کد خبر: ۱۹۱۴۳۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۳
به گفته مهندس بدر علی الصالحی (Badar Ali Al Salehi)، مدیرکل گروه آمادگی پاسخگویی به حوادث رایانه‌ای (CERT)، عمان از جایگاه خودش که نشان‌دهنده میزان بالای آمادگی امنیت سایبری است، با تمرکز بر پنج ستون اصلی امنیت سایبری یعنی قانون، دانش فنی، انسجام سازمانی، ظرفیت‌سازی و همکاری، محافظت می‌نماید.
 بر اساس آخرین شاخص امنیت سایبری جهانی منتشرشده توسط اتحادیه بین‌المللی ارتباطات، عمان رتبه چهارم جهانی و رتبه اول جهان عرب را در اختیار دارد.

به گفته مهندس بدر علی الصالحی (Badar Ali Al Salehi)، مدیرکل گروه آمادگی پاسخگویی به حوادث رایانه‌ای (CERT)، عمان از جایگاه خودش که نشان‌دهنده میزان بالای آمادگی امنیت سایبری است، با تمرکز بر پنج ستون اصلی امنیت سایبری یعنی قانون، دانش فنی، انسجام سازمانی، ظرفیت‌سازی و همکاری، محافظت می‌نماید.

الصالحی ادامه داد: «عمان قوانینی نظیر مبارزه با جرائم اینترنتی در حوزه معاملات الکترونیکی (ETL) دارد که باعث امنیت بیشتر در دنیای مجازی و معاملات آنلاین در کشور شده است. این دو قانون در کنار هم برای مقابله با جرائم فناوری اطلاعات و تأمین اعتبار بیشتر عمان با بهترین شیوه‌های قانونی برای جلوگیری از تهدیدات امنیتی سایبری، استفاده می‌شوند.»

در نشستی که به میزبانی گروه آمادگی پاسخگویی به حوادث رایانه‌ای ملی عمان و در همین رابطه برگزار شد، در موردنیاز به همکاری بیشتر میان کشورها برای رفع تهدیدات سایبری و پیامدهای آن بر امنیت و اقتصاد کشورها بحث شد. برخی نمایندگان و سخنرانان، از اداره تحقیقات فدرال آمریکا (FBI) و اینترپل با حضور در این نشست در مورد حرکت به سمت امنیت سایبری صحبت کردند. حدود 150 نماینده عرب از مراکز امنیتی سایبری منطقه و همچنین مقامات و متخصصان دیگر سازمان‌های خصوصی و دولتی نیز حضور داشتند.

در جهان عرب، عمان با استفاده از بهترین شیوه‌ها، استراتژی امنیت سایبری در سطح بالا، یکپارچه‌سازی CERT و کمپین امنیت اطلاعات دولتی با نام Waay توانسته امنیت کشورش را تأمین کند. Waay شامل وزرا و مقامات دولتی، بخشی از ابتکار امنیت اطلاعات ملی است که توسط گروه آمادگی پاسخگویی به حوادث رایانه‌ای ملی عمان در سال 2009 راه‌اندازی شده است و وظیفه آگاهی از امنیت سایبری و اطلاعات و به اشتراک‌گذاری بهترین روش‌ها برای کاهش خطرات امنیتی را به عهده دارد. این کار باعث تضمین تداوم کسب‌وکار و کاهش تأثیرات خطرات امنیتی بر دولت می‌شود.

الصالحی با بیان اینکه این گروه به‌عنوان مرکز منطقه‌ای امنیت سایبری برای 21 کشور منطقه عرب انتخاب شده است و این حرکت موضع عمان در بخش امنیت الکترونیکی را تقویت خواهد کرد، اظهار داشت: «در سال 2012 یادداشت تفاهمی با اتحادیه ارتباطات بین‌الملل و IMPACT (همکاری چندجانبه بین‌المللی علیه تهدیدات سایبری) امضا شد که بر اساس آن، با قرار گرفتن عمان به‌عنوان قطب کلیدی امنیت سایبری در منطقه عرب، نقش اساسی گروه آمادگی پاسخگویی به حوادث رایانه‌ای ملی عمان برای مقابله با جرائم سایبری مشخص شد.»

وی در مورد مقابله با حملات سایبری افزود: «ما با بیش از شش میلیون حمله سایبری به وب‌سایت‌های دولتی، با افزایش 300 درصدی روبرو شدیم. سال گذشته متخصصان امنیت فناوری اطلاعات، بیش از 70 میلیون حمله بر روی شبکه‌های دولتی و بیش از 1800 حادثه امنیتی سایبری برای افراد و سازمان‌ها را خنثی کردند.»

به گزارش سایبربان ، مدیرکل CERT تائید کرد که هزینه حملات سایبری نزدیک به نیم تریلیون دلار در سال جاری است و تهدید امنیتی برای هر بخش واقعی بوده است. سلطان الرشیدی (Aziza Sultan Al Rashidi)، مدیر خدمات حرفه‌ای امنیت سایبری CERT گفت: «حملات بدافزاری با تأثیر بر روی سیستم‌ها و داده‌ها در کشور شناسایی‌ شده‌اند. به دنبال حملات بدافزاری از جمله واناکرای که تأثیرات مخرب جهانی داشت، تأثیرات کمتری در عمان گزارش شد.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین