کد خبر: ۱۹۵۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۰
« ملک عبدالله دوم» پادشاه اردن اخیراً به منظور جلوگیری از کودتا طی فرمانی، سه تن از شاهزادگان نزدیک خود را برکنار و به اقامت اجباری محکوم کرد. گفته می‌شود دستگاه‌های اطلاعاتی «امان» تماس‌هایی بین برادران و پسر عموی پادشاه اردن با مقامات سعودی و اماراتی برای کودتا علیه وی را رصد کرده‌اند.
 « ملک عبدالله دوم» پادشاه اردن اخیراً به منظور جلوگیری از کودتا طی فرمانی، سه تن از شاهزادگان نزدیک خود را برکنار و به اقامت اجباری محکوم کرد. گفته می‌شود دستگاه‌های اطلاعاتی «امان» تماس‌هایی بین برادران و پسر عموی پادشاه اردن با مقامات سعودی و اماراتی برای کودتا علیه وی را رصد کرده‌اند.

منابع اردنی از توطئه «محمد بن سلمان» علیه «ملک عبدالله» پادشاه اردن خبر دادند که مانند طرح‌های قبلی ولیعهد بی‌تجربه و جوان سعودی که برای «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان و «علی عبدالله صالح» رییس جمهورسابق یمن انجام داد، با شکست کامل مواجه شده است.

بر اساس این گزارش، برخی منابع صهیونیستی؛ ملک عبدالله شاه اردن، دو برادر خود به نام‌های شاهزاده فیصل و شاهزاده علی بن الحسین و همچنین طلال بن محمود پسر عموی خود را برکنار کرده است و پست‌های نظامی آن‌ها در ارتش اردن را باز پس گرفته و این سه شاهزاده اکنون در اقامت اجباری به سر می‌برند.

در همین باره، پایگاه خبری «بریت بارت نیوز» آمریکا نوشت که این سه شاهزاده با فرماندهان سعودی برای کودتا علیه ملک عبدالله در حال برنامه‌ریزی بودند.

«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در ماه گذشته تلاش کرد مانع از حضور «ملک عبدالله» پادشاه اردن در نشست سازمان همکاری اسلامی درباره قدس بشود، که اخیراً در شهر استانبول برگزار شد، اما شاه اردن بر خلاف میل او در این نشست حاضر شد و این در حالی است که عربستان یک مسوول رده پایین را به این نشست اعزام کرد.

بی‌توجهی‌ها وشکست‌هایی که شاهزاده جوان سعودی با آن روبرو شده است موجب شده تا محمد بن سلمان ولیعهد عربستان با اردنی‌ها و تشکیلات خودگردان فلسطین برخورد بدی داشته باشد چرا که سیاست‌های دیکته شده وی در این مناطق به خوبی اعمال نمی‌شود و اردن معتقد است باید در توسعه روابط خارجی خود تجدید نظر کند. از این رو روابطی با قطر، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران برقرار کرده است.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص اخیراً در گزارشی درباره روابط اردن و عربستان نوشت که روابط این دو کشور در پی سیاست‌ها و اقدامات محمد بن سلمان ولیعهد عربستان که برای تغییر ساختار قدرت در این کشور تلاش می‌کند، بحرانی است.

هنوز معلوم نیست که بر اساس چه محاسباتی «محمد بن سلمان» تصمیم گرفته در اردن از طریق کودتا ملک عبدالله را برکنار کند اما این اولین بار نیست که شاهزاده 32 ساله عربستان دست به ماجراجویی‌های خارج از عرف می‌زند و با شکست مواجه می‌شود. تقریباً دو ماه قبل محمد بن سلمان با به گروگان گرفتن «سعد حریری» نخست وزیر لبنان تلاش کرد برادر وی را جایگزین نخست‌وزیرجدید لبنان کند اما این اقدام ولیعهد سعودی نتایج معکوسی در پی داشت.

همچنین می‌توان به فتنه سعودی‌ها برای نزدیک کردن «علی عبدالله صالح» رییس‌جمهور پیشین و متحد سابق انصارالله به سمت خود اشاره کرد که در عرض کمتر از 72 ساعت با کشته شدن صالح، این توطئه سعودی‌ها هم ناکام ماند.به گفته کارشناسان، روابط اردن و عربستان از زمانی به سردی گرایید که «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور انتخاب شد و در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی حمایت‌های لازم را انجام داد.

تنش‌های موجود میان دو طرف تا آنجا افزایش یافت که «عبدالله دوم» پادشاه اردن در اعتراض به سیاست‌های آل سعود و آمریکا مبنی بر اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و نگرانی اردن از «معامله قرن» در اجلاس اخیر استانبول حاضر شد و در کنار «رجب طیب اردوغان» رییس‌جمهور ترکیه قرار گرفت.اما تیرگی و سردی روابط اردن با عربستان و امارات که بر سر موضوع قدس و سوریه به وجود آمده است، موجب شد تا در یک ماه اخیر شاهد دیدارهای رسمی رییس پارلمان اردن با سفیر ایران و کاردار سفارت سوریه و همچنین مقامات ترکیه باشیم. موضوعی که منابع اردنی هم برآن صحه گذاشتند و با عدم رضایت سعودی‌ها همراه شد.

به نظر می‌رسد اردنی‌ها از سیاست قبلی خود مبنی بر تنش با ایران که برگرفته از سیاست‌های آل سعود و رژیم صهیونیستی بوده، عدول کرده‌اند و با آزاد سازی عراق و سوریه که پس از داعش روی داده، در حال حرکت به سوی مسیری‌اند که در نهایت به نفع قدس است.

گفته می‌شود در حال حاضر 50 درصد از جمعیت 6 میلیونی اردن را آوارگان فلسطینی تشکیل می‌دهند و «امان» مجبور است سیاست‌های داخلی خود را نسبت به مسائل منطقه و فلسطین منطبق سازد.

اردن از شمال با سوریه، از شمال شرقی با عراق و از شرق و جنوب با عربستان سعودی و از غرب با فلسطین اشغالی و کرانه باختری رود اردن همسایه ‌است و اقتصادش را بر گردشگری، ذخایر کوچک نفتی و عبور لوله‌های نفتی از خاک خود گره زده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین