رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: در موضوع مبارزه با فساد در کشور اقدامات خوبی انجام شده اما کافی نیست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، محمدرضا باهنر عصر امروز (شنبه) در نشست خبری خود با خبرنگاران و رسانههای مختلف در پاسخ به این سوال که با توجه به حکم اخیر محمودرضا خاوری نحوه برخورد با مفسدین اقتصادی را چگونه ارزیابی میکنید، اظهار کرد: درباره پرونده آقای خاوری تلاشهای زیادی از طریق اینترپل انجام شد. پروندههای زیادی وجود داردکه متهمین به کشور بازگردانده شدهاند و پرونده آقای خاوری یک مورد از ین پرونده های مختلف است. ممکن است بعضی اوقات افکار عمومی و ر سانهها منتظر تعدادی حکم اعدام در پروندهها باشند اما شاید قوهقضائیه به این سرعت به این نتایج نرسد و نمی تواند تحت تاثیر هیجانات حکمی را صادر کند.
وی ادامه داد: پروندههای ریز زیادی وجود دارد واز طرفی پرنده دانه درشتهای هم است. البته اینکه تعدادی بازداشت یا محاکمه شدهاند و یا تحت تعقیب هستند مایه افتخار نیست اما اینکه این پروندهها به دقت رسیدگی میشود مایه افتخار است. در موضوع مفاسد برخی رفتارها و فرآیندها باید اصلاح شود. که در چهار پنج سال گذشته بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در این زمینه قدمهای خوبی برداشتهاند. در کل در مبارزه با مفاسد اقدامات خوبی انجام شده اما کافی نیست.
باهنر در پاسخ به سوالی درباره احتمال کاندیداتوری اسحاق جهانگیری در انتخابات آینده ریاست جمهوری و توصیه به او برای دور شدن از دولت و اینکه گفته می شود اختلافاتی در دولت با جهانگیری وجود دارد عنوان کرد: دربارده کاندیداتوری ایشان تحلیلی ندارم و از درون اصلاح طلبان هم خبری ندارم اما در مجموع باید بگویم اختیارات آقای جهانگیری در عمل و نه در احکام رسمی کم شده و با وجود معاونت اقتصادی و دستیار اقتصادی رئیسجمهور آقایان نهاوندیان و نیلی، به نظر میرسد اختیارات آقای جهانگیری کمتر شده است.
باهنر در واکنش به اتهاماتی که احمدی نژاد و اطرافیانش به قوهقضائیه وارد میکنند اما با آنها برخوردی نمیشود و از طرفی برخورد دوگانهای که با رئیس دولت اصلاحات صورت میگیرد عنوان کرد: بعضی از عزیزان و آقایان به جایی میرسند که فریاد میزنند محتسب بیا منو بگیر. حالا این سه نفر که مشهور شدهاند و این طرف و آن طرف میروند و حرف میزنند، توقع و مطالبهشان از نظام این است که بیایید ما را بگیرید تا پشتش باز هم هزینهای را متحمل کنند.
وی اضافه کرد: اگر تحمل و مسامحهای در برخورد با آنها وجود دارد معنایش عدم توانایی و عدم رسیدگی نیست بلکه قرار بر این است که اگر کسی می خواهد محاکمه شود حرکت عادلانه باشد و حرکتی هیجانی و نرسیده نباشد. متاسفانه احساس میشود که آقایان دست به رفتارهایی می زنند که مطالبه شان این است که ما را دستگیر کنید. به هر حال دستگیری فرایندی دارد که اگر ضرورت داشته باشد طی می شود.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین درباره ادعای احمدی نژاد و اطرافیانش برای پرداخت سکه به او و چند نفر از مقامات خاطر نشان کرد: نپرداختن به این موضوعات بهتر است. زمانی بحث حقوقهای نجومی مطرح شد و قرار شد پیگیری شود. گروههای مختلف بازرسی تعداد متفاوتی عدد اعلام کردند اما هیچ کدام از آنها بیشتر از 1000 نفر نبود در حالیکه ما صدهزار نفر مدیر در کشور داریم و همه اینها متهم شدند اما متهمین بیشتر از هزار نفر نبودند. این ظلمی به سرمایه اجتماعی و اعتماد به مسئولین است. حالا فرض کنید که مثلا این پنج سکه رد و بدل شده. معنی نسبت این اعداد و ارقام به پروندههای موجود چیست؟ از طرفی میگویند مستند است و صورت جلسهای با امضای مدیر مسئول وقت نشان داده میشود باید دید این اسامی با هدف و برنامه ریزی خاصی اعلام شده یا خیر.
وی ادامه داد: باید دید کسی که این حرف را نشر داده است قصدش چیست؟ اگر به دنبال شریک جرم میگردد راه های بهتری وجود دارد. اگر اینها مفاصا حساب درستی داشته باشند به محاکم ارائه خواهند داد و بررسی میشود و در مقابل دادگاه نشان میدهند که اموال عمومی را درست مصرف کرده اند آن وقت افکار عمومی خیلی به دنبال این مسائل نیست. باید ببینیم اینها وقتی مسئول بودند 400، 500 میلیون دلار درآمد نفتی چگونه مصرف شد؟ افکار عمومی خیلی درگیر مسائلی که یک نفر سنگی پرتاب کند نمیشود. از طرفی حقوق من در دوران نمایندگی هم روشن است و به خوبی ثبت و ضبط شده و می توان رسیدگی کرد که چه کسی در آمد و حقوقش به ناحق بوده یا به صورت طبیعی بوده است.
باهنر در پاسخ به این سوال که آیا قرار است حزب جدیدی در اصولگراها با محوریت یکی از فراکسیونهای مجلس و علی لاریجانی و با حضور او و کاظم جلالی شکل بگیرد، اظهار کرد: در این زمینه حداقل کسی با من مذاکره انجام نداده است. ممکن است حدس و گمانهایی باشد البته من هنوز نسبت به آینده مردم سالاری دینی در غیبت سه چهار حزب فراگیر چارچوب دار نگرانم و فکر می کنم لازمه استمرار و دفاع از جمهوریت و اسلامیت نظام حضور چند حزب قدرتمند است. ممکن است این حزبی که می گویید در رسانه ها شکل بگیرد و رهبرانی برایش عنوان شود اما می تواند یک مطالبه عمومی هم باشد ولی به هر حال از نظر فیزیکی با من مذاکرهای نشده و قرار و مداری نبوده است.
وی در ادامه تاکید کرد: من حتی از اصلاح طلبان هم توقعم این است که تبدیل به یک حزب قدرتمند شوند. از طرفی معتقدم اگر چند تن از روسای فتنه گر را کنار بگذاریم اکنون زمان این است که جریانات سیاسی بنشینند و با یکدیگر حرف بزنند چرا که در بسیاری از جهات نظرمان شبیه هم است. البته اختلاف نظر هم داریم اما به هر حال اگر مذاکره سطح بالا بین اصولگرایان و اصلاح طلبان آغاز شود می تواند مفید باشد.
این فعال سیاسی اصولگرا در بخش دیگر از صحبتهای خود با اشاره به 16 آذر و روز دانشجو یادآور شد: نباید نقش عظیم دانشجویان در به ثمر نشستن نهضت امام و فعالیتهای انقلابی و حضور در جبهههای جنگ تحمیلی را فراموش کنیم. اما مع الاسف از خیلی از سیاستهای مسئولین آموزش عالی چه خصوصی و چه دولتی راضی نیستیم و فضای شاداب، با طراوت و نقد منصفانه در دانشگاه درست هدایت نشده. با این اتفاق بعضی از دانشجویان فکر می کنند که به خیر و شر چیزی کاری نداشته باشند و ممکن است بخشهایی نتوانند این وضع را تحمل کرده و به سمت کارهایی بروند که منافع ملی تهدید شوند در حالیکه میتوان این فضا را مدیریت کرد تا دانشجویان نقش بیشتری در فضاسازی و اصلاح فضای کشور داشته باشند. البته ما مسئول هستیم که از این فضا به خوبی در جهت اهداف نظام استفاده نکردهایم.
وی در ادامه با تسلیت به خاطر زلزله غرب کشور خاطر نشان کرد: این زلزله اتفاق ناگواری بود و با وجود اینکه می توان گفت نقصهایی داشت که مدیریت واحدی در اداره امور مستقر نبود اما در مجموع دولت، نیروهای مسلح، نهادهای مدنی و ان جی اوها سنگ تمام گذاشتند و فضای عمومی ایجاد شد که در کمتر از 72 ساعت مسئله امداد و نجات به نتیجه رسید. این تلاش مجدانه از طرف همه مسئولین بود اما به معنای آن نیست که الان مردم در وضعیت مناسبی هستند و هنوز سختی های روحی و فیزیکی وجود دارد که برای اتمام آنها باز باید تلاش شود.
باهنر همچنین به تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اشاره و بیان کرد: این هم ازحرکتهای غیرمدبرانه، غیرعادلانه و احساسی آقای ترامپ تازه به ریاست رسیده است که به اصطلاح میخواست مقابل روئسای جمهوری قبل آمریکا برگ برندهای داشته باشد. البته بقیه هم از این خوابها می دیدند که تعبیر نشد.
وی اضافه کرد: این حرکت ترامپ از آن میخهایی است که به تابوت رژیم صهیونیستی کوبیده می شود و همانگونه که به ما وعده داده شده و اطمینان داریم. دیری نخواهد پایید که رژیم صهیونیستی در جغرافیای زمین وجود نخواهد داشت و این تلاشهای مذبوحانه این اتفاق قطعی را جلو میاندازد. این حرکت به صورتی است که حتی رهبران اروپایی هم مجبورند در مقابلش موضع بگیرند.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی درباره تجدید ساختار جمنا و رایزنی این تشکل با نخبگان خاطر نشان کرد: جمنا کار خوب و بدیعی بود که در جهت وحدت اصولگرایان نقش موثری داشت اما نقاط ضعف جدی هم داشت که باید جبران شود. این جبهه نمیتواند خودش یک حزب واحد باشد بلکه میتواند حلقه وصلی برای انسجام جبهه اصولگرایی باشد. کار خوبی بود که تصمیم گیریها در مخروطی از پایین به بالا صورت گیرد که از نظر تئوریک خوب بود اما در مسیر حرکت در جاهایی مهندسی شد و آن را خنثی کرد.
وی افزود: از طرفی به حق یا به ناحق افکار عمومی حس میکردند که موسسین این جبهه نیروهای نهادی هستند. اگرچه در واقع اینگونه نبود و تنها تعداد معدودی از بازنشستههای نیروهای مسلح در آن حضور داشتند اما باور عمومی به اینگونه شکل گرفت که باید اصلاح و تجدید نظر شود. دوستان در جمنا به دنبال تجدید ساختار و رایزنی با نخبگان هستند من هم زمانی به شورای سیاسی آنها مشورت میدادم که البته دیگر نیستم اما اگر مشورتی خواسته شود این کار را انجام خواهم داد.
باهنر در پاسخ به سوالی درباره فعالیتهای اصولگرایان برای انتخابات مجلس آینده تاکید کرد: درباره مجلس آینده هنوز اقدام جدی انجام نشده به نظرم الان زود است و ما هم علاقه نداریم اختلافات انتخاباتی را از حالا به خصوص در فضای رسانهها کلید بزنیم. هنوز کارهای زمین ماندهای برای مجلس، دولت و قوهقضائیه وجود دارد و باید به مطالبات مردم پاسخ داده شود و در این زمینه باید به مسئولین برای برداشتن بار مردم کمک کنیم.
وی درباره سفر بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس و اینکه گفته میشود ممکن است مذاکراتی درباره آزادی نازنین زاغری داشته باشد تصریح کرد: ما از گفتوگو، تعامل و ارتباط همواره استقبال میکنیم اما این شرطی دارد که طرف گفتوگو، شان و موقعیت خود را بداند و در گفتوگوها زیادهخواهیهای غیرمعمول نداشته باشد. طبیعی است در دل هر مذاکره معامله هم وجود دارد اما اگر یک طرف بخواهد وارد بعضی خط قرمزها شود به نتیجه نمیرسد.
وی افزود: ما از حضور مقامات اروپایی در کشور استقبال میکنیم و اگر مسائلی برایشان مبهم است میتوانند سوال کنند و پاسخ منطقی بگیرند اما اگر قصدشان دخالت در امور کشور باشد، باید بگوییم دوران دخالت در کشورها گذشته است و این برای دوران مستعمرات بود. در مذاکره باید منافع طرفین حفظ شود و وارد خطوط قرمز هم نشوند و مذاکرات باید در جهت روابط عادلانه بین کشورها تاثیر مثبت داشته باشد.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری همچنین درباره کارنامه صد روزه دولت گفت: این صد روزها خیلی فرقی ندارد. در هر صورت روند حرکتها باید سریع باشد و مطالبات مدرم باید در متن باقی بماند و به حاشیه نرود. مطالبه اصلی مردم هنوز هم مسئله رونق و اشتغال است چون بسیاری از شهروندان و خانودهها هنوز در گیر این مسئله هستند و متاسفانه شاید کمتر خانواده و خانهای باشد که یک یا دو فارغ التحصیل بیکار نداشته باشد. ممکن است گفته شود رشد یک یا دو درصدی وجود داشته اما این به ذائقه مردم ننشسته است.
باهنر در پایان بیان کرد: البته دولت تلاشهایی در زمینه قراردادهای نفتی، مسکن و پروژههای عمرانی میکند. به هر حال پروژههای نفت و گاز، مسکن و پروژه های عمرانی از پیش رانهای اقتصاد هستند و تا فعال نشوند معلوم نیست که مسئله بیکاری سامان گیرد. دولت در این زمینه تلاشهایی کرده و حتی میتواند پروژههای عمرانی نیمه تمام را به بخش خصوصی واگذار کند. از طرفی یک نگرانی هم هست که خیلی دیر شده و بهتر است جوانان بدانند تعداد قابل توجهی از رشته های دانشگاهی حتی اگر در کشور رونق اقتصادی وجود داشته باشد بازار کار ندارند. پس به جوانا ن توصیه می شود در انتخاب رشته های دانشگاهیشان دقت کنند.