|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۴
کد خبر: ۱۹۴۷۸۱
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰
«اولین چهره‌ متفاوتی که احمدی‌نژاد ازخود نشان داد به معاون اولی مشایی برمی‌گردد که با مخالفت کتبی و محرمانه رهبری مواجه شد که وی تا یک هفته به این مخالفت هیچ‌اعتنایی نکرد، بعد از یک هفته مجلس وارد کار شد و ابوترابی‌فرد از طریق تریبون مجلس این نامه محرمانه را علنی کرد.
پذیرش هر مسئولیتی در کشور نیازمند مولفه‌هایی از جمله تخصص و تعهد است. برخی کرسی‌های دیگر نیازمند شرایط ویژه هستند مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام که اصل 112 قانون اساسی چنین نوشته است: «اعضای ثابت و متغیر این مجمع را مقام رهبری تعیین می‌نماید.» ترکیب مجمع تشخیص مصلحت نظام متشکل از دو دسته افراد حقیقی و حقوقی است؛ شخصیت‌های حقوقی عبارتند از روسای قوای سه‌گانه و فقهای شورای نگهبان و وزیر یا رئیس دستگاه مربوطه و شخصیت‌های حقیقی عبارتند از 22 نفر از فقها و دیگر صاحب نظران مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... که برای یک دوره 5‌ساله توسط رهبر معظم انقلاب انتخاب شده‌اند. پس از پایان دوره پنج‌ساله اعضای حقیقی است که مقام معظم رهبری درباره ابقا یا پایان حضور اعضا تصمیم‌گیری می‌کنند.

مدارا، عامل بقا

همان‌طور که از نام مجمع تشخیص مصلحت مشخص است شخصیت‌هایی باید بر کرسی‌های آن جلوس کنند که تشخیص مصلحت کشور از سوی خود را به اثبات رسانیده باشند چرا که در غیراین صورت تردیدی بر ناکارآمدی آنان نخواهد بود. یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت که بسیاری معتقدند رفتارها و گفتارهایش نسبتی با مصلحت ندارد، محمود احمدی‌نژاد است. او در زمانی به عضویت مجمع تشخیص مصلحت درآمد که بر کرسی ریاست‌جمهوری تکیه زد و عضو حقوقی این مجمع بود. با پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش به‌عنوان عضو حقیقی در جلسات شورا حضور پیدا می‌کند. پس از درگذشت آیت‌ا... هاشمی بود که مقام معظم رهبری چند ماه زودتر از پایان احکام 5‌ساله اقدام به معرفی اعضای دور هفتم مجمع کردند و در حالی که بسیاری تصور آن را داشتند که نام محمود احمدی‌نژاد از لیست اعضا حذف خواهد شد اما تدبیر مقام معظم رهبری در بقای او بود که این تصمیم تایید نگاه رهبری به جذب حداکثری و دفع حداقلی است، اما ورود به موضوعاتی که آرامش جامعه و منافع ملی را خدشه‌دار می‌کند قابل مدارا نیست و مقام معظم رهبری هم بارها در سخنان خود به این موضوع اشاره داشته‌اند.

احمدی‌نژاد و قدردانی؟

در حالی که همگان تصور می‌کردند او برای ابقا در مجمع تشخیص با رفتارهای خود نشان خواهد داد که قدردان مقام معظم رهبری است، به راه دیگری رفت. حجت‌الاسلام مصباحی مقدم که عضو مجمع تشخیص مصلحت است سال گذشته اظهار داشت: «اولین چهره‌ متفاوتی که احمدی‌نژاد ازخود نشان داد به معاون اولی مشایی برمی‌گردد که با مخالفت کتبی و محرمانه رهبری مواجه شد که وی تا یک هفته به این مخالفت هیچ‌اعتنایی نکرد، بعد از یک هفته مجلس وارد کار شد و ابوترابی‌فرد از طریق تریبون مجلس این نامه محرمانه را علنی کرد. وی در ادامه با اشاره به «خانه‌نشینی یازده روزه احمدی‌نژاد که برای اولین بار توسط یک رئیس‌جمهور در ایران انجام شد» گفت: «این اقدام وی که در قبال دستور رهبری برای ادامه خدمت مصلحی وزیر اطلاعات بود، موضع‌گیری‌های خیلی ناپسندی را موجب شد». در سال جاری هم او اقداماتی انجام داد که سبب گلایه‌های زیادی شد از جمله بی‌توجهی به نهی رهبری از ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری و دیگری آنچه بود که در بوشهر پس از سخنرانی مقام معظم رهبری بیان کرد.

لغو عضویت؟

با تداوم رفتارها و سخنان ساختارشکنانه احمدی‌نژاد بار دیگر تقاضا برای حذف او از ترکیب مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شده است. آیت‌ا... محسن غرویان در پاسخ به این پرسش که رفتار توأم با حکمت نظام تا کجا در مقابل احمدی‌نژاد ادامه خواهد داشت به «نامه‌نیوز» گفت: توقع مردم این است که عدالت اجرا شود و حکمت یا مصلحت هم زیر مجموعه عدالت تفسیر شود اگر مصلحت با عدالت جور نشد، پس مصلحت، مصلحت نیست، اگر حکمت با عدالت ناسازگار بود، دیگر حکمت نیست. من معتقدم اگر مدتی بگذرد و آقای احمدی‌نژاد بخواهد همین روش را ادامه بدهد، برخوردهای سلبی و حذفی با ایشان انجام خواهد گرفت. مثلا لغو عضویت ایشان در مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌تواند یکی از این برخوردها باشد.

روایت محصولی

جالب آنجاست که یاران دیروز احمدی‌نژاد هم دیگر حاضر به‌همراهی با او نیستند. برخی از آنها مانند رحیمی، بقایی و جوانفکر حکم قضائی دریافت می‌کنند و برخی دیگر مانند رامین، محصولی و... از او اعلام برائت می‌کنند. صادق محصولی که وزیر کشور دولت احمدی‌نژاد بود، به تسنیم گفت: آقای احمدی‌نژاد در دولت دهم، آرام آرام به سمت گفتمان جریان رقیب حرکت کرده و یک نگاه التقاطی بین گفتمان انقلاب اسلامی و جریان رقیب پیدا کردند که این نگاه، دولت ایشان را از عدالت و گفتمان انقلاب اسلامی دور کرده و به حاشیه برد. محصولی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که درباره نقد منصفانه، گفت: همان‌طور که حضرت آقا فرمودند و حضرت امام نیز تصریح داشتند، اظهارات و اقدامات ما نباید منجر به خوشحالی دشمن شود و اگر زمانی دشمن خوشحال شد، نباید به اشتباه‌بودن اقدام خود تردید کنیم. ماهم نقد داریم و همان‌طور که حضرت آقا فرمودند، قوه قضائیه و مجریه بدون اشکال نیست لذا مهم این است که چگونه و با چه نیتی نقد می‌کنیم ما نه‌تنها به قوه مقننه و مجریه بلکه انتقادات جدی و مهمی به دستگاه قضائی داریم اما حق نداریم به بهانه اینکه نقد می‌کنیم یا از عدالت دفاع می‌کنیم، یک قوه نظام که یک رکن نظام است را تضعیف کرده و نظام را زیر سوال ببریم. این قابل قبول نیست که آقای احمدی‌نژاد به بهانه‌هایی چون دفاع از عدالت و حقوق مردم با هر روشی که می‌تواند به دستگاه قضائی هجمه کند.

منبع:آرمان

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین