|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵
کد خبر: ۱۹۴۴۱۲
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸
آیت الله احمدی با اشاره به خاطرات دوران بیش از نیم قرن دوستی و آشنایی با آیت الله هاشمی اشاره و عنوان کرد: من در ۵۹ سال رفاقت و زندگی با آیت الله هاشمی از نزدیک مشاهده کردم که این عالم فقید چنین بودند و پای تمام اصولی که به آن معتقد بودند و بیان می‌کردند، ایستادند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تمجید از شخصیت آیت الله هاشمی رفسنجانی و با بیان این که صبر ایشان بی نظیر بود، گفت: با وجود تمام اهانت‌هایی که به ایشان شد، شاهد بودیم که در بسیاری موارد برای خدا و اسلام و نظام و مردم سکوت کرد و او حاضر بود خودش آسیب ببیند اما به نظام جمهوری اسلامی آسیبی وارد نشود.

 آیت‌الله احمد احمدی پیش از ظهر امروز، در همایش بررسی شخصیت و اندیشه اخلاقی آیت الله هاشمی رفسنجانی که با حضور شخصیت های برجسته حوزوی و سیاسی در تالار همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار کرد: حضور آیات و علما در این مراسم نشان قدرشناسی از مقام این عالم والا مقام است.

عضو شورای انقلاب فرهنگی کشور، با اشاره به سخنان  آیت‌الله جوادی آملی  مبنی بر اینکه « خداوند علما را فرستاد که گنجینه‌های درون را برانگیزد»، عنوان کرد: همه انسان‌ها پیمان شکنی را بد می‌دانند اما باید دید ضمانت اجرای آن در انسان‌های مختلف چیست؟ مرد واقعی کسی است که زمانی که این اصل را مطرح می‌کند خودش نیز پای این اصل بایستد و کسی که تربیتی دارد به ستم نکردن عمل می‌کند و کسی که تربیتی ندارد به سمت ستم کردن پیش می‌رود.

آیت الله احمدی با اشاره به خاطرات دوران بیش از نیم قرن دوستی و آشنایی با آیت الله هاشمی اشاره و عنوان کرد: من در ۵۹ سال رفاقت و زندگی با آیت الله هاشمی از نزدیک مشاهده کردم که این عالم فقید چنین بودند و پای تمام اصولی که به آن معتقد بودند و بیان می‌کردند، ایستادند.

وی افزود: من از سال ۳۶ در قم حضور پیدا کردم و به تحصیل نزد مرحوم علامه طباطبایی پرداختم و از همان زمان، مرحوم آیت الله هاشمی را می‌شناختم؛ ما همه به فکر درس خواندن بودیم ولی هاشمی در کنار درس خواندن به اداره نشریه مکتب اسلام هم می‌پرداخت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور عنوان کرد: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در همان دوران جوانی از سرمایه شخصی خویش، تپه‌های سالاریه قم را که همه سنگ و آهک بود، به شهر تبدیل کرد؛ در آن زمان هرکسی خیابان و یا کوچه‌ای می‌ساخت باید نام یکی از درباریان را روی آن مکان و یا محله می‌گذاشت ولی مرحوم هاشمی اسم این کوچه‌ها را به نام گل‌های گوناگون گذاشت و دلیل این کار را فرار از گذاشتن نام درباریان عنوان کرد.

آیت‌الله احمدی اضافه کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی نسبت به ساخت این مکان‌ها اقدام و آنها را تقدیم طلاب کرده و اگر پولی هم از آن در می‌آمد، آن را خرج انقلاب می‌کرد.

وی در ادامه سخنان خود، با اشاره به تألیف کتاب امیر کبیر توسط آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: در این کتاب صفات قهرمانی و شجاعت امیر کبیر ستوده و توصیف شده است و باید گفت که خود آیت الله هاشمی نیز، امیر کبیر زمان بود و راه امیرکبیر را پیش گرفت؛ راهی که امیرکبیر نتوانست به پایان برساند آیت الله هاشمی به عنوان یک عالم مجاهد آن را در انقلاب تثبیت کرد.  

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با بیان این که آیت الله هاشمی بسیار حق شناس و با حافظه‌ای  قوی بود و از تمام لحظات خود برای برای تثبیت انقلاب و اسلام استفاده می‌کرد، گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی زمانی که در دوران سیاه ستم شاهی به زندان افتاد و مورد شکنجه قرار گرفت، از خود شجاعت نشان داد و بیشترین شکنجه را تحمل کرد و هیچ نگفت.

آیت الله احمدی با بیان اینکه ما هنگام آسایش و آرامش به زحمت می‌توانیم کار تحقیقاتی انجام دهیم، تصریح کرد: آیت الله هاشمی در آن زمان اسارت در زندان‌های رژیم شاه هم به تحقیق مبانی اسلام روی آورد و زمانی که در زندان بود به نوشتن تفسیر قرآن روی آورد.

وی با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی به دنبال عملی کردن مبانی اسلام بود، گفت: این عالم فقید در برابر کسانی همچون گروهک منافقین که از انقلاب روی برگرداندند ایستادگی کرد و عمر خود را صرف تثبیت انقلاب و نظام کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فشارهای سیاسی که در سال‌های آخر عمر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی روی ایشان بود، بیان کرد: فشارها بسیار زیاد بود و زمانی که به ایشان گفته می‌شد که در مقابل این هجوم‌ها جواب بدهید می‌گفت مخالفان از تقابل ما سوءاستفاده می‌کنند و نباید این فرصت به آنان داده شود و هرگاه بحث‌ها در جامعه به رهبری می‌رسید می‌گفتند باید مراقب بود که به رهبری آسیب نرسد، زیرا که رهبری ستون نظام است.

استاد احمدی با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی از ثبات اعتقاد برخوردار بود و به عنوان یک روحانی، برای نظام اسلامی ایران یک آبرو محسوب می‌شد، خاطرنشان کرد: برخی افراد اوایل انقلاب می‌گفتند که نمی‌شود اسلام را پیاده کرد ولی ما دیدیم آیت الله هاشمی رفسنجانی پست‌های گوناگونی را عهده‌دار شد و از عهده تمام آنها برآمد.

وی در ادامه به شخصیت بین‌المللی مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و نفوذ کلام ایشان در بین سیاستمداران منطقه خاورمیانه اشاره و تصریح کرد: معروف است که در زمان‌هایی که آیت الله هاشمی رفسنجانی خطبه نماز جمعه می‌خواند، سیاستمداران به خصوص سیاستمداران خلیج فارس، کار خود را تعطیل می‌کردند و خطبه های ایشان را گوش می کردند که نشان از نفوذ کلام ایشان در بین سیاستمداران منطقه داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با اشاره بداخلاقی‌های مختلفی که در برابر آیت الله هاشمی صورت گرفت و سرنوشت بد اهانت‌کنندگان به ایشان گفت: در برابر خدماتی که هاشمی به انقلاب و نظام کرد، برخی با عناوین «عالیجناب سرخپوش » ایشان را مورد هجمه قرار دادند و ناجوانمردانه او را کوبیدند که البته سرنوشت این اهانت‌کننده برای همگان عبرت است، اما حرف این است که آیت الله رفسنجانی مثل کوه ایستاد و در مقابل این هجمه ها پاسخ نداد و برای حفظ نظام ایستادگی کرد.

وی در ادامه سخنان خود به مناظرات انتخاباتی سال ۸۸ اشاره کرد و گفت: در این مناظرات انتخاباتی با وجود این که آیت الله هاشمی اصلا نقشی نداشت و در انتخابات کاندیدا نبود، ناجوانمردانه به ایشان اهانت می‌شد و مورد هجمه قرار می‌گرفت؛ یعنی کینه افراد بداخلاق در مناظرات، از درون‌شان جوشید و حرف‌های ناشایست و اهانت‌آمیزی نسبت به شخصیت بزرگ و مورد احترام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی زدند و در هرجا به ایشان تاختند اما دیدیم که هاشمی برای خدا و برای اسلام و انقلاب و مردم صبوری کرد.

استاد احمدی با بیان این که صبر آیت الله هاشمی رفسنجانی برای حفظ نظام مثال‌زدنی بود، گفت: این انسان بزرگ و والامقام، همواره تأکید داشت که ما نباید نظام جمهوری اسلامی ایران را به محل جدال تبدیل کنیم و بر اساس همین تفکر حاضر بود خودش ضربه بخورد اما به نظام جمهوری اسلامی ضربه‌ای وارد نشود.

وی با بیان این که چند روز پس از مراسم تدفین آیت الله هاشمی به زیارت مقبره ایشان رفتم، گفت: در آن جا دیدم که مردم عادی و قشر ضعیف و متوسط جامعه برای زیارت مقبره ایشان آمده بودند؛ از آهنگر و راننده ماشین‌های سنگین در میان این افراد بودند تا دیگر افراد و این نشان می‌دهد که مردم قدردان آن عالم فقید بودند.

این استاد برجسته حوزه و دانشگاه در پایان گفت: ما هم باید از زندگی هاشمی رفسنجانی درس گرفته و در راه حفظ نظام کوشا باشیم و آن اخلاق و عمل را در کارهای خود به کار ببندیم.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین