|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۷
کد خبر: ۱۹۲۱۳۱
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۲
با انتهای ضرب الاجل کنگره برای ایجاد تغییر در برجام، اکنون سرنوشت این توافق مجددا به دست کاخ سفید افتاده است.
 با انتهای ضرب الاجل کنگره برای ایجاد تغییر در برجام، اکنون سرنوشت این توافق مجددا به دست کاخ سفید افتاده است.

 با توجه به ضدیت ترامپ با برجام، بازگشت پرونده این توافق به کاخ سفید، پرسش‌هایی درباره آینده این توافق مطرح شده است.

هنگامی که دو ماه پیش، دونالد ترامپ اعلام کرد که او پای‌بندی ایران به توافق هسته‌ای را تایید نمی‌کند، او به طور خودکار یک دوره بازبینی ۶۰ روزه که طی آن کنگره می‌توانست برای بازگرداندن تحریم‌‎های سخت علیه ایران تصمیم‌گیری کند، را آغاز کرد. اگر کنگره تحریم‌های ایران را بازمی‌گرداند، توافق هسته‌ای لغو می‌شد.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز با اشاره به انتهای ضرب الاجل بازبینی برجام، نتیجه را اینگونه اعلام کرد: کنگره انتخاب کرد که هیچ اقدامی را انجام ندهد.

این شبکه به نقل از کاخ سفید گزارش داد که دولت آمریکا هنوز برای ایجاد یک "اصلاح" قانونی و بلندمدت در برجام؛ در حال کار با کنگره است.

این بدین معناست که این توافق بدون تغییر خواهد ماند. توافقی که اخیرا ترامپ آن را به عنوان "یکی از بدترین و یکجانبه‌ترین" توافقات توصیف کرده که آمریکا تاکنون وارد آن شده است.

با وجود اینکه ترامپ از کنگره خواسته درباره برجام تصمیم‌گیری کند، اما کنگره جمهوری‌خواه، نشان داده که فاقد قاطعیت سیاسی برای تصویب قانونی برای لغو برجام است.

ترامپ گفته بود از کنگره می‌خواهد که "نقص‌های برجام" را بوسیله تصویب قانونی برای حذف بندهای غروب (تاریخ انقضا) و اعمال محدودیت بر برنامه موشک بالستیکی ایران، "اصلاح" کند. این در حالی است که همه پنج امضاکننده دیگر برجام، معتقدند که تصویب چنین قانونی در آمریکا به معنای نقض برجام خواهد بود.

عدم اقدام کنگره در خلال دوره بازبینی این پرسش را مطرح کرده که آیا قانون‌گذاران آمریکایی در آینده قانون جدیدی تصویب خواهند کرد که ممکن است به لغو برجام منتهی شود.

میکا جانسون، سخنگوی  سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، به ای‌بی‌سی نیوز گفته این سناتور در حال انجام گفت‌وگوهای سازنده‌ای با دولت و رهبران کنگره درباره مسیر مناسب آینده است.

دو ماه پیش، دو سناتور کورکر و تام کاتن، یک چارچوب قانونی برای اصلاح برجام ارائه دادند. با این حال، منابعی از کنگره به این شبکه گفته‌اند تاکنون هیچ قانون جدیدی مطرح نشده است.

به گزارش فرارو، ترامپ هنگام خودداری از صدور تاییدیه برجام تهدید کرده بود که اگر کنگره هیچ کاری برای ایجاد تغییر در برجام نکند، او آن را لغو خواهد کرد.

با فرض اینکه کنگره هیچ قانونی درباره برجام تصویب نکند، برداشتن گام بعدی بر عهده ترامپ خواهد بود. در ۱۳ ژانویه آینده ترامپ باید برای دور بعدی تعلیق تحریم‌های ایران تصمیم گیری کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین