|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
کد خبر: ۱۸۹۵۶۵
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۱
دیمتری اسکروبوتوف، سردبیر سابق بزرگترین شرکت رسانه ای دولتی روسیه، ماه جاری میلادی در شهر ماستریخت در کشور هلند، با روزنامه نگاران از سراسر جهان دیدار کرد و در خصوص پوشش خبری شبکه خود از دونالد ترامپ صحبت کرد.
 دیمتری اسکروبوتوف، سردبیر سابق بزرگترین شرکت رسانه ای دولتی روسیه، ماه جاری میلادی در شهر ماستریخت در کشور هلند، با روزنامه نگاران از سراسر جهان دیدار کرد و در خصوص پوشش خبری شبکه خود از دونالد ترامپ صحبت کرد. اسکوربوتوف دسته ای از اسنادی را رو کرد که شامل راهبردهایی از طرف رسانه های دولتی روسیه بود و نشان می داد به درخواست کرملین، پوشش انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال 2016 باید چگونه صورت می گرفت.
 
در میان روزنامه نگاران، دیدگاه اسکروبوتوف منحصر به فرد بود. گذشته از فاکس نیوز، هیچ شبکه ای به اندازه راسویا، تلویزیون ملی روسیه، از دونالد ترامپ حمایت و هیلاری کلینتون را تخریب نمی کرد. اسکروبوتوف پس از اختلاف با یکی از همکاران خود که به درگیری فیزیکی کشیده شد، از کار خود اخراج شد. وی گفت که در بخشنامه پوشش خبری روز 9 آگوست 2016 از آنها خواسته شده بود شکست کوچک هیلاری کلینتون را بزرگ نمایی کنند.
 
وی در سخنان خود تاکید کرد "زمانی که در سال 2000 وارد تلویزیون ملی شدم، روسیه طور دیگری بود. رسانه ها مستقل و آزادی بیان وجود داشت و امید داشتیم کشور با ریاست جمهوری پوتین، به درجه های والاتر برسد. اما هر چه می گذشت اوضاع به هم ریخته تر می شد."
 
به گفته وی، تظاهرات اعتراضی سال های 2011-2012 در مسکو که پوتین، هیلاری کلینتون را مقصر آن می داند، همه چیز را تغییر داد. "مردم زندانی شدند رسانه ها تحت کنترل دولت قرار گرفتند. سانسور آغاز شد."
 
اسکوربوتوف گفت که پس از سرکوب اعتراضات سال 2012، وی به قدری از نقش خود در "کمک به دولت برای ایجاد این واقعیت جدید و ناخوشایند" آشفته شد که از شغل خود در مقام دبیر مطبوعاتی انجمن روسیه استعفا داد.
 
او توضیح داد که این رسانه روسیه وابسته به کارکنان خبره ای بود که می دانستند کدام خبرها را باید منتشر کرد و کدام ها را نباید انعکاس داد. او این طور گفت: "ما می دانستیم چه چیزی برای پخش شدن مجاز و چه چیز ممنوع است." خبرهایی که در مورد پوتین یا نخست وزیر روسیه بود باید منتشر می شد. در حالی که پخش رویدادهایی مانند "حملات تروریستی، سقوط هواپیما، دستگیری سیاستمداران و مقامات" باید به تأیید مدیر خبر یا معاون وی برسد. اسکروبوتوف فهرستی از موارد ممنوعه را ارائه داد که شامل "نقد دولت، از سوی عوامل داخلی و خارجی؛ انواع اعتراضات اجتماعی، اعتصاب، نارضایتی مردم و غیره؛ تظاهرات سیاسی و رهبران اپوزیسیون، به ویژه آلکسی ناوالنی" بود.
 
در انتخابات سال 2016، دستورالعمل های کرملین بدین صورت بود: "باید دونالد ترامپ را با چهره ای مثبت و کلینتون را به صورت منفی منعکس می کردیم." تا حدی این امر گسترش یافته بود که در میان نخبگان سیاسی روسیه این شعار باب شده بود که ترامپ، رئیس جمهور ماست و زمانی که وی در 9 نوامبر سال 2016 به ریاست جمهوری رسید، پارلمان روسیه چشن پیروزی ترتیب داد. آن شب اسکروبوتوف و همکارانش، صحنه هایی از این چشن را در اخبار پخش کردند.
 
از نظر اسکروبوتوف، تلاش پوتین برای ایجاد اتحاد قابل اطمینان با ترامپ در نهایت به شکست منجر شد. او گفت که حملات هوایی ترامپ در سوریه در ماه آوریل، نخبگان سیاسی روسیه را از خواب خوش بیدار کرد. او گفت که "امید مقامات روسیه مبنی بر اینکه پشتیبانی مالی و رسانه ای از ترامپ، او را به طرفدار روسیه بدل می کند به ناامیدی تبدیل شد. آنها اشتباه کردند زیرا نظام سیاسی و ذهنیت ایالات متحده را در نظر نگرفته بودند. مقامات روسی امید داشتند با رشوه و حیله، ترامپ را بخرند. اما شکست خوردند."
 
اسکروبوتوف که در حال حاضر در مسکو مستقر است، گفت که پس از اینکه یکی از همکاران مستش، او را مورد ضرب و شتم قرار داد و شبکه سعی بر سرپوش گذاشتن جریان داشت، از کار خود اخراج شد. دور بودن از رسانه به او فرصت تفکر درباره نقشش به عنوان عامل تبلیغاتی نظام داد و در نهایت باعث شد علیه آن لب به سخن باز کند.
 
وی در سخنانی خود گفت: "باید بگویم که من و همکارانم، خیلی به مسائلی مانند سانسور یا تبلیغات فکر نمی کردیم. زمانی که درون آن شبکه، داخل تلویزیون، و داخل آن واقعیت مجازی بودیم، غالباً کارها را از روی عادت انجام می دادیم. زمانی که کسی داخل یک شبکه باشد، نمی تواند بیرون را ببیند. اما من خوشحالم که توانستم از آن سرزمین عجایب فرار کنم. دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است."

منبع : دیپلماسی ایرانی
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین