ۶۳ نفر می‌توانند با این دستگاه‌ها فعالیت کنند.

توحدی اضافه کرد:همچنین شهر ملایر با رشد ۳۱ درصدی کارگاه‌ها و با رشد ۲۴ درصدی حوزه‌های تجاری و راه‌اندازی ۵ بازارچه صنایع دستی همراه بوده است.

رییس بخش بین‌الملل و مشاور معاونت صنایع دستی همچنین به رشد ۶۳ درصدی سفال شهررضا و افزایش فعالیت هنرمندان گیوه‌باف نودشه کرمانشاه از ۱۰۰ به ۳۰۰ نفر خبر داد.

او به روستای «فشتکه گیلان» اشاره کرد که در حوزه حصیربافی ثبت ملی شده است و گفت: حصیربافان این روستا از ۳۰۰ نفر به ۴۰۰ نفر افزایش پیدا کرده‌اند.

توحدی با اشاره به اینکه گنبد کاووس بزرگترین موزه فرش را دارد، گفت: بعد از ثبت ملی این شهر ۱۸۰ شرکت تعاونی در آن فعال است و  اولین نمایشگاه فرش نیز در آن برگزار شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین