به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛ابوالفضل حسنبیگی در گفتوگو با ایسنا درباره نتیجه جلسه کمیسیون امنیت ملی برای بررسی اعتراضات اخیر، بیان کرد: کمیسیون امنیت ملی بعد از رصد اقدامات انگلیس، عربستان، اسرائیل و آمریکا درباره اغتشاشات، روز گذشته جلسهای را با حضور همه مسئولان و معاونان سازمانهای امنیتی، انتظامی و وزارتخانههای کشور و اطلاعات تشکیل داد که در این جلسه ریشه رخ دادن اتفاقات اخیر مورد بررسی قرار گرفت.
وی توضیح داد: برخی کشورهای همسایه بخصوص عربستان کمکهای مالی و آموزشهای نظامی برای خرابکاری و کارهای تروریستی با کمک اسرائیل انجام داده بود چون هدف آنها ضربه زدن به ملت ایران است. آنها از چند ماه پیش نیروهای خود را آموزش داده بودند تا در صورت وقوع اعتراضی، ناآرامی در کشور به وجود آورند. با این برنامه که بعد از به وجود آمدن ناآرامیها ترامپ با سوء استفاده از موقعیتش از طریق سازمان ملل بخواهد رسما در امور داخلی ایران دخالت کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به هوشیاری ملت ایران نسبت به این اقدامات، گفت: در حالیکه این افراد از چند ماه گذشته در خارج از مرزها آموزشهایی برای ایجاد ناآرامی در ایران دیده بودند برای ورود به مرزهای کشور تلاش میکردند که برخی از آنها با هوشیاری سازمانهای امنیتی کشورهای همسایه قبل از رسیدن به مرزهای داخلی کشور شناسایی و دستگیر شدند.
حسنبیگی ادامه داد: تعدادی دیگر نیز به مرزهای کشور رسیده که با هوشیاری نیروهای انتظامی، امنیتی و مرزی دستگیر و یا کشته شدند و یا اینکه به داخل خاک همسایه فرار کردند. در جریان فرار نیز برخی از آنها توسط نیروهای امنیتی کشورهای همسایه دستگیر شدند.
وی یادآور شد: با توجه به اعتراضات اخیر مردم مال باخته همچون سپردهگذاران موسسات کاسپین، البرز و سایر موسسات مالی و اعتباری و یا تجمعات بازنشستگان برای احقاق حقوقشان، این کشورها از ماههای گذشته افرادی را آموزش داده بودند تا در جریان تجمعات حضور پیدا کرده و دست به اغتشاش زنند که خوشبختانه مردم ما با آگاهی متوجه شده و صف خود را از اغتشاشگران جدا کردند.
به گفته حسن بیگی، بنای این افراد انجام خرابکاری و عملیات انتحاری در تجمعات بود که سربازان گمنام امام زمان آنها را در نقاط مختلف شناسایی و دستگیر کردند. از طرفی دیگر تعدادی از اراذل و اوباش و معتادان توسط این سازمانها سازماندهی شدند تا در جریان اعتراضات و تظاهرات اقدام به شکستن شیشههای بانک، تخریب اموال عمومی و حتی تعرض به ناموس، جان و مال مردم کنند، افرادی که بیشتر آنها شناسایی شدند.
این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به چگونگی تلاش این سازمانها برای ادامه اغتشاشات، گفت: آنها از طریق تلگرام به دامن زدن به اعتراضات و تهییج افکار عمومی پرداختند. با طرح موضوعاتی همچون افزایش 50 درصدی قیمت بنزین و یا تفاهم دولت و مجلس برای افزایش قیمتها سعی کردند که با انتشار مطالبی از طریق تلگرام مردم را به خیابانها آورده تا اقدامات خرابکارانهاش را انجام دهند.
وی با بیان اینکه اسناد متقنی از کمکهای مالی و آموزشهای نظامی و دادن تجهیزات خرابکاری از سوی عربستان وجود دارد، بیان کرد: با توجه به اینکه آمریکا برنامههایی برای ادامه این اقداماتش دارد، ما در کمیسیون امنیت ملی تاکید کردیم که باید فرماندهی مشخصی برای مقابله با این اقدامات وجود داشته باشد چون اسناد متقنی از کمکهای مالی و آموزش نظامی و دادن تجهیزات برای کارهای خرابکاری از سوی عربستان وجود دارد. عربستان از طریق تلگرام و اینستاگرام افراد را تجهیز میکرد تا در کشور ما اختلال به وجود آورند.
حسن بیگی تاکید کرد: با عنایت به وجود چنین اسنادی، وزارت خارجه مامور به تهیه شکایتی از سوی جمهوری اسلامی ایران به سازمان ملل و سایر مراجع قضایی بینالمللی درباره پشتیبانیهای آمریکا و عربستان برای آموزش به افراد جهت آتش زدن اموال عمومی و خرابکاری شد. آنها باید خسارت ملت ایران را بدهند که برآوردها حکایت از خسارات سنگین به اموال بیتالمال دارد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توضیح هدف آمریکا و عربستان برای ایجاد اغتشاش در کشور، گفت: با توجه به منزوی شدن آمریکا در خاورمیانه و غرب آسیا و همچنین پیروزی مقاومت و نقش تعیینکننده ایران در فرماندهی مقاومت، آمریکا به دنبال براندازی ایران است تا بتواند مجددا به خاورمیانه برگردد به همین دلیل برای رسیدن به چنین هدفی از هیچ اقدامی دریغ نمیکند.
وی درباره وضعیت بازداشتیها نیز بیان کرد: تعداد بازداشتیها محدود است، تعداد زیادی از آنها با قرار وثیقه آزاد شدند و خانوادههای آنها توجیه شدند که نباید در زمین آمریکا، موساد و سیا حرکت کنند. البته شناسایی آنهایی که از طریق مرزها برای خرابکاری وارد کشور شدند نیز زمانبر است که قوه قضاییه و وزارت اطلاعات مامور رسیدگی هر چه سریعتر به این پروندهها و اخذ اطلاعات کافی شد.
حسن بیگی تاکید کرد که اسناد کافی اعم از فیلم و عکس و شهادت مردم نسبت به خرابکاران وجود دارد بخصوص افرادی که مامور آتشنشانی را از ماشین خود پیاده کرده و با خلاص کردن ماشین آتشنشانی تعدادی از مردم را زیر گرفتند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد وضعیت دانشجویان بازداشتی، گفت: تعدادی از دانشجویان که بازداشت شده بودند در همان روزهای اول آزاد شدند چون آنها تنها در حال عبور از مسیر و حرکت به سمت خوابگاهشان بودند. تعداد دیگری از دانشجویان نیز با قرار وثیقه آزاد خواهند شد. آنها در تجمعات حضور داشته و به عنوان هوادار اقداماتی را انجام دادند.
وی درباره طرح موضوع رفع فیلتر تلگرام در این جلسه، اظهار کرد: خارجیها از طریق تلگرام به تهییج افکار عمومی و بیان دروغ نسبت به وضعیت تهران و سایر شهرها میپرداختند. مثلا میگفتند که فلان مسجد و فلان منطقه آتش زده شده در حالیکه چنین چیزی صحت نداشت. هدف آنها دادن روحیه به سربازانشان در ایران بود. آنها آمار کشتهها را بالغ بر سه هزار نفر اعلام میکردند که چنین چیزی صحت ندارد و 13 نفر کشته شدهاند.
حسن بیگی ادامه داد: با توجه به چنین وضعیتی به وزارت ارتباطات ماموریت راهاندازی تلگرام داخلی و استقرار سرورهای داخلی داده شد تا مردم بتوانند از اینترنت با سرعت بالاتر و مطمئن و سرورهای داخلی استفاده کنند تا دیگر کسانی به منافع امنیت و وحدت ملی خدشه وارد نکند.
وی افزود: قرار شد که مسئولان تلگرام نیز قول دهند که از تلگرام استفاده امنیتی و تروریستی صورت نگیرد به همین دلیل مسئولان در این جلسه به ما گفتند که تا پنجشنبه (فردا) احتمالا تلگرام رفع فیلتر خواهد شد.
تکمیلی ////
مصطفی کواکبیان گفت: در روزهای گذشته قرار بود که تلگرام تعیین تکلیف شود اما کسی قولی مبنی بر اینکه تلگرام تا فردا رفع فیلتر شود به کمیسیون امنیت ملی نداد و من هم چنین چیزی نشنیدم.
ایلنا نوشت: ابوالفضل حسن بیگی (عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس) از قول مساعد مسئولان مربوطه برای رفع فیلتر تلگرام تا فردا (پنجشنبه) در جلسه این کمیسیون خبر داد.
در این خصوص دو نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با ایلنا، این ادعای حسنبیگی را تکذیب کردند.
محمدابراهیم رضایی (دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس) گفت: من در جلسه کمیسیون امنیت ملی چنین چیزی را نشنیدم. شاید این خبر را به صورت خصوصی به آقای حسن بیگی گفتهاند.
مصطفی کواکبیان، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی نیز در خصوص ادعای حسنبیگی گفت: تا زمانی که من در جلسه کمیسیون بودم کسی چنین قولی نداد. البته در روزهای گذشته قرار بود که تلگرام تعیین تکلیف شود اما کسی چنین قولی به کمیسیون امنیت ملی نداد و من چنین چیزی نشنیدم. تا وقتی که من در جلسه بودم چنین بحثی مطرح نشد.
همچنین یکی از مسئولان وزارت ارتباطات از صحت ادعای رفع فیلتر تلگرام تا فردا (پنجشنبه) اظهار بیاطلاعی کرد.