کد خبر: ۱۹۶۵۱۱
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۲
علم این قابلیت را دارد که چشم های شما را به عجایب و شگفتی های جهان و زیبایی های طبیعت باز کند اما علم همیشه خوشایند نیست. بدون تاریکی هیچ وقت روشنایی میسر نیست و برای هر شناخت بی نظیر جدیدی که از دنیا بدست می آوریم، با واقعیتی که رویای ما را خراب می کند روبرو می شویم، واقعیتی که همیشه تلخ است.
علم این قابلیت را دارد که چشم های شما را به عجایب و شگفتی های جهان و زیبایی های طبیعت باز کند اما علم همیشه خوشایند نیست. بدون تاریکی هیچ وقت روشنایی میسر نیست و برای هر شناخت بی نظیر جدیدی که از دنیا بدست می آوریم، با واقعیتی که رویای ما را خراب می کند روبرو می شویم، واقعیتی که همیشه تلخ است.

اما علم هیچ اهمیتی به این که ما در مورد واقعیت چه حسی خواهیم داشت نمی دهد. برخی واقعیات علمی در مورد جهان و به خصوص ذات انسان اگر چه ما را با دنیایی تازه و ناشناخته آشنا می کنند اما در عین حال ما را نیز ناامید خواهند کرد. در ادامه این مطلب به برخی واقعیت های علمی که ممکن است دوست نداشته باشید به عنوان یک انسان بشنوید آشنا خواهیم کرد.

۸- اغلب انسان ها نمی توانند ۱۰ دقیقه را بدون دروغ گفتن سپری کنند
قصد توهین نداریم اما شما یک دروغگو هستید! صادقانه بگویم اگر شما دروغگو نباشید احتمال این که به یک اختلال اجتماعی مبتلا باشید زیاد است زیرا همه دروغ می گویند. این که هر انسان تا چه اندازه دروغ می گوید شما را شگفت زده خواهد کرد. مطالعه ای که در دانشگاه ماساچوست انجام گرفته نشان می دهد که ۶۰ درصد از افراد در طی یک گفتگوی ۱۰ دقیقه ای بین دو تا سه دروغ می گویند. ۸۶ درصد از افراد به طور مستمر به والدین خود دروغ می گویند که این عدد در مورد دروغ به دوستان و همسر به ترتیب ۷۵ و ۶۹ درصد است. بیش از ۴۰ درصد افراد در رزومه کاری خود دروغ می گویند و بیش از ۹۰ درصد افراد نیز در روابط خود در شبکه های اجتماعی دستکم یک دروغ گفته اند.
جالب تر این که ۳۰ درصد از افراد حتی در مورد این که فیلم «پدر خوانده» را دیده اند نیز دروغ می گویند. بدون شک شما که این مطلب را می خوانید نیز امروز در مورد خاصی دروغ گفته اید؛ خواه این دروغ ادعای خواندن یک کتاب کلاسیک باشد یا دلیل این که ۱۰ دقیقه دیرتر سر کار خود حاضر شده اید. همه ما دروغ می گوییم و همیشه نیز این کار را می کنیم. اگر با این ادعا موافق نباشید بدون شک یک دروغگویید! قصد توهین نداریم خواننده عزیز اما این واقعیت است!

۷- بچه داشتن یکی از افسرده کننده ترین چیزهای ممکن است
«یه خورده تغییر و شادی»! این همان چیزی است که برخی برای بچه دار شدن عنوان می کنند. برخلاف آن چه که تصور می شود، بچه دار شدن شدن سریع و در تعداد فراوان تاثیر مخربی بر احساس شادی والدین دارد که می توان آن را با اتفاقات ناخوشایندی مانند طلاق، بیکاری و حتی مرگ همسر یا یکی از عزیزان مقایسه کرد. مطالعه ای که نتایج آن در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، زندگی ۲٫۰۰۰ زوج بدون فرزند را در آلمان مورد بررسی قرار داده و به طور مرتب میزان رضایت از زندگی آن ها را پایش می نمود. این تحقیق بیش از دو سال قبل از تولد اولین فرزند این زوجین آغاز شد.
بیش از ۷۰ درصد والدین اعلام کردند که پس از متولد شدن اولین فرزند، میزان شادی و رضایت آن ها از زندگی کاهش یافته است. روی هم رفته این والدین پس از بدنیا آمدن اولین فرزندشان احساس نارضایتی بیشتر و خوشحالی کمتری را در مقایسه با هنگام از دست دادن کار یا از دست دادن همسرشان تجربه کرده بودند. با این وجود از خوش شانسی نسل بشر، میلیون ها سال تکامل باعث شده که همچنان فرزند آوری ادامه داشته باشد حتی اگر این موضوع به خراب شدن زندگی شما منجر شود.

۶- کره زمین بیش از نیمی از حیات وحش خود را در ۴۰ سال اخیر از دست داده است
از دهه ۱۹۷۰، بیش از ۵۰ درصد از گونه های جانوری کره زمین، چه در خشکی و چه در دریا، منقرض شده اند. برای این که به شرایط «انقراض انبوه» برسیم باید این عدد به ۷۵ درصد برسد که بر اساس برآوردها در ۲۰۰ سال آینده به آن خواهیم رسید. این شرایط انسان را در شرایطی قرار می دهد که شهاب سنگ ها باعث از بین رفتن نسل دایناسورها شدند. تنها تفاوت این است که از بین رفتن تمامی دایناسورها بیش از ۳۳٫۰۰۰ هزار سال طول کشید اما از بین رفتن حیات وحش در حال حاضر با ۱۶۵ بار سرعت بیشتر از آن زمان رخ خواهد داد. این انقراض گسترده بدون شک تاثیر مخرب بسیار زیادی بر روی زندگی بشر خواهد داشت. بر اساس برآوردها تنها در سال آینده بیش از ۲۰۰ گونه جانوری از بین خواهند رفت.

۵- به احتمال فراوان هیچگاه نخواهیم توانست از منظومه شمسی فراتر برویم
وقتی که به آینده فکر می کنیم معمولاً انسان ها را می بینیم که در حال نگاه کردن به مناطق دور دست کهکشان هستند، جوامعی را در دورترین نقاط کهکشان بوجود آورده اند و در کل انسان را یک موجود کهکشان نورد می بینیم. با این وجود، با توجه به وسعت بی انتهای کهکشان به نظر می رسد که هیچگاه رنگ فضای خارج از کهکشان خود را نخواهیم دید. نزدیک ترین ستاره به ما تنها ۴ سال نوری با ما فاصله دارد اما طی کردن همین مسافت نیز با پیشرفته ترین فضاپیمایی که انسان ساخته بیش از ۱۹٫۰۰۰ سال طول کشید.
علاوه بر این موضوعی به نام «محاسبه انتظار» را نیز در نظر گرفت زیرا در صورتی که فضاپیماهای بسیار پیشرفته تری نیز بسازیم و به سمت این ستاره روانه کنیم، به دلیل تفاوت زمانی بسیار زیادی که وجود دارد، در حین سفر این فضاپیما و در میانه های راه تکنولوژی های جدیدی در زمین توسعه خواهد یافت که فرستادن سفینه قبلی که هنوز به مقصد هم نرسیده است را منسوخ و تنها هدر دادن منابع خواهد کرد. بر اساس محاسبات محققان زودترین زمانی که ما می توانیم منظومه شمسی خود را ترک کنیم ۱٫۱۰۴ سال دیگر خواهد بود و برخی دیگر نیز بر این باورند که امکان ترک منظومه شمسی به هیچ عنوان میسر نخواهد شد.

۴- مغز انسان در حدود ۲۷ سالگی شروع به تحلیل رفتن می کند
چرا کسانی که بیست و اندی سال دارند وقتی که حرف از افراد بالای ۸۰ سال به میان می آید می گویند آن ها دیگر خیلی پیر هستند؟ خب آن ها پر بیراه نمی گویند. مطالعاتی که توسط گروهی از محققان دانشگاه ویرجینیا انجام شده نشان می دهد که در حدود سن ۲۷ سالگی تجارب مربوط به کاهش قدرت شناختی در افراد آغاز می شود. بر اساس این مطالعات بیشتر قدرت ذهنی در سن ۲۲ سالگی رخ می دهد و در سن ۲۷ سالگی قدرت منطق انتزاعی، سرعت مغز و توانایی حل مسئله شروع به کاهش یافتن می کند. حافظه نیز از سن ۳۷ سالگی در مسیر زوال قرار می گیرد.
از این رو بهتر است قبل از رسیدن به سن ۴۰ سالگی فکرهای سخت و سنگین خود را انجام داده باشید. نکته امیدوار کننده این است که دانش کلی و زبانی افراد تا دهه ۶۰ زندگی نیز در حال پیشرفت است اما به دلیل کاهش قدرت ذهن و حافظه تنها نمی توانید آن ها را به یاد بیاورید.

۳- شما نمی توانید ذهنیت کسی را تغییر دهید
خوب بود اگر زمانی که با کسی توافق نداشتید می توانستید به بخش منطقی مغز او دسترسی داشته باشید. در هر صورت انسان ها قدرت منطق و نتیجه گیری بالایی دارند. غیر از این است؟! اما افسوس که کاملاً اینچنین نیست. در واقع انسان ها تنها میمون هایی ترسیده هستند که کفش به پا می کنند و این که از کسی بخواهید نطرش را بر اساس منطقه و استدلال تغییر دهد، به ویژه در مورد موضوعی که به شدت شیفته آن است، مانند این خواهد بود که از او بخواهید دندانهایش را عوض کند. متاسفانه مشخص شده که انسان ها به سختی راضی می شوند دست از سلاح هایشان (افکارشان) بردارند حتی زمانی که با مدارک مستدل و منطقی به آن ها نشان داده می شود که در اشتباه هستند. در واقع هر چه بیشتر به چالش کشیده شوند کله شق تر شده و از پذیرفتن واقعیت بیشتر فرار خواهند کرد.
در یک آزمایش میدانی بسیار جالب از رأی دهندگان آمریکایی که مخالف سیاست های اقتصادی اوباما بودند خواسته شد که به یک نمودار در مورد عملکرد اقتصادی او نگاه کنند. بر اساس این نمودار در دوران زمامداری وی افزایش قابل توجهی (در حدود یک میلیون شغل) در میزان ایجاد شغل در کشور به طور مداوم دیده می شد. وقتی که از آن ها پرسیده شد که به نظر شما در دوران اوباما، مقدار ایجاد شغل افزایش یافته، ثابت مانده و یا کاهش یافته است، اغلب آن ها به نمودار نگاه کرده و اعلام کردند که این شاخص کاهش یافته است! پس بهتر است شما هم همین الان از این کار دست بردارید!

۲- چاقید چون چاقید و تقصیر ژن هایتان نیست
معمولاً افراد زمانی که تلاش هایشان برای کاهش وزن با شکست مواجه می شود ژن های خانوادگی شان را عامل این ناکامی می دانند. با این وجود اگر چه بررسی دی ان ای می تواند معیار خوبی برای تعیین وزن شخص و توصیف تراکم بافت چربی بدن وی باشد اما با آوردن چنین بهانه هایی تنها می خواهیم از زیر بار ورزش کردن و کاستن از غذاهای خوشمزه و چرب و شیرین فرار کنیم. ژنتیک بسیار کند تغییر می کند و رشد سریع چاقی و افزایش وزن در سه دهه اخیر در سراسر جهان نشان دهنده این است که نه ژنتیک بلکه عوامل محیطی در چاق شدن جمعیت زمین نقش دارند که از این میان می توان به تولید غذاهایی با کالری بسیار بالا و کاهش فعالیت های بدنی روزمره اشاره کرد. مشکل دیگر این است که افراد چیز زیادی در مورد تغییرات ژنتیکی نمی دانند.

اگر چه ممکن است ژن ها باعث شوند که در برابر وسوسه خوردن برخی از غذاهای ناسالم یا اعتیاد به غذاهایی خاص مقاومت کمتری داشته باشید اما در چاق شدن شما هیچ دخالتی ندارند. اگر چه متابولیسم نیز از فردی به فرد دیگر متغیر است اما افرادی که رژیم غذایی مشابهی داشته و فعالیت های فیزیکی مشترکی دارند معمولاً حجم بدنی یکسانی دارند. اگر چه برای کسانی با ژنتیک خاص مقاومت در برابر وسوسه های ناسالم زندگی امروزی سخت تر است اما این واقعیت بدان معنا نیست که وزن شما از پیش تعیین شده است.

۱-شاید برای بازگرداندن شرایط آب و هوایی به حالت قبل دیگر خیلی دیر شده است
همواره می شنویم که سیاستمداران از تلاش برای کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی صحبت می کنند و بسیاری از ما دقایقی از وقت باارزشمان را به جدا کردن شیشه از پلاستیک در زباله هایمان اختصاص می دهیم تا شاید از وقوع جهنمی بزرگ در آینده برای فرزندانمان جلوگیری کنیم. اما به باور بسیاری از کارشناسان دیگر خیلی دیر شده است و کشتی زمین به راه افتاده و باید به جای دیگری سفر کرد. در حالی که انسان ها در حال محاسبه ی میزان تاثیر دود خودروهای چهار در خود در مقوله تغییرات آب و هوایی هستند، آن قدر از ذخایر یخی قطب جنوب از بین رفته است که دیگر هیچ گاه به نقطه سابق باز نخواهد گشت. این یخچال های قطبی مانند یخچال های طبیعی زمین عمل می کردند و آب شدن آن ها سرعت گرم شدن کره زمین و عواقب ناگوار آن را تشدید خواهد کرد.

در حال حاضر چین بزرگ ترین کشور تولید گازهای گلخانه ای است و سیستم سیاسی این کشور نیز همواره به دنبال رشد اقتصادی بیشتر است که تنها با سوزاندن مقادیر بیشتری از سوخت های فسیلی امکان پذیر خواهد بود. در واقع سبز کردن صنعت چین بسیار بیشتر از آن چه که فرصت داریم وقت خواهد برد. البته این بدان معنا نیست که تلاش برای کاهش گازهای گلخانه ای بیفایده است اما این تلاش در حال حاضر تفاوت بین تمایل به نوشیدن ادرار تصفیه شده یا از بین رفتن نسل بشر است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین