|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰
کد خبر: ۱۹۲۰۳۹
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۶
در خصوص تعدد پس لرزه های زلزله دهم آذرماه و برخی نظریه ها راجع به تخلیه انرژی زمین اعلام کرد: "هرچند وقوع پس لرزه پس از یک زلزله بزرگ معمول است، اما لزوما نمی توان گفت که موجب کاهش انرژی در منطقه می گردد".
در ۱۰ روز اخیر، زلزله های نسبتا بزرگی یک‌بار با بزرگی 6.1 ریشتر صبح دهم آذرماه و بار دیگر با بزرگی 6.2 ریشتر در بیست ویکم آذرماه و 6.1 ریشتر بامداد امروز حوالی هجدک کرمان را لرزاند.

دکتر درخشانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: زلزله امروز، زلزله ای مستقل به نظر می رسد و نمی‌توان آن را پس لرزه دانست.

وی قبلا نیز در مصاحبه ای که در تاریخ 14 آذرماه با ایسنا داشت، در خصوص تعدد پس لرزه های زلزله دهم آذرماه و برخی نظریه ها راجع به تخلیه انرژی زمین اعلام کرد: "هرچند وقوع پس لرزه پس از یک زلزله بزرگ معمول است، اما لزوما  نمی توان گفت که موجب کاهش انرژی در منطقه می گردد".

این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: این منطقه از فعال‌ترین محدوده‌های استان کرمان بوده که چندین گسل فعال استان، یعنی گسل‌های سیرچ-گلباف، نایبند، لکرکوه، راور و کوهبنان و چند شاخه گسلی کوچکتر در این منطقه به هم می‌رسند. عملکرد این گسل‌ها به‌گونه‌ای است که در این محل، پوسته زمین تحت فشار قرار گرفته و انرژی لرزه‌ای در سنگ‌ها جمع می‌شود. چنین مناطقی در زمین‌شناسی، گره تکتونیکی نامیده می‌شود که از جمله مناطق مستعد به وقوع زلزله به حساب می آیند.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص اینکه آیا این زلزله ها می توانند پیش لرزه زلزله ای بزرگتر باشند؟ گفت: زمان وقوع و اندازه پیش‌لرزه‌ها تابع اندازه زلزله اصلی است.

وی با اشاره به اینکه نظمی بر زمان وقوع پیش لرزه ها حاکم نیست، افزود:  لزوما پیش لرزه ها چند روز یا چند ساعت قبل از زلزله اصلی رخ نمی‌دهند، بلکه ممکن است در برخی حالات چند سال یا چند ماه قبل از زلزله اصلی رخ دهند. لذا حتی اگر فرض شود زلزله های اخیر پیش‌لرزه باشند، باز نمی‌توان مطمئن شد که زلزله اصلی چه زمانی و با چه اندازه‌ای رخ خواهد داد. هرچند در برخی موارد ممکن است مشابه با زلزله بم، با نزدیک شدن به زمان وقوع زلزله اصلی، شاهد افزایش تعداد و اندازه زلزله‌های خفیف در منطقه به صورت معنی‌دار باشیم که در این حالت باید تا روشن شدن وضعیت منطقه نکات احتیاطی کاملاً رعایت شود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد که زلزله های این منطقه در عمق حدودا ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده اند؛ جایی که شواهد اصلی از نظر ما پنهانند و اظهارنظرهای ما عمدتا با توجه به شواهد سطحی است و لذا به هیچ عنوان نمی تواند قطعیت داشته باشد.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان کرمان اعلام کرد: زلزله 6.1 ریشتر بامداد امروز تا کنون هیچ خسارتی نداشته است

"رضا فلاح" در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: در ساعت 1 و 11 دقیقه بامداد امروز 22 آذرماه زلزله‌ای به شدت 6.1 ریشتر هجدک کرمان را لرزاند. این زلزله تاکنون 9 پس لرزه داشته است. 5 تیم ارزیاب در منطقه زلزله زده حضور دارند و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر خسارت نداشته‌ایم.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان کرمان ادامه داد: تا ساعت یک بامداد امروز 140 تخته چادر در بین مردم هجدک، حرجند، گورک وروستاهای اطراف همچنین پلاستیک و پتو در بین مردم زلزله زده توزیع شده است. به تیم‌های جمعیت هلال احمر کرمان، زرند، رفسنجان، راور و چترود اعلام آماده باش داده شده است.
 

وی  به اقدامات امدادی این جمعیت اشاره کرد و افزود: تاکنون بیش از 300 پتو، 300 والر و مواد غذایی توزیع شده است.

به گزارش ایسنا ، رضا فلاح در جلسه ستاد بحران استان کرمان گفت:61 پس لرزه تا شامگاه گذشته در منطقه هجدک به وقوع پیوسته است.

وی از اعزام 12 تیم ارزیاب به منطقه خبر داد و بیان کرد: تیم‌های ارزیاب ما روستا به روستا از نزدیک روستاها را مورد ارزیابی قرار دادند.

همچنین سلطانی‌نژاد مدیر کل بنیاد مسکن استان کرمان در این جلسه گفت: در حال بررسی واحدهای خسارت دیده شهر راور هستیم، احتمالا آمار واحدهای خسارت دیده شهرستان راور که قبلا اعلام شده بود، افزایش یابد اما سایر مناطق تغییر چشمگیری نخواهیم داشت.

وی افزود: در این زلزله خسارت جدیدی نداشتیم و فقط یک منزل در شهر راور تخریب شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین