|
|
امروز: پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۱
کد خبر: ۱۹۳۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶
نظرات مردم باید در سایت حقوق شهروندی منعکس شده و به اطلاع دولت برسد. باید مشخص شود دستگاه ها، نهادهای عمومی که از بودجه دولتی استفاده می‌کنند و وزارتخانه ها چه اقداماتی انجام داده و در چه مواردی عقب ماندگی دارند.

رییس جمهور از وزرا و مسئولان خواست تا از اجرای حقوق شهروندی گزارش ارائه کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حجت‌الاسلا م والمسلمین حسن روحانی که در اجلاس حقوق شهروندی سخن می‌گفت، تصریح کرد: از وزرا، معاونان و مسئولان می خواهم به مردم گزارش دهند که در طول یکسال گذشته چه اقداماتی برای اجرای حقوق شهروندی را انجام داده اند.

وی تاکید کرد :وزرا اعلام کنند چه برنامه هایی برای اجرای حقوق شهروندی برای سال پیش رو دارند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: امروز که سالروز رونمایی از منشور حقوق شهروندی است، روز بسیار مبارکی است. ما علاقمند بودیم که همه وزرا، معاونان و مسئولان امروز بتوانند گزارشی از اجرای منشور حقوق شهروندی ارائه کنند که بخاطر محدودیت زمان، فقط تعداد معدودی از وزرا و معاونان می توانند گزارش خود را ارائه کنند، اما از وزرا و معاونان و مسئولان می خواهم گزارش عملکرد خود و برنامه سال پیش رو درباره تحقق حقوق شهروندی را به مردم ارائه کنند.

پس از سخنان رئیس جمهور، تعدادی از وزرا گزارش خود را در راستای تحقق حقوق شهروندی ارائه کردند.

روحانی پس از ارائه گزارش شهیندخت مولاوردی ، با تشکر از وی بخاطر پذیرش مسولیت دستیار رئیس جمهور در حقوق شهروندی گفت: مسئولیت خانم مولاوردی بسیار سنگین است زیرا وطیفه ایشان پایش مستمر همه وزارتخانه ها و دستگاه ها و گزارش گیری و اعلام به مردم است.

وی ادامه داد: طبق منشور حقوق شهروندی، خانم مولاوردی باید به طور منظم به رئیس جمهور گزارش دهد و من از او می خواهم که همزمان با رئیس جمهور، به مردم هم روند اجرای حقوق شهروندی را گزارش دهد.

روحانی خاطرنشان کرد: نظرات مردم باید در سایت حقوق شهروندی منعکس شده و به اطلاع دولت برسد. باید مشخص شود دستگاه ها، نهادهای عمومی که از بودجه دولتی استفاده می‌کنند و وزارتخانه ها چه اقداماتی انجام داده و در چه مواردی عقب ماندگی دارند.

روحانی همچنین از زحمات الهام امین زاده که پیش از مولاوردی مسئولیت دستیار رییس جمهور در زمینه حقوق شهرودی را عهده‌دار بود، تشکر کرد.

رئیس جمهور پس از ارائه گزارش لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهور تاکید کرد: اگر بخواهیم حقوق شهروندی تکمیل و رسیدگی شود، باید معاونت حقوقی رئیس جمهور، رئیس سازمان اداری استخدامی و دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی مدام با یکدیگر جلسه داشته باشند و طرح های تکمیلی تهیه کرده و به هیات وزیران یا رئیس جمهور ارائه کنند.

وی همچنین از زحمات مجید انصاری برای نقش آفرینی در تهیه منشور حقوق شهروندی، تشکر کرد.

روحانی پس از گزارش علی ربیعی با اشاره به اینکه مسئولیت ربیعی در حقوق شهروندی مسئولیت مضاعفی است اظهار کرد: مسئولیت آقای ربیعی رسیدگی به مدد جویان از جمله کودکان بی سرپرست، زنان سرپرست خانواده، خانواده دارای معلول و سالمندان است.

وی افزود: نباید کسی از سالمند بپرسد که مذهب، قومیت یا فکر سیاسی اش چیست. حمایت از مددجویان باید تمرینی باشد برای رعایت حقوق مساوی برای همه مردم و شهروندان. یکی از جاهایی که مساوات به معنای واقعی کلمه می تواند استقرار یابد، در همین زمینه است.

رییس جمهور در ادامه پس از شنیدن گزارش سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل سر و کار داشتن با فرهیختگان، نویسندگان، هنرمندان و خبرنگاران متفاوت از سایر وزارتخانه هاست.

روحانی با اشاره به اینکه این اقشار مشکلات زیادی داشته اند گفت: امیدوارم در چهار سال گذشته، مشکلات این اقشار کمتر سده باشد.

وی ادامه داد: یکی از خواسته های مردم دخالت کمتر دولت در زندگی آنهاست. وزارت فرهنگ به دلایل قانونی و گاه سلیقه ای، در کار هنرمندان دخالت می کند. اگر وزارت فرهنگ به دخالت قانونی اکتفا کرده و دخالت سلیقه ای نکند، قدم بزرگی برای احقاق حقوق شهروندی برداشته ایم.

روحانی پس از پایان گزارش آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات گفت: وزیر جوان کابینه دوازدهم فعالیت‌های اززشمندی را در زمینه ارتباطات داشته است. فکر می‌کنم بخش مهمی از حقوق شهروندی مردم در زمینه ارتباطات دسترسی به ارتباطات آسان, ارزان، امن و با حفظ حریم خصوصی است.

وی افزود: می‌دانیم آقای جهرمی در جایی است که فشار زیادی وجود دارد ، از دولت یازدهم ایستادگی کردیم‌، برای اینکه مردم بتوانند ارتباط سهلی را داشته باشد.

رییس جمهور تصریح کرد: این فشارها وجود دارد و ما همچنان ایستادگی خواهیم کرد و ایشان باید بایستد و مقاومت کند و همه دولت پش سر ایشان است این داستان ساده نیست، حق بزرگ مردم است اینکه لیسانسیه‌ حقوق با چه نمره‌ای، ۱۴۰ واحد را گذرانده و بخواهد برای سرنوشت یک ملت با قلم خود تصمیم بگیرد، شدنی نیست.

وی ادامه داد: این از حقوق مهم مردم است حالا اگر یک نفر در مصرف آب اسراف کرد قاضی می‌تواند آب شهر یا یک سد را قطع کند! باید با متخلف برخورد شود و نمی‌توان ملتی را از آب خوردن محروم‌کرد.

البته اخلاق برای ما مهم است اینترنت کودکان و اینده جوانان و حراست از آن، فرهنگ، ایمان و آینده جوانان برای ما مهم است. تا روزی که حیات داشته باشم و رییس جمهور باشم از حق مردم حراست میکنم و نخواهم گذاشت حقوق مردم تضییع شود.

روحانی پس از ارائه گزارش انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی خاطرنشان کرد: خدماتی که دستگاه ها به مردم ارایه می‌کنند بخش مهمی از حقوق شهروندی است. کیفیت، زمان و هزینه خدمات بسیار مهم است.

روحانی ادامه داد: مردم باید برای اعلام مطالبه خود به یک میز در دستگاه ها مراجعه کنند نه اینکه به چند اتاق بروند. آن دستگاه‌ها نباید مردم را به اتاق های مختلف بفرستند. زمان ارایه خدمات باید به مردم گفته شود. دستگاه ها باید در خدمت رسانی به مردم با هم رقابت کنند در این شرایط مفاسد هم از بین می رود یا کاهش می یابد.

رییس جمهور در ادامه پس از ارائه گزارش بطحائی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت وزارت آموزش و پرورش و تحقق حقوق شهروندی گفت: حقوق شهروندی باید به دانش آموزان آموزش داده شود، در نظام آموزشی باید حقوق مذاهب، اقوام و زبان ها رعایت شود.

در اجلاس حقوق شهروندی که در سالن اجلاس سران درحال برگزاری است ، محمدجواد ظریف، بیژن زنگنه، محمود علوی، ولی الله سیف، علی یونسی، عیسی کلانتری، علی ربیعی، لعیا جنیدی، محمد نهاوندیان، الهام امین زاده، عبدالرضا رحمانی فضلی، سورنا ستاری، عباس صالحی ،بطحایی، آذری جهرمی، حسینعلی امیری، شهیندخت مولاوردی، حسام‌الدین آشنا حضور دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی طی سخنانی در اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی ، گفت: در دولت یازدهم طرح تحول سلامت، موضوع سیاست خارجی و برجام، فضای مجازی و نیز حقوق شهروندی برای ما بسیار اهمیت داشت.

وی افزود: در 100 روز اول دولت یازدهم همزمان سایت حقوق شهروندی باز شد و پیش‌نویس حقوق شهروندی در اختیار مردم قرار گرفت و بسیاری از اساتید بزرگ، محققین و دانشمندان و هنرمندان اظهارنظر کردند و چند بار اصلاح شد. حدود هشت جلسه بنده گذاشتم و نتیجه آن منشور حقوق شهروندی بود که در 22 فصل و 120 ماده تنظیم شد و در آذر ماه سال گذشته رونمایی و منتشر شد.

روحانی تصریح کرد: برخی در رسانه‌ها گفتند تبلیغات انتخاباتی است و منشور هم مانند خیلی از چیزها فراموش می‌شود ولی من همان روز منشور در همین مکان حدود یک سال پیش اعلام کردم و گفتم که یکی از اهداف بلند ما، اجرای منشور است.

رییس‌جمهور با طرح این سوال که انقلاب برای چه بود؟ گفت: در طول 110 این همه مبارزه برای چه بوده است، در یک کلمه می‌توان گفت مردم می‌خواستند به حقوق مادی، معنوی، اجتماعی و فردی خود برسند. چرا مردم در انتخابات شرکت می‌کنند؟ چرا نقد می‌کنند؟ برای این است که به حق‌شان برسند. در واقع دستیابی به حقوق مسلم انسان‌ها اعم از عمومی، انسانی، ملی و بشر و نیز شهروندی از جمله حقوق انسان‌هاست.

وی با طرح این سوال که حقوق شهروندی چیست؟ بیان کرد: یعنی از زمان انقلاب مشروطه به این سمت ملت گفتند ما نمی‌خواهیم رعیت باشیم. همه انقلاب و تلاش مردم برای این بود که مردم می‌گفتند ما رعیت نیستیم و شهروندیم.

پیش از سخنان رییس جمهور در اجلاس حقوق شهروندی تعدادی از اعضای کابینه به ارایه گزارش در حوزه حقوق شهروندی زیر مجموعه خود در حضور رییس جمهور پرداختند.

مهمترین بخش های سخنان رییس جمهور به شرح زیر است:

اگر نظر عمومی مردم این است که یک نهادی زیاد پول می‌گیرد، حق با دولت نیست، حق با ملت است.

اول سال پول می‌دادیم، یک روز هم دیر می‌شد،‌اعتراض می‌کردند اما بابت هزینه‌کرد آن پاسخگو نبودند.

برخی از این پول‌ها صرف تخریب دولت می‌شد که البته به این بحث نمی‌خواهم بپردازم.

پشت این تریبون به وزیر اقتصاد و خزانه دستور می‌دهم از سال 97 هر بودجه‌ای که به هر دستگاهی تخصیص می‌دهد باید بلافاصله در سایت اعلام کند که همه مردم ببینند.

می‌گویند فلان دستگاه عمومی غیردولتی است. اگر از مردم پول و عوارض نمی‌گیرد، اشکالی ندارد. اما اگر قرار شد از بیت‌المال یعنی جیب مردم پولی بگیرد، باید گزارش بدهد به مردم و بگوید این پول را چه کرده است.

غیر از این راهی برای جلوگیری نیست. والله، بالله، اگر صدها دستگاه و دادگاه مبارزه کنند، نمی‌توانیم فساد را ریشه‌کن کنیم مگر اینکه مردم شفاف ببینند ما را.

باید برویم اتاق شیشه‌ای و نورافکن روی ما باشد تا مردم ما را مشاهده کنند.

ماهی نبوده که نایستم و بحث نکنم با دستگاه‌های مختلف، درباره فیلتر و بستن شبکه‌ها. می‌گفتند بزرگراه را باید از بین ببریم. اگر یک راننده تخلف کرد یا یک تصادف در اتوبانی رخ داد، باید آزادراه را از بین ببریم؟



در همین زمینه بخوانید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین