|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
کد خبر: ۱۹۶۳۸۹
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰
وقتی دوش آب سرد می گیرم احساس می کنم سرم بی نهایت داغ است. تقریباً مثل CPU یک رایانه. آیا مغز ما هم مانند پردازشگر رایانه موقعی که خنک تر می شود بهتر کار می کند؟
 وقتی دوش آب سرد می گیرم احساس می کنم سرم بی نهایت داغ است. تقریباً مثل CPU یک رایانه. آیا مغز ما هم مانند پردازشگر رایانه موقعی که خنک تر می شود بهتر کار می کند؟

اولین پاسخی که به این پرسش می توان داد این است که یکی از وظایف مهم مغز تنظیم و حفظ دمای بدنمان است.

دمای بدن نمی تواند بیش از حد بالا یا بیش از حد پایین بیاید وگرنه کار تمام اعضا از جمله مغز متوقف می شود. بنابراین دمای واقعی مغز به اندازه دمای محیط تغییر نمی کند. اما این پرسش را می توان به شکل دیگری مطرح کرد و آن این که آیا وقتی هوا خیلی گرم است مغزمان خوب کار می کند؟

پاسخی که به این پرسش می توان داد این است که برای بدنمان مشکل تر است که وقتی گرممان است خنکمان کند تا این که وقتی هوا سرد است گرممان کند. هر دوی این فرآیندها (خنک کردن و گرم کردن بدن) انرژی مصرف می کنند. برای هر دوی این فرایندها گلوکز مورد استفاده قرار می گیرد و گلوکز آن چیزی است که به بدن ما توان و نیرو می دهد و همچنین به مغزمان هم قدرت و توان می دهد.

بنابراین یک نظریه این است که وقتی هوا خیلی گرم است، ما در واقع نمی توانیم تصمیم گیری های خیلی خوبی انجام دهیم. چنان که برخی از مطالعات نشان می دهد مردم معمولاً وقتی هوا خیلی گرم است راحت تر کالایی را برای خرید انتخاب می کنند.

دلیلی که برای این وضعیت ذکر می شود این است که بدن ما مقدار زیادی از انرژی اش را صرف این می کند که خودش را خنک کند و گلوکز کافی باقی نمی ماند که به مغز ما نیرو و توان و در نتیجه قدرت تصمیم گیری بدهد.

این وضعیت در هنگام سفر هم پیش می آید. هنگامی که به شهر دیگری سفر می کنیم ممکن است با دماهای دیگری مواجه می شویم. مغز واقعاً خیلی خوب خودش را با دماهای جدید تطبیق می دهد. بدنمان بسیار سخت کار می کند تا خودش را با دمای جدید تطبیق دهد و این باعث می شود هیچ توانی برای تصمیم گیری خوب باقی نماند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین