کد خبر: ۱۹۱۶۴۸
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۰
هافینگتن پست در مطلبی به بررسی زوایای ولخرجی‌های گزاف ولیعهد عربستان سعودی پرداخت.
 هافینگتن پست در مطلبی به بررسی زوایای ولخرجی‌های گزاف ولیعهد عربستان سعودی پرداخت.

پایگاه اینترنتی هافینگتن پست در مطلبی نوشت: نشریه وال استریت ژورنال روز پنجشنبه با انتشار گزارشی از هویت واقعی مالک نقاشی «عیسی مسیح»، اثر لئوناردو داوینچی پرده برداشت. «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی ماه گذشته، به صورت کاملا مخفیانه با پرداخت 450 میلیون و 300 هزار دلار این تابلوی نقاشی گرانبها را خریداری کرد و رکورد خرید گرانترین تابلوی نقاشی جهان را از آن خود کرد.


با این حال، به نظر می رسد ولخرجی بن سلمان --که بالاترین رقم در حراجی های هنری تا به امروز است— می تواند شفافیت عملکرد و سیاست های او را در عرصه مبارزه با تجمیع ثروت و بازداشت های اخیر شاهزادگان سعودی زیر سوال ببرد و مهر تاییدی بر تجمل گرایی این ولیعهد جوان همانند سایر پادشاهان و شاهزادگان امپراتوری نفت باشد.

روزنامه نیویورک تایمز نیز روز پنجشنبه با اشاره به رکورد شکنی سعودی ها در عرصه هنر نوشت نقاشی عیسی مسیح قرار است در سفارت عربستان در آمریکا و سپس در موزه لوور ابوظبی به نمایش گذاشته شود. این در حالی بود که فایننشال تایمز اعلام کرد دولت ریاض به پاس تشکر از شریک منطقه ای خود در صدد آن است این تابلوی گرانبها را به دولت ابوظبی هدیه دهد. جنگ یمن محور اصلی ارتباط بین عربستان سعودی و امارات متحده عربی است. پیش از این نیز دولت امارات به مدت دو سال و نیم، مطیع دستورات وزیر دفاع جوان عربستان بود که نتیجه آن بزرگترین بحران بشری در یمن است.

همکاری نظامی عربستان سعودی و امارات متحده عربی از 4 نوامبر به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. دولت ابوظبی یکی از مهمترین متحدان ریاض در محاصره یمن است، متحدی که نبود آن می توانست خیلی زودتر عربستان را در یمن با شکست مواجه سازد. بنابراین هدیه 450 میلیون دلاری به پاس این حمایت، مبلغ چندان گزافی نیست؛ هرچند می تواند جان 21 میلیون یمنی را که با بحران غذا مواجه هستند نجات دهد!

هافینگتن پست در ادامه گزارش خود آورده است: هدیه 450 میلیون دلاری برای کشورهای ثروتمند عربی حوزه خلیج فارس مبلغ چندان چشمگیری نیست. با این حال، این رقم برای نجات 21 میلیون یمنی از بحران غذا کافیست. در صورت اختصاص این مبلغ به مردم ستمدیده یمن، هر شهروند یمنی به مدت 5 هفته تغذیه می شد. همچنین هر خانواده یمنی از یک بسته بهداشتی برای مقابله با بیماری های مسری مانند وبا بهره مند می‌گردید. نقدینگی کافی برای خرید پتو، وسایل گرمایشی و جیره های غذایی اضطراری نیز وجود داشت. این در حالی است که بیشترین کمک نقدی سازمان ملل در یک سال 450 هزار دلار بوده که فقط 12 هزار و 800 یمنی را پوشش داده است.

ساموئل اوکفورد، خبرنگار حوزه یمن در واکنش به هدیه 450 میلیون دلاری عربستان به امارات در حساب توئیتر خود نوشت: مجموع قیمت این نقاشی و قایق تفریحی که شاهزاده سال گذشته خریداری کرد به سادگی می توانست شکاف طرح اضطراری سازمان ملل در یمن را پر کند.

در نهایت کارشناسان معتقدند ادامه جنگ یمن علاوه بر رقم زدن یک بحران بشری بی سابقه، می تواند ولیعهد عربستان را در آغاز حکومتش با مشکلات اقتصادی زیاد و نارضایتی عمومی مواجه سازد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین