|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۸
کد خبر: ۱۹۱۸۳۹
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۰
عضو مجمع نیروهای خط امام گفت: اصولگرایان از شکست‌خوردن خسته نمی‌شوند یعنی ۱۰ مرتبه هم شکست بخورند، برای مرتبه یازدهم نیز به صحنه انتخابات می‌آیند، یعنی دقیقا برعکس اصلاح‌طلبان هستند.
 عضو مجمع نیروهای خط امام گفت: اصولگرایان از شکست‌خوردن خسته نمی‌شوند یعنی ۱۰ مرتبه هم شکست بخورند، برای مرتبه یازدهم نیز به صحنه انتخابات می‌آیند، یعنی دقیقا برعکس اصلاح‌طلبان هستند.

شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم، ریاست جمهوری دوازدهم و شورای شهر پنجم تهران توانست نیروهای جریان اصلاحات را ساماندهی کند و به توفیقاتی دست یابد اما امروز به رغم آنکه محمدرضا عارف رئیس این شورا برای تداوم فعالیت ها در آینده طرح برنامه می کند، اصلاح طلبانی همچون حجت الاسلام هادی غفاری می گویند: فقط به شرطی این مجموعه را قبول داریم که اشخاص از داخل شورای‌عالی سیاست‌گذاری بیرون بروند و آن مجموعه فقط شامل احزاب باشد.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

****

حجت الاسلام هادی غفاری در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره ساختار تشکیلاتی جریان اصلاحات برای انتخابات آینده گفت: اصلاحات یک شخص نیست بلکه یک اندیشه است و تبلور اندیشه نیز با روش محقق می شود یعنی عقلای قوم می نشینند و متناسب با زمان روشی را که به اصلاحات می انجامد یا وضعیت را به اصلاحات نزدیک می کند، تدبیر می کنند.

برای انتخابات ۱۴۰۰ دنبال نیروی کرایه‌ای و اجاره‌ای نباشیم

وی با بیان اینکه از افتادن اصلاحات به دامن اصولگرایی باید مراقبت کرد، افزود: الان چنین فکری وجود دارد که و دیگر دنبال نیروها و نامزدهای کرایه ای و اجاره ای نباشیم.از غالب شدن اصولگرایان نترسیم و برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1398 و 1400 روی نیروهای اصلاح طلب کار کنیم

اصولگرایان لیدر سیاسی ندارند

عضو مجمع نیروهای خط امام با بیان اینکه اگر ما اصلاح طلبان وحدت خود را در جریان اصلاحات حفظ کنیم به دلایل مختلف برد با ماست، اظهار کرد: نخست آنکه یک شخصیت مورد اعتماد بین همه گروه های اصولگرا وجود ندارد، به تعبیری تمام نیروهای اصولگرا سوخته هستند و نیروی خوشنام سیاسی که بتواند مطالبات مردم را پاسخگو باشند در بین آنها نیست. فارغ از بحث معرفی نامزد برای انتخابات ریاست جمهوری، حتی کسی را به عنوان لیدر جریان سیاسی ندارند.

وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم افزود: اصولگرایان جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را برای رقابت 29 اردیبهشت سال 96 تشکیل دادند اما همین مجموعه 16 نوع ساز زد و بالاخره 4 نفر به نام نامزد جمنا در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند، حال آنکه اگر این اتفاق نمی افتاد که به طور جمعی بیایند و هر نامزد مستقل وارد عرصه انتخابات می شد، شاید روزنه امیدی به کسب آرای بالاتر می داشتند اما این طور نشد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: با همه این تفاسیر گرچه اصولگرایان نیرویی برای انتخابات ریاست جمهوری ندارند و ثانیا از وجود لیدر در درون اردوگاه سیاسی خودشان بی بهره هستند اما عامل مهمتری که مانع غلبه و پیروزی آنها در انتخابات بر اصلاح طلبان می شود آن است که مردم از اصولگرایان خسته شدند و عملکرد آنها را تجربه کردند بنابراین آزموده را آزمودن خطاست.

اصلاح‌طلبان برخلاف اصولگرایان نازنک نارنجی‌اند

وی خستگی ناپذیری بر اثر شکست را از نقاط قوت اصولگرایان برشمرد و ادامه داد: اصولگرایان خسته نمی شوند یعنی 10 مرتبه هم شکست بخورند، برای مرتبه یازدهم نیز به صحنه انتخابات می آیند، یعنی دقیقا برعکس اصلاح طلبان هستند چون اصلاح طلبان تا شکست می خورند پا پس بکشند، در واقع مقداری نازک نارنجی بازی در می آورند اما باید درس بگیرند و خیلی زود میدان را خالی نکنند چون آینده و راه نجات ایران در گرو اعتقاد جدی به قابل اتکا بودن جریان اصلاح طلبی است.

غفاری با تکرار این صحبت خود که اصلاح طلبی شخص نیست بلکه اندیشه، فکر و منش است، بیان کرد: حدود 40 سال از پیروزی انقلاب در سال 57 می گذرد، نمی گویم باید درباره خیلی روش ها تجدیدنظر یا از آنها توبه کرد، خیر توبه یا تجدید نظر لازم نیست اما نیاز است روش ها اصلاح شود.

وی ادامه داد: یک بنّا نیز بعد از مدتی که در کارش مهارت و تجربه کسب می کند راه های جدیدی را می یابد، آزمون و خطای زیادی ممکن است انجام دهد بنابراین اصلاحات نیز که زیربنای قوی فکری دارد در مسیر حرکت سیاسی خود آزمون و خطا می کند اما نتیجه این آزمون و خطا باید جبران خطاها و ضعف ها و تقویت نقاط قوت باشد تا آن آینده بسیار روشنی که اصلاحات به آن باور دارد، بتواند در صحنه عمل پیاده کند.

شرط و شروط برای ادامه کار شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان

عضو مجمع نیروهای خط امام در پاسخ به این سئوال که آیا ادامه کار شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان را برای انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری سیزدهم مناسب می دانید؟ گفت: ادامه فعالیت شورای عالی سیاستگذاری را به شرطی قبول داریم که دقیقا متشکل از احزاب بشود؛ این حرف جدی من است.

وی با بیان اینکه معتقد به حضور اشخاص در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان نیستم، افزود: امروز باید به سمتی رفت که احزاب حاکمیت را تعیین کنند و اداره کشور را به عهده بگیرند. آینده ایران به شرطی درخشان خواهد بود که احزاب مدیریت داشته باشند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: اگر احزاب حاکمیت را تعیین کنند و مسئولان اجرایی و تقنینی از احزاب برآمده باشند مردم می توانند به راحتی درباره موضوعات مختلف اداره کشور از احزاب بازخواست کنند بنابراین حزبی که حاکمیت را در اختیار دارد نیروهای خود را در حوزه اجرایی و تقنینی رصد می کند چراکه می داند باید به افکارعمومی مخصوصا پایگاه رأی خود پاسخ دهد. اگر نتواند آن طور که انتظار است از پس پاسخگویی برآید دیگر مردم به نامزدهای آن حزب در انتخابات رأی نمی دهند.

وی ادامه داد: حزب برای آنکه اقبال عمومی خود را حفظ کند، مجبور است نیروهایی را که در عرصه انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس شورای اسلامی یا انتخابات شورای شهر و روستا مورد حمایت قرار می دهد نظارت کند، نکته مهمتر آنکه برای تقویت دیدگاه های کارشناسی نیروهایش کارگروه تشکیل و راهکارهای مختلف را به آنها پیشنهاد می دهد. علاوه بر این موارد برای تداوم کار تشکیلاتی خود کادرسازی می کند و برای آن برنامه دارد.

عضو مجمع نیروهای خط امام با بیان اینکه ادامه فعالیت شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان به همان شکل و روش قبلی دیگر جواب نخواهد داد، اظهار کرد: گرچه ساختار تشکیلاتی شورای عالی سیاستگذاری متشکل از احزاب و شخصیت های سیاسی در دو مقطع انتخابات مجلس دهم در سال 94 و انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و انتخابات شورای شهر پنجم در سال 96 جواب داد که از این بابت ممنون و متشکر هستیم اما به همه دوستان عرض می کنم اگر می خواهند کار اصلاحات جدی پیش برود، اشخاص از داخل شورای عالی سیاستگذاری بیرون بروند و آن مجموعه فقط شامل احزاب باشد.

وی افزود: هم اکنون در شورای عالی سیاستگذاری وضعیت به گونه ای است که 11 نفر از اعضا به نفع دیدگاه یک حزب رأی می دهند بدون آنکه از سوی آن حزبی معرفی شده باشد. این اعضا به چه کسی پاسخگو هستند.

از روی ناچاری بعضی‌ها را درون لیست امید فرستادیم

غفاری تأکید کرد: البته از روی ناچاری بعضی ها را درون لیست امید فرستادیم که حالا اگر بررسی و ارزیابی کنیم شاید عناصر کم خاصیتی بودند، منتها برای آنکه لیست رقیب رأی نیاورد، این کار انجام شد اما امروز هیچ کس پاسخگو نیست بنابراین از این به بعد باید ساختار تشکیلاتی در جریان اصلاحات حزبی تعریف شود تا کسانی که مورد حمایت قرار می گیرند پاسخگو باشند.

عضو مجمع نیروهای خط امام ادامه داد: باید مجموعه دبیران کل یا نمایندگان حزب احزاب رسمی و قانونی اصلاح طلب که ملی هستند، برای تصمیم گیری های تشکیلاتی جریان اصلاحات دور هم جمع شوند، در این مجموعه نباید افراد حقیقی حضور یابند بلکه فقط شخصیت های حقوقی هرکدام به نمایندگی از یک حزب اصلاح طلب، اعضای شورای سیاستگذاری را تشکیل دهند. این تشکل های سیاسی ملی در سراسر کشور نیرو و دفتر دارند و به طور فرامنطقه ای مشغول فعالیت هستند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تأکید کرد: اشخاص حقیقی خارج از حزب، با کمال احترامی که برای همه آنها قائل هستم نباید در مجموعه تصمیم گیر حضور داشته باشند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین