|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۴
کد خبر: ۱۸۹۵۶۴
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۰
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان می‌گوید که طرح بیمه سلامت نه‌تنها شکست نخورده است بلکه باقدرت به کار خود ادامه می‌دهد و اکنون دو ماه است که به دلایل مختلفی ازجمله کیفیت و ارائه صحیح خدمات،‌ پذیرش دفترچه‌های بیمه سلامت فقط در مراکز درمانی دولتی انجام می‌شود.
 سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان می‌گوید که طرح بیمه سلامت نه‌تنها شکست نخورده است بلکه باقدرت به کار خود ادامه می‌دهد و اکنون دو ماه است که به دلایل مختلفی ازجمله کیفیت و ارائه صحیح خدمات،‌ پذیرش دفترچه‌های بیمه سلامت فقط در مراکز درمانی دولتی انجام می‌شود.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید،‌ یکی از طرح‌‌ها و برنامه‌های خوب دولت روحانی ایجاد سامانه بیمه سلامت و بیمه کردن همه افرادی که تحت هیچ بیمه پایه‌ای نبودند،‌ بود. این طرح از همان ابتدا مورد استقبال قرار گرفت و تقریباً همه افرادی که بیمه نبودند تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند.

بیمه سلامت تمامی هزینه‌های درمانی را تا حد مطلوبی کاهش می‌داد و برای درمان هزینه‌های هنگفتی از سوی مراجعین به بیمارستان و یا پزشک پرداخت شود. مردم هیچ هزینه‌ای برای بیمه سلامت ایرانیان پرداخت نمی‌کنند و هزینه این بیمه در یک سال 285 هزار تومان است که دولت تمامی آن را پرداخت می‌کند.

بر اساس آمارهای دریافتی،‌حدود 8 درصد از مردم یعنی حدود 6 میلیون نفر تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند و با شروع به کار این سامانه،‌ درصد بالایی از مردم تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند که اغلب آن‌ها به دلیل فقر تاکنون نتوانسته بودند تحت پوشش هیچ بیمه‌ای باشند.

مدتی است اما صحبت از شکست این طرح موفق در نیمه‌راه می‌شود. مراکز درمانی خصوصی که تا پیش‌ازاین دفترچه‌های بیمه سلامت را قبول می‌کردند، اکنون نزدیک به دو ماه است که از پذیرش این دفترچه‌ها خودداری می‌کنند، اما مراکز درمانی دولتی همچنان پذیرای بیمه شوندگان این طرح هستند.

محمد نعیم امینی فرد سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با رویداد۲۴، با اشاره به آخرین وضعیت دفترچه‌های بیمه سلامت درمانی گفت: دفترچه‌های بیمه سلامت درمانی چندین صندوق دارند که جمعیتی نزدیک به 37 تا 38 میلیون نفر را تحت پوشش قرار می‌دهند، این صندوق بیمه سلامت یک صندوق بیمه همگانی است و بیشترین افرادی که جزو روستاییان، کارکنان دولت و یا بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی نیستند را تحت عضویت خود دارد.

امینی فرد در ادامه افزود:‌ از سوی دیگر ما در برنامه ششم تکالیفی را برای بیمه سلامت و دیگر بیمه‌ها در نظر گرفته‌ایم که بر اساس آن باید درصدی از سرانه بیمه دریافت شود که این درصد می‌تواند از صفر تا 100 درصد باشد. از طرفی دیگر دولت تکلیف دارد که تمام ایرانیانی که فاقد وسع پرداخت سرانه هستند را تحت پوشش خود قرار دهد و ردیف‌های خاصی را برای این موضوع در نظر بگیرد.

این نماینده مجلس در ادامه گفت: ‌هر فرد ایرانی که احساس می‌کند توانایی پرداخت این مبلغ ناچیز که چیزی در حدود ماهانه 20 هزارتویمان است را ندارد، می‌تواند با مراجعه به ارکان‌های حمایتی بهزیستی و کمیته امداد از صددرصد معافیت برخوردار شود که درواقع به این شکل تکلیف سرانه بیمه‌اش مشخص می‌شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت بابیان اینکه دفترچه‌های این افراد فقط در سیستم دولتی قابل‌پذیرش است، خاطرنشان کرد: درواقع زمانی که تکلیف کردیم که ارائه خدمات نظام پرداخت بر اساس نظام بخش‌بندی و تشکیل پرونده و پزشک خانواده باشد، طبعاً این افراد فقط می‌توانند در سیستم‌های دولتی پذیرفته شوند.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه اکنون دو ماه است که دفترچه‌های بیمه در مراکز خصوصی قابل‌پذیرش نیست، تصریح کرد: این موارد قانونی که به بیمه تکلیف می‌شود هم در قانون بیمه سالانه و هم در برنامه ششم در نظر گرفته‌شده است، یعنی شما در هیچ جای دنیا کشوری را پیدا نمی‌کنید که ارائه خدمات بر اساس یک نظام مشخص ارجاع نباشد.

امینی فرد، یادآور شد: سیستم فعلی ما اکنون به‌گونه‌ای است که بر اساس آن هر فردی به هر طریقی که خود صلاح می‌داند از خدمات درمانی استفاده می‌کند، پذیرش دفترچه‌های بیمه سلامت در همه مراکز درمانی عملاً در درازمدت قابل‌تداوم نیست، زیرا ازنظر کیفی، اعتباربخشی و هزینه‌های قابل‌توجهی که به سیستم سلامت تحمیل می‌کند موجب خواهد شد که این سیستم ادامه‌دار نباشد.

امینی فرد بابیان اینکه از ابتدای سال سوم برنامه هم وزارت بهداشت و هم سایر سازمان‌های بیمه‌گر صرفاً باید بر اساس سیستم ارجاع تعیین خدمت کنند، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که باید یک انعطافی هم داشته باشیم و زیرساخت‌های لازم را در این زمینه حتماً تهیه کنیم.

رویداد 24: این نماینده مجلس با اشاره به اینکه بیمه‌های ما باید به این درجه از توانایی برسند که نظام ارجاع را پیاده کنند و بر اساس الزامات نظام ارجاع سرویس ارائه دهند، تأکید کرد: درعین‌حال معتقدیم که این کار به معنای کاهش هزینه‌های بیمه سلامت نیست، چراکه شاید ما اکنون در بخش خدمات سرپایی یک کاهشی را در هزینه‌های صندوق‌های بیمه سلامت داشته باشیم اما احتمال می‌دهیم که با توجه به اینکه هزینه‌های ارائه خدمت بر اساس سیستم تمام‌وقت در بیمارستان‌های دولتی رقم قابل‌توجهی می‌شود، این موضوع می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌های بیمه‌های سلامت شود که لازم است در این زمینه یک کار میدانی و آنالیزی بر اساس محاسبات انجام شود.

امینی فرد در پایان با تأکید بر اینکه صحبت از شکست در طرح بیمه سلامت در میان نیست گفت: کاری که بیمه سلامت انجام داده است اصلاً خلاف قانون نیست و هیچ شکستی هم در این زمینه وجود ندارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین