کد خبر: ۱۹۴۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۰
بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان از این که در فصل امتحانات نمی توانند تمرکز کافی برای درس خواندن را داشته باشند شاکی هستند، بیشتر این گونه افراد می گویند ذهن‌شان به هر سوی منحرف می‌شود به جز درس خواندن.
 بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان از این که در فصل امتحانات نمی توانند تمرکز کافی برای درس خواندن را داشته باشند شاکی هستند، بیشتر این گونه افراد می گویند ذهن‌شان به هر سوی منحرف می‌شود به جز درس خواندن.

اما نباید از یاد برد که تقریبا تمامی افراد توانایی تمرکز کردن را دارند، و این موضوع را می توان در چیزهایی که علاقه دارند به وضوح مشاهده کرد. به طور مثال وقتی شما مشغول تماشای فیلم هستید و یا سرگرم بازی کردن هستید شاید جالب باشد که اصلا حواستان پرت جای دیگر نمی‌شود این امر خود ثابت می کند که شما توانایی تمرکز کردن را دارید فقط کافی است به کاری می خواهید انجام بدهید دل ببندید.

یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی دانشجویان ودانش آموزان این است که علاقه ای به درس خواندن ندارند از این وقتی به چیزی علاقه نداشته باشید کمتر می توانید روی آن تمرکز کنید. حال این سوال پیش می آید که چگونه می توان تمرکز خود را در مطالعه به مانند بازی کردن و یا فیلم دیدن بالا برد؟ شما می توانید استراتژی های مناسبی را برای بالا بردن تمرکز در هنگام مطالعه، پیاده کنید. در ادامه این گزارش شما را با ۸ ترفند بالا بردن تمرکز در هنگام مطالعه آشنا می کنیم که تا با پیروی از آن بتوانید خودتان را در فصل امتحانان آماده تر کنید.

اقداماتی اساسی برای شروع مطالعه
یکی از مهم‌ترین کارها برای اینکه بتوانید تمرکزتان را، در هنگام مطالعه بالا ببرید این است که فضایی که می خواهید در آن مطالعه کنید را به نحوی انتخاب کنید که کمتر باعث بر هم خوردن تمرکزتان شود، بهترین حالت برای فضای مطالعه این است که روشنایی کافی داشته باشد و هم چنین از تهویه مناسبی برخوردار باشد. یکی دیگر از موارد بسیار مهم برای فضای مطالعه این است که، چنین محیطی باید منظم و همچنین دلپذیر باشد، این گونه کارها باعث کاهش حواس پرتی شما می شوند.

اجرای یک برنامه ریزی دقیق برای درس خواندن
یادتان نرود هر کاری نیاز به برنامه ریزی درست و مدون دارد. حال اگر مسئله درس خواندن باشد اجرای برنامه ریزی کمی سختر خواهد بود چرا که شما وقت کافی برای اجرای آن ندارید از این رو سعی کنید برخی وابستگی هایی را که قبل از دوران امتحان انجام می دادید را کنسل کنید. چرا که در فصل امتحانات هر چقدر کمتر خودتان را با مسائل غیر درسی مشغول کنید میزان حواس پرتی تان در هنگام درس خواندن کاهش می‌یابد.
در برنامه درسی که برای خود لحاظ می کنید زمانی را برای تفریح و یا استراحت کردن قرار دهید تا از درس خواندن خسته نشوید هر چقدر روحیه تان در هنگام درس خواندن بیشتر باشد به همان اندازه یادگیری و تمرکزتان بیشتر می شود. با توجه به ظرفیت یادگیری خود زمان‌های کوتاه بین شان وقفه ایجاد کنید تا بتوانید آرامش بیشتری برای ادامه درس خواندن پیدا کنید. در برنامه ریزی خود زمان مطالعه را لحاظ کنید تا ببینید که به چه میزان می توانید به آن زمان دست یابید. توانایی خود را در امر یادگیری بسنجید سپس اقدام به خواندن درس هایتان بکنید. سعی کنید زمان خواندن را در ساعاتی از شبانه روز در نظر بگیرید که فکر می کنید بیشتر می توانید تمرکز داشته باشد اگر شما در هنگام درس خواندن تمرکزتان قطع شود میزان یادگیرتان نیز به همان اندازه کمتر خواهد شد.
سعی کنید در روزهای اول پیاده سازی برنامه خود دقت بیشتری کنید چرا که پس از چند روز کم کم بدنتان به چنین محیطی عادت خواهد کرد البته نباید از یاد ببرید برای اینکه بتوانید به انجام یک کار به خوبی عادت کنید نیاز به 3 الی 4 هفته زمان نیاز است. و این امر در زمان امتحانات که کمتر از این مقدار است به کارتان نمی آید، اما کمی ممارست بر انجام اجرای برنامه ها می تواند به کمک تان بیاید.

تلفن همراه‌تان را از دسترس خارج کنید
یکی از عوامل بسیار مهم که در هنگام درس خواندن می تواند حواستان را پرت کند موبایل است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی کارایی موبایل ها بیش از پیش شده است. همین امر سبب شده تا عده کثیری به آن عادت کنند. شاید دوست داشته باشید به وسیله موبال یتان موسیقی گوش کنید اما نباید از یاد ببرید که فصل امتحانات وقت برای مطالعه بسیار کم است. از این رو وابستگی تان را کاهش دهید. یکی از بهترین روش ها برای اینکه در هنگام درس خواندن وسوسه نشوید این است که آن را از دسترستان خارج کنید.
علاوه بر گوشی برخی دیگر از لوازم الکترونیکی هم چون کنسول های بازی، کامپیوتر، لپ تاپ و تبلت‌ها را نیز از دسترس خارج کنید چرا که این گونه وسایل به راحتی می توانند شما را وسوسه کنند. اگر وابستگی بسیار زیاد به چنین وسایلی دارید سعی کنید روزانه زمان خاصی را برای استفاده کردن از آن‌ها در نظر بگیرید تا از درس خواندن زده نشوید.

بهترین زمان برای مطالعه
طبق تحقیقاتی که محققان در باره اثر بیشترین اثر بخشی مطالعه انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که؛ کسانی می خواهند بیشترین فهم را از مطالعه خود ببرند بهتر است بعد از 30 الی 45 دقیقه مطالعه، آنچه را که خوانده اند را مرور کنند سپس 5 الی 10 دقیقه صبر کنند و در صورت تمایل باز هم مطالعه را از سر بگیرند. وقتی شما مطالعه می کنید و بعد از مدتی آنچه را که خوانده اید را مرور می کنید این کار به مغزتان این امکان را می دهد تا بهتر مسائلی را که خوانده اید را بیاد بیاورید. اینگونه مطالعه کردن قوام بیشتر از مطالعه ای بلند مدت دارد و کسانی که قرار است امتحان بدهند بهترین روش برای یادگیری پیروی از همین اصول در یادگیری است. همچنین شما با این روش می توانید تمرکزتان را بالاتر ببرید.

در هنگام درس خواندن تنوع ایجاد کنید
سعی کنید هر در چند ساعت مطالعه استراتژی درس خواندن خود را تغییر دهید. این کار باعث می شود تا احتمال شکست خوردن در هنگام مطالعه کاهش یابد. سعی کنید پس از هر چند ساعت مطالعه کمی ورزش کنید و با نوشیدن و یا خوردن برخی مواد مغذی انرژی کافی را به بدنتان به ویژه مغزتان برسانید. حتی کسانی که به بازی های رایانه علاقه دارند می توانند یک زمان خود را در بین مطالع به بازی کردن بپردازند تا این تنوع باعث شود ذهن شان برای دور بعدی مطالعه آماده تر شود فقط باید دقت کنید که برای بازی کردن یک زمان کوتاه را اختصاص بدهید. اگر فکر می کنید که به راحتی نمی توانید از پای میز بازی دور شوید اصلا بازی کردن را امتحان نکنید.

وقتی ذهن‌تان درگیر است مطالعه نکنید
وقتی تصور می کنید که ذهن تان درگیر موضوعی شده است مطالعه نکنید. چرا که این کار فایده ای ندارد اما سعی کنید چند نفس عمیق بکشید و چند دقیقه به چیزی فکر نکنید این کار را به فاصله زمانی چند دقیقه انجام دهید و زمانی که حس می‌کنید به یک آرامش نسبی رسیده اید به مطالعه خود ادامه دهید. تمرکز کردن بر روی نفس های عمیق می تواند آرامش خاصی به شما ببخشد هر وقت احساس می کنید که ذهن تان به چیزی درگیر شده است چنین کار را امتحان کنید. به این دلیل این کار می تواند موثر شود که وقتی شما نفس عمیق می کشید اکسیژن بیشتری وارد بدن شما می شود. و این اکسیژن بیشتر می تواند طراوت خاصی به بدن تان بدهد.

خودتان را آرام کنید
در زندگی هر شخصی ممکن است یک سری ناراحتی هایی به وجود آید. اگر در فصل امتحانات با چنین مواردی برخورد کردید سعی کنید کمتر درباره آن فکر کنید و با این کلمه که به مرور زمان درست می شود خود را آرام کنید. فکر کردن درباره مشکلات نمی تواند آن را بر طرف کند بلکه اصطراب و استرس تان را بالا می برد و همین اصطراب‌ها و استرس ها دشمن اصلی تمرکز کردن هستند سعی کنید با دلداری دادن به خود از چنین مشکلاتی فاصله بگیرید.

ورزش کردن را از یاد نبرید
ورزش کردن یک عامل مهم برای شاداب ماندن و فاصله گرفتن از دغدغه های ذهنی است. سعی کنید در فصل امتحانات از ورزش های گروهی فاصله بگیرید، چرا که این کار علاوه بر اینکه وقت زیادی را تلف می کند احتمال آسیب دیدنتان را نیز بالا می برد چنین مورد در فصل امتحانات یک مصیبت بزرگ است. شما می توانید درون اتاق و یا خانه خودتان برخی حرکات ورزشی را انجام دهید تا علاوه بر اینکه از مزایای بهداشتی آن بهره ببرید. ذهنتان آمادگی بیشتری برای فرا گرفتن پیدا می کند. در این باره تحقیقی صورت گرفته است که نشان می دهد ورزش کردن منظم در فصل امتحانات می تواند مواد شیمیایی درون مغز که عامل حفظ کردن و یادگیری هستند را فعال تر کند پس سعی کنید با ورزش کردن به موقع علاوه بر جسم، روحیه خود را برای فصل امتحان بیشتر آماده کنید یکی دیگر از مزایای ورزش کردن این است که می تواند به شما آرامش ببخشد. این آرامش بعد از هر تمرین می تواند تمرکزتان را برا یادگیری دروس مختلف آماده تر کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین