کد خبر: ۱۹۳۳۴۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۰
بارداری تاثیرات فیزیولوژیکی زیادی دارد: از بزرگ شدن شکم، تا سست شدن رباط ها، افزایش هورمون ها و نوسان فشار خون. ما در این مقاله با متخصصین درباره مزایای ورزش در دوران بارداری به صحبت نشستیم.
بارداری تاثیرات فیزیولوژیکی زیادی دارد: از بزرگ شدن شکم، تا سست شدن رباط ها، افزایش هورمون ها و نوسان فشار خون. ما در این مقاله با متخصصین درباره مزایای ورزش در دوران بارداری به صحبت نشستیم.

ملانی هیمن، محقق و نویسنده در زمینه دستورالعمل های بارداری ، می گوید: "سابقا زمانیکه در دوران بارداری به زنان گفته میشد که استراحت کنند و در هیچ فعالیت و تمرین فیزیکی شرکت نکنند، بارداری زمانی برای استراحت کردن محسوب می شد.”

با تمام تاثیرات فیزیولوژیکی که در دوران بارداری در حال وقوع است، فعال بودن هم برای مادر و هم برای نوزاد بسیار مفید است. اما چرا؟

افزایش وزن
مطالعات اخیر نشان داده است که زنانی که در دوران بارداری فعالیت دارند، وزن بارداری شان کاهش و در نتیجه احتمال سزارین هم در آنها کاسته می شود.

مشکلات رایج
انجام فعالیت فیزیکی منظم در دوران بارداری باعث بهبود گردش خون می شود که این خود از یبوست، واریس، گرفتگی پا و تورم مچ پا، جلوگیری میکند. همچنین این فعالیت ها با قوی کردن ماهیچه های پشت، شکم و لگن، باعث پیشگیری از دردهای کمری میشود.

کف لگن
این اصلا شوکه کننده نیست که خانم های ورزشکار بعد از بدنیا آوردن کودکشان به سرعت به حالت اولیه خود باز می گردند. اگر شروع به تمرین دادن عضلات کف لگن خود کنید، به احتمال زیاد کمتر دچار مشکلات بعد از بارداری مثل ضعف مثانه می شوید.

کاهش دیابت بارداری
دیابت بارداری در استرالیا بسیار همه گیر شده، بطوریکه هزاران زن باردار را تحت تاثیر قرار داده است. بر اساس سایت Diabetes Australia بین 5 تا 10 درصد از خانم های باردار دچار دیابت بارداری گردیده که در 24 تا 28 هفتگی اتفاق می افتد. بسیاری از مشاهدات نشان داده است، خانم هایی که قبل و در طول دوران بارداری فعالیت فیزیکی منظم انجام میدهند، کمتر دچار دیابت بارداری میشوند.

بدن، بعد از بچه
بعنوان یک مادر جدید، وظایف مادرانه به سرعت جایگزین ورزش میشود. هیچ قضاوتی هم نمی توان در این زمینه کرد! اما بیشتر روزهای هفته فعال بودن-راه رفتن، شنا کردن، یا 20 حرکت اسکات رفتن در روز- یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید برای خود و نوزادتان انجام دهید. و این موضوع باعث میشود که:

بدنتان را دوباره دوست داشته باشید. مقایسه کردن بدن قبل و بعد از بارداری و تحت فشار قرار دادن آن، هیچ نتیجه ای ندارد. اما تمرینات روزمره به شما کمک میکند تا دوباره در بدنتان احساس راحتی و افسانه ای بودن، نمایید.

خواب مورد نیاز را بدست آورید. اگر یک نوزاد تازه بدنیا آمده دارید، پس احتمالا در تلاش هستیدکه یک خواب کامل در شب داشته باشید. توجه داشته باشیدکه ورزش و خواب مناسب در کنار هم حرکت میکنند. زیرا ورزش کردن باعث کاهش استرس و بهمراه آن کاهش ضربان قلب میشود. در روزهای اول بدنیا آمدن بچه، هر چیزی که باعث خواب بهتر شود، پیروزمندانه محسوب می شود.

مدیریت استرس. شما می توانید کتابهای زیادی بخوانید ولی هیچ چیز واقعا نمی تواند شما را برای والدین بودن، اماده کند. با این حال، بدن را در حال حرکت قرار دادن، باعث آزاد شدن آندروفین میشود که این هورمون خود یک ماده شادی آور است و در بدن ایجاد راحتی میکند و خود باعث سلامتی جسم و روح مادر و فرزند میشود.

سلب مسئولیت: قبل از شروع هر نوع برنامه ورزشی در دوران بارداری، با دکتر یا ماما خود مشورت کنید تا مطمئن شوید هیچ مشکلی برای شرکت شما در تمرینات منظم ورزشی وجود ندارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین