کد خبر: ۱۹۴۰۰۹
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۴
یمنی‌ها در مقابل رفتار عربستان مبارزه می‌کنند و نه تنها مردم بلکه ارتش یمن هم به مبارزه پرداخته لذا عجیب نیست که آنها از موشک برای مبارزه استفاده کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر که نشست بعدی مبارزه با تروریسم در تهران برگزار می‌شود، گفت: لازم است همکاری‌های امنیتی میان کشورها توسعه یابد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید به نقل از خبرگزاری ها، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر 3 روزه خود به اسلام آباد پاکستان بعد از دیدارهای دوجانبه با روسای کشورهای حاضر در نشست راهکارهای مبارزه با تروریسم در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: اینکه کشورهای مهم منطقه دور هم جمع شوند تا در مورد حضور تروریسم در منطقه تصمیم بگیرند، نشان از عدم تحقق نتایج روش های کشورهای بزرگ برای تقویت تروریست در منطقه است.

اهم اظهارات رئیس مجلس را بخوانید؛

*شاید برخوردی که در عراق و سوریه با داعش شد، این ایده را بارور کرد که اگر کشورهای منطقه خودشان متحد شوند، توانایی مبارزه با تروریسم را خواهند داشت و می توانند ائتلاف کنند البته نه ائتلافی که صرفا روی کاغذ باشد.

*این اجلاس شروع خوبی برای طرح دیدگاه های مختلف درخصوص مبارزه با تروریسم است، شاید دیدگاه های مختلفی مطرح شد، اما گرایش واحدی درخصوص مبارزه با تروریسم و همکاری در ابعاد مختلف اقتصادی و امنیتی و تبادل اطلاعات به طور یکسان مطرح شد؛ همچنین بیانیه ای در این زمینه با ابعاد وزین و مختلف صادر شد.

*اجلاس بعدی در حوزه مبارزه با تروریسم در سال آینده در تهران برگزار می شود که در این فاصله تحولات و راهکارهای بهتر نیز رصد و بررسی خواهد شد.

*در حاشیه اجلاس نیز با روسای مجالس ملی و سنای پاکستان، روسیه، ترکیه و افغانستان دیدار و درخصوص روابط دوجانبه به ویژه درباره روابط اقتصادی و تجاری صحبت هایی شد؛ همچنین درخصوص زمینه های سرمایه گذاری در ایران توضیحات لازم ارائه شد لذا به نظر می رسد این سفر فرصت خوبی بود که از ظرفیت های پارلمان ها برای توسعه اقتصادی در راستای تصمیمات دولت ها کار شود.

* کشورهای منطقه از دور با موضوع تروریسم مواجه هستند و برخی با ما درخصوص مبارزه با تروریسم همکاری کردند، لذا به این نتیجه رسیدند که با همکاری ایران و تجربیاتی که در گذشته وجود داشت می توانیم با مکانیزم و به اشکال مختلف با تروریسم برخورد کنیم.

* لازم است بخش های امنیتی دو طرف همکاری داشته باشند، از این رو مجلس شورای اسلامی ایران این رویکرد را پیگیری خواهد کرد تا بخش های مرتبط با موضوعات در دولت مورد توجه و حمایت قرار بگیرد ضمن اینکه هر ساله برای حمایت از بنیه دفاعی کشور توجه ویژه داریم و امسال نیز در جریان تصویب بودجه به این موضوع توجه می کنیم.

عربستان مسیر اشتباهی می رود

همچنینعلی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز در کفنرانس مطبوعاتی خود که در پایان سفر 3 روزه به اسلام آباد برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت ولادت حضرت عیسی مسیح(ع) گفت: کنفرانس این 6 کشور (ایران، پاکستان، ترکیه، روسیه، چین و افغانستان) برای مبارزه با تروریسم فرصتی بود تا در این موضوع مهم همکاری ها آغاز شده و ادامه یابد.

اهم اظهارات رئیس مجلس را بخوانید؛

*پاکستان ابتکار خوبی در برگزاری این نشست انجام داد لذا شروع خوبی بود که با پیگیری ها، صلح و امنیت در منطقه افزایش پیدا کند که در آینده نیز اجلاس بعدی در تهران برگزار می شود تا این مسیر ادامه یابد.

*(در خصوص پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای بهبود روابط با عربستان)؛ پیشنهاد خاصی در این زمینه مطرح نشده ضمن اینکه جمهوری اسلامی همواره به روابط برادرانه معتقد بوده که باید از این ظرفیت ها استفاده شود از این رو برای عربستان نیز ارزش قائل بوده و معتقدیم آنها مسیر اشتباه رفتند؛ مردم یمن فقیر هستند اما با کرامت بوده و نباید به کشتار آنها دست بزنند.

*(در خصوص ائتلاف ایران و سایر کشورها برای مبارزه با داعش در سوریه و عراق)؛  به عراق کمک کردیم تا در مقابله با داعش به توفیقاتی دست یابد از این رو توانستند به آنها ضربه بزنند.

*(با تاکید بر نقش آیت الله سیستانی در بسیج مردم عراق)؛ مجموعه این عوامل سبب شد داعش از عراق اخراج و عراق بدون وجود تروریست مشغول به فعالیت های سازندگی شود؛ در سوریه نیز از ابتدا برداشت ما این بود توطئه‌‌ای وجود دارد تا با حضور تروریست‌ها ناامنی را به نفع اسرائیل و آمریکا محقق سازند از این رو با دعوت سوریه به آنها کمک کردیم.

* در سال‌های اول فقط ایران حضور داشت اما بعدها با ائتلاف و مذاکرات با روسیه کار سرعت پیدا کرد، با این حال ماجرای تروریست‌ها در سوریه تمام نشده زیرا هنوز آمریکایی‌ها پایگاه‌هایی را در این منطقه دارند. از سوی دیگر با هرگونه اقدام تروریستی در هر کشور دیگر از جمله عراق و پاکستان مخالفیم زیرا اکثر جریان‌ها به کمک آمریکا به وجود آمده بنابراین تحلیل روشنی لازم است ضمن اینکه آنها می‌خواهند انرژی کشورهای منطقه را از بین ببرند و این به نفع اسرائیل است.

* دوستان پاکستانی می گویند با جریان تروریستی در افغانستان مخالفیم و توضیح دادند که با تروریست‌ها مقابله جدی داریم؛ در کنار آن مسأله افغانستان موضوع پیچیده‌ای است، آمریکا از سال 2001 با حضور در این منطقه مدعی مبارزه با تروریسم و مواد مخدر است اما بعد از گذشت سال‌های طولانی تولید مواد مخدر 45 برابر شده و اقدام موثری انجام نگرفته است، در واقع آمریکا با تروریسم بازی می‌کند.

*مبارزه با تروریسم در افغانستان مانند مبارزه در عراق و سوریه است و اجلاس پاکستان نیز با هدف شکل‌گیری استراتژی واحد بین کشورهای منطقه برگزار شد.

*(در پاسخ به سوالی در خصوص حضور جاسوس هندی در ایران علیه پاکستان)؛ پاکستان دوست و برادر ماست، اجازه نمی‌دهیم کسی از کشور ما علیه آن استفاده کند، البته این موضوع در رسانه‌ها مطرح شده و مسئولان کشور پاکستان توضیحات لازم را داده‌اند.

*در واقع این فرد به عنوان تاجر وارد ایران شده و در چابهار مشغول به کار شده است؛ ما اطلاعی از جاسوسی نداریم، اگر پاکستان از این موضوع مطلع است وی را بازداشت و محاکمه کند، در واقع این موضوعی بین پاکستان و هند است و به ایران مرتبط نیست همچنین در رسانه‌ها گفته شده از بندر گوادر به دنبال جاسوسی بوده در حالی که این منطقه برای جاسوسی ارزشی ندارد ضمناً ایران سرزمینی نیست که به جاسوسان کمک کند.

*( در پاسخ به سوالی در خصوص عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل)؛ دوست نداریم کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی ارتباطی داشته باشند زیرا به ضرر امت اسلامی است، در این زمینه نیز وزیر خارجه عربستان اذعان داشته دنبال عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی هستند.

*ارتباط با اسرائیل را به ضرر حیثیت عربستان است. آمریکایی‌ها به دنبال اختلاف‌افکنی بین کشورهای اسلامی هستند تا اموال ما را غارت و با ایجاد هراس از منابع مالی ما استفاده کنند.

*در مورد قدس نیز ترامپ شکست خورده و با اظهارات ناشیانه خود در خصوص انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس سبب شد تا کشورهای اسلامی متحدتر و سایر کشورها نیز از فلسطین حمایت کنند؛ بعد از این شکست هم چند آهن پاره نشان دادند و مدعی شدند لاشه موشکی ایران است که برای کمک نظامی به یمن استفاده شده، حال آن که این موضوع ماجرای جدیدی برای منحرف کردن اذهان از موضوع قدس بود.

*یمنی‌ها در مقابل رفتار عربستان مبارزه می‌کنند و نه تنها مردم بلکه ارتش یمن هم به مبارزه پرداخته لذا عجیب نیست که آنها از موشک برای مبارزه استفاده کنند.

*(در خصوص روابط ایران و پاکستان برای حل مشکلات افغانستان)؛  این کنفرانس با همین هدف شکل گرفت تا مشکل تروریسم در افغانستان کاهش یابد البته بعید می‌دانم در کوتاه مدت مشکلات رفع شود زیرا گفت وگوها در مرحله عمل باید پخته‌تر شود.

*(در خصوص اجرای خط لوله گاز و برقراری ارتباط بین ایران و پاکستان)؛ صحبت‌های خوبی با نخست‌ وزیر، مسئولان بانکی و روسای دو مجلس پاکستان و چین در این رابطه شده و زمینه خوبی برای ادامه همکاری ها فراهم شده است.

*(در خصوص برنامه ایران برای بندر چابهار و گوادر)؛ بنای همکاری در همه ابعاد مطرح شده و در همین زمینه اگر راه‌های مواصلاتی نیز بین دو بندر ایجاد شود بهتر می‌توان از ظرفیت آن برای آبادی ایران و پاکستان استفاده شود.

*(در پاسخ به سوالی پیرامون بی‌اعتمادی به وجود آمده بین ایران و پاکستان)؛ ما همیشه برای پاکستان به عنوان کشوری مهم ارزش زیادی قائل هستیم ضمن اینکه در زمینه پارلمانی، سیاسی و اقتصادی روابط نزدیک است البته با هند نیز روابط دوستانه داریم که هر کدام در جایگاه خود مطرح است از این رو همکاری ما با پاکستان در ابعاد مختلف در آینده نیز تقویت خواهد شد.

*روابط ما با هند به معنای عدم ارتباط با پاکستان نیست، پاکستانی ها با آمریکا رابطه دارند لذا این نیز به معنای عدم ارتباط با ما نیست.

*عربستان به عنوان کشور اسلامی باید رفتار اسلامی نیز در پیش گیرد و با حمله به یمن مردم آنجا را مورد قتل عام قرار ندهد؛ ما به عربستان دشمنی نداریم و می دانیم این تحریکات از سوی آمریکایی‌ها در منطقه است.

*پاکستشان و هند در کنار برخی روابط، مناقشاتی هم با یکدیگر دارند که خود بنا بر مصلحت باید آن را حل کنند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین